hemma hos oss

ok nu är det dags! det milslånga inlägget med foton av hur vi bor. jag har skjutit upp det länge pga ”ska bara fixa det här först” men har insett att en aldrig blir klar hemma så nu kör vi!vi börjar i vår lilla hall som inrymmer en hylla från designtorget med korgar för mössar och halsdukar från lagerhaus. lampan är också från lagerhaus och den randiga gardinen ovanför ytterdörren sydde jag för att gömma hyllan med vår rauter eller vad det heter (internet ni vet sladdar ni vet usch)
tapeten heter palm leaves och är från cole and son och skohyllan finns inte änovanför öppningen till vardagsrummet hänger tre tjusiga tove jansson-illustrationer
och till vänster går en in på toan
den är minimal och rymmer på pricken en toa en dusch och en tvättmaskin + torktumlare. här är ett litet fint hörn iallafall med vissnande pion och en murgrönekvist och vårat duschdraperi som också är från lagerhaus 
vi fortsätter in i vardagsrummet
till höger har vi byrån jag knyckt från mina föräldrars lantställe och en spegel mamma hittade på röda korset åt oss. orkidén fick jag av mina kollegor på jobbet när jag slutade i fredags. :’)framför soffan står vårt lilla lövbackenbord och en fotpall som också är från ikea. och en liten ros på som jag också fick i fredags. av min braiga exkollega josefina
såhär ser det ut från sidan! mattan är min mormors gamla och stringhyllan har vi fått av johans morföräldrar som inte ville ha den längre. det stora skåpet i mitten agerar barskåp
älskar lillehyllan på sidan! håller kaktusen på stickfritt avstånd ocksåett fotografi från när stringhyllorna senast satt uppe på sextiotalet. fint
läslampehörna. lampan köpte vi på ljushuset i täby centrum. vår soffa är från stalands och kuddarna i den från åhléns
och taklampan är köpt på loppis!
såhär sitter vi och ser på serier. tvbänken som är i minsta laget är också second hand och den lilla vita lådan under är världens mest fantastiska grej typ!! vår förstärkare som gör att en kan spela musik ur högtalarna från mobilen/datorn/paddan GENOM LUFTEN wow. till höger om tvn är vår ena garderob som rymmer hur mycket skit som helst!!
tapeten på fondväggen (MEN NÄ vi vill ha det fastän det inte är 2007 OK?) heter paradiset är formgiven av josef frank och går att köpa på svenskt tenn
såhär ser det ut bakom soffan
skåpet fick jag ärva av en släkting till min farmor och på den står skivspelarn och bredvid står monsteran som växter så det knakar
skivorna ligger nedanför i min hinzaväska
här sitter och vi och äter han och jag! stolarna köptes på blocket och bordet fick jag av farmor och farfar (också jättegammalt från någon släkting) och så målade jag och jora rutor på det. i bakgrunden skymtas den fluffiga lilla fåtöljen som jag haft sen jag var typ tretton. mamma köpte den på loppis för en hundring kommer jag ihåg
på bordet adventsljusstaken som jag älskar så mycket att den får vara framme året om. 
nu fortsätter vi in i sovrummet! lite lugnare rumjust nu vilar denna på vår tvättkorg/sängbord från granit. alltså lotta vilken männska du är! hade högläsning för jora häromdagen
våra sängben köpte vi från prettypegs!
såhär ser det ut i fotändan på sängen
hylla jag fått av mor min med fotografier lite böcker pärmar med viktiga papper och anteckningsblock. tapeten heter robin och kommer från sandberg
nu kan ni låna vårt wifi om ni är i närheten 🙂 den lilla gröna flodhästen köpte johan i tanzania.
vi har precis möblerat om och föut hängde vår anslagstavla här eftersom att skrivbordet stod under. nu tog vi spikarna till en print från yrva och ett vykort från tiogruppen och en fotoautomatsremsa från paris
vid fönstret står vårat skrivbord! vi köpte en bänkskiva på en byggvaruhandel och satte ihop med ben från PUB-varuhuset. stolarna är likadana som vid matbordet
organiserad hurts från ikea och till vänster om den ett ställ med massvis av block och akvarellpapper och påbörjade och avslutade verk 
lite pennor i fönstret
och ekarna! nu lämnar vi sovrummet för köket
står du med ryggen till skrivbordet kan du kika in i vårt lilla gröna kök. på gasrören hänger grytvante och grytlapp från marimekko som jag fick av agnes
såhär ser det ut om vi går in
till vänster redskapshängare och diskho
med frukostdisken i
under gasspisen mina kökshanddukar från marimekko de med
grytunderlägg burkar och äggklocka ovanför spisen och nödvändigheter till höger om. och en liten blomma jag fick av barnet jag varit med på skolan. </3
nu tittar vi på kyskåpet! en mus av ett barn (hehe jag ritade på pälsen) en bild på mamman när hon var fjorton och en liten t-shirt som jag lovat att jag ska göra till jora
fotoautomatshångel gula köket på landet två hundar som åker båt och en person som är ledsen för att hen har vattkoppor i hela ansiktet. konstnär: clara sex år
mittemot har vi skafferi och sen till höger om det detta! kokböcker och köksvåg som agerar fruktfat. 
och slutligen spaghetti/kaffe/te-burkar våra knivar och vår kaffebryggare! så bor vi! frågor på detta?
97 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *