söndagssammanfattning XVIII

bio

en hel ledig vecka och jag har när jag inte firat jul med släkt spenderat så mycket tid med att inte göra något vettigt alls. legat på min soffa och skrollat kilometer. ätit godis. börjat kolla på filmer som jag somnat till (ex still life) och börjat kolla på serie som jag inte somnat till (ex fargo). jag vilar och är bara lite rastlös det gör inte så mycket att väldigt lite blir gjort. men lite har jag ändå fått uträttat. här är telefonfoton ifrån veckan:

bcbi tisdags var det bokklubbsträff hos mig. yrsa tog med glögg och vin och alex hade fixat fin julklapp åt alla. det blev en megalång träff och hade så mysigt. <3

sophie och anton på gondolendagen före julafton åt jag johan sophie och anton flådig lunch tillsammans något som vi kom på borde bli en ny tradition. lite som en julavslutning.

grand hotelefter lunchen gick jag och johan i iskalla vindar till grand hotel för naivt nog trodde vi att vi kunde nyttja våra presentkort på deras spa… det var superfullbokat så snopet bokade vi en senare tid. så fint det är där!

skridskor kungsträdgårdentog en vända förbi kungsan och alla skridskoåkarna. ville också men orkade inte riktigt. en annan gång. så fint att se folk glida fram i lånade griller mer eller mindre stabilt.

månen och skymningmånen var megastor i rosa skymning från katarinavägen.

morgonpresentjag jobbade natten till julafton och sov hos mina föräldrar. vaknade upp till en julstrumpa i säckversion i mitt flickrum. blir aldrig vuxen verkar det som.

julaftonsselfiejulaftonsselfie!

julaftonoch en till! med min yngsta kusin alicia. <3 firade jul hemma hos min farbror och de har en gigantisk gran och julfin hund.

farfarmin fina farfar framåt kvällsingen på julafton.
no brand tomatsåspå juldagen åkte jag hem till sophie och anton och vi gjorde pizza från pizza-kit. väldigt minimalistisk förpackning på tomatsås.
hemmagjord pizza på köpedegoch en svingod pizza. på topp: mozzarella färska champinjoner soltorkade tomater kronärtskockor purjolök chili basilika getost MHM nu hör ju. anton hade ett bra trick för att inte degen ska bli så saggig när en kör pizzakit och det är att förgrädda den med lite olivolja innan en har på tomatsås och topping. bra för krispigheten.
gamla stan nattsen gick vi ut på vänner och bekanta på hotel reisen och hade svinkul.

bio och kakelugnpå annandagen (=i går) gick jag och mamman *på stan* och åt indiskt och såg på en man som heter ove på bio. den var fin och sorglig. över mina förväntningar faktiskt. högra bilden på lilla gulliga granen är från i dag när vi var hemma hos louise och planerade nyår. nytt år! om fyra dagar! helskotta vad snabbt det går.

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *