två par nya byxor fast inte

två par nya byxor fast inteskjorta väska jacka: second hand. skor från nike och byxor från american apparel. halsduken är mammas som jag »lånar« på obestämd tid…

jag köpte de här blåjeansen för minst fyra år sen och de har verkligen sjukt bra kvalitet förutom att jag råkat slita sönder dragkedjan och tryckt in dem längst in i garderoben vid något frustrerat tillfälle. men så hittade jag dem när jag rensade garderoben för några veckor sen. det jag skulle säga är att skräddare = så värt. 150 spänn för en ordentligt bytt dragkedja är ju så mycket mindre dyrt (och mer miljövänligt) än ett par nya jeans. de har blivit lite urtvättade av obvious reasons (kärlek och tid) så kanske ska applicera mitt andra tips på dem med!

grå byxorsom lyder: (för att få gamla byxor att bli som nya byxor) att färga dem i tvättmaskinen!

textilfärgen köpte jag på wirströms på folkkungagatan men borde ju finnas i andra järnhandlar/hobbybutiker också. finns i massa olika färger men vill du ha svarta är det busenkelt för nitro har en färdigblandad grej som heter »back to black« eller liknande. så du behöver inget fixeringssalt (är nog i och för sig inte så svårt ändå) och bara följa enkla instruktioner. jag gjorde det på mina favvojeans (på bilden ovan) som jag tyckte var lite trötta i färgen och på johans som blivit urtvättade. blev så bra och som ett par nya jeans för typ sjutti spänn.

jeans

det var det. ta hand om era älskade jeans och älskade personer bara. <3

 • madde

  men en fråga! har hört att tvättmaskinen färgar av sig svart färg några tvättar efteråt stämmer det?

  • Sara Edström

   ett svar: nej! inte för oss i varje fall! man kör det man färgat direkt efter med bara vanligt tvättmedel och då ska all färg försvinna från trumman (vad jag förstått, inga andra kläder efter har blivit färgade i tvätten). eventuellt att du kanske måste torka av färgrester från den där gummiringen vid öppningen, men annars ska det bara vara att följa instruktionerna!

 • {"author":"Flora"

  så bra tips och alltså älskar gifen. PUSS

 • Sandra

  Men bra tips, känns så himla onödigt att köpa nya jeans bara för att färgen har gått ur!

 • chrissy

  älskar med gifarna!! så snygga har stirrat mig kär i dem nu i typ 5 min. och HUUUUR smart att färga om jeansen!? visste inte ens att det gick. så megabra tips saran!

 • Astrid

  Bra tips! Och gifen kan ju vara gulligaste ever!
  Sliter dock alltid ut mina favoritjeans i tyget, har du några boostips på hur man får jeansen att inte falla sönder, eller vad man kan göra med dem när de har fallit sönder?

  • Sara Edström

   hej! dåligt med tips på den fronten, det handlar nog mest om att köpa jeans i bra kvalitet (hur det nu mäts). annars om de inte går att rädda att klippa tills horts åtminstone men det är kanske givet?

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *