vardagssak + vardagsmat

vardagsmat + vardagssaker som gör/gjort mig glad i dag:

vardagsmat

· jag drack kaffe i solen på lunchen & läste bok på innegården.

· som för övrigt står i blom se bild ovan. det var så njutigt att det inte gjorde något att jag spillde kaffe över hela mig

· jag har avklarat ca tio grejer på min att göra lista varav flera tråkiga (= de härligaste att ha gjort)

· jag och sofia hade handledning till vårt projekt och fick så mycket skjuts framåt nu bara gå gå gå gå och vi har hela dagen kvällen och natten i morgon för att jobba med det

· jag drömmer om onsdag när jag ska hämta MIN NYA KAMERA. ja ni hörde rätt äntligen! mindre såna här mobilbilder och mer ordentliga. blir alldeles pirrig när jag tänker på att jag snart kommer kunna fota obehindrat minns inte när det var senast

· öppet fönster + barnrop på gatan + humlesurr mot fönsterrutan och få rädda den ut i vårkvällen igen

· lagade mat från vad vi hade hemma på ett ca och det blev jättegott. starksyrlig morotssoppa med pytt. bjuds på recept under. PUSS

vardagsmati olja på hög värme: garam masala (1 tsk ca) + en halv chilli + hackad vitlök. fräs och ha sen i skuren morot och lök. när det fräst lite på med vatten + en buljongtärning. jag använder kung markattas umamibuljong för den tycker jag är god. koka allt tills mjukt och mixa sen till slät soppa med lite citronjuice och några deciliter kokosmjölk.

vardagsmathade inget bröd hemma att ha till soppan så jag gjorde en pytt att toppa med istället (ok ”toppa” det var ungefär lika mycket pytt som soppa). jag stekte bara tärnad zucchini och aubergine på hög värme i olja -> saltade och pepprade och hade i hackad paranöt och kidneybönor. BLEV SÅ GOTT mot det lite syrliga starka från morotssoppan. det blir middagstipset tills i morgon då. i kväll kanske är för sent nu. PUSS IGEN

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *