röda dagar & de emellan

så mycket det händer i livet en hinner ju inte berätta eller spara. hur ska jag minnas sen. här är lite

vi har som tradition att äta adventsfrukost tillsammans och i år hade vi ett tillskott i gänget i form av simon och lisettes hund NELSON. hungrig som en varg och gullig som ett lamm. åt upp nisses lilla leksaksråtta en frulle och nästa hade nelson fixat nisse en liten mus-julklapp <3

julkort från min familj

 lite stel i rosett haha

finaste julklappen slog jag in till mamma. i ett pappersark som jag köpte när vi var i Amsterdam 2013. det mindes hon! gjorde mig impad. innehöll en äggskärare för det hade vi erfarit att hon saknat efter att ha bott där (ändå äter hon kokt ägg på mackan varje morgon). efter sista paketinslaget så kom sophien och vi tre hade vår årliga 23 december-utelunch. vi gick till nytorget6. jag älskar att ha traditioner på detta vis. på kvällen hade vi uppesittarkväll och lilla jul hos och med mamma och fick höra så fina särskilda nyheter!!!! glad

jag och jorken bytte klappar på julaftonsmorgon. jag fick konsertbiljetter till dolce och en dödsfin klänning av honom! och han fick en resa till köpenhamn av mig (till mig med hehe). nästa vecka åker vi i två nätter e så peppad!

vi tog en grå men fin julaftonspromenad

jag och min kuster fanny på julaftonskväll hemma hos farmor och farfar

 annars: skruvat upp våra speglar och hyllor och tv. har fixat och donat hemma.

 & jobbat med roliga saker på johans kontor på klämdag

vi åt på la neta till lunch. bästa tacosen. gulligt att ringen och prickarna hade ramlat av lite på lunchskylten

  en kväll gjorde jag en tomatsås med salvia i

farmor och farfar och pappa kom förbi på cannellonimiddag! och nisse fick träffa hunden Bella.

alla dess hundar vi utsätter henne för stackarn hehe. men hon tror hon gillar det också

 farfar!

en annan dag jag minns inte vilken för alla dagar har gått ihop på senaste. efter paddelmatcher med sophie och carl och johan på morgonen så drog jag till linnet. hon och alice hade fixat värsta superbrunchen. och jag fick ha en varm taxvalp i knät i flera timmar medan vi pratade ikapp oss <3 vi har känt varann i över tio år nu! mina gymnasiebästisar och klippor som jag är trygg som en liten unge hos. nu är linnet stjärnmäklare (hon sålde vår lägenhet! så kan intyga den mest kompetenta mäklare jag mött i livet) och alice mamma. tvåbarnsmamma! och jag och linnet gudmorsor till lilla LILL som dessutom fyller ett år i dag! hurra!

& GRETA! välkommen till gänget

så liten :’) kan inte hantera hennes gullighet

 i övrigt har granen har massakrerats

och recept testats. lagade halloumiråraka med kronärtskockskräm från tuvenssonskans kokbok käka grönt som jag och johans föräldrar så osannolikt gav varandra i julklapp! ha! många bra recept i den alltså

dagen innan nyår skulle mamman bli treatad. i julklapp och som tack för att vi fått bo hos henne innan vi flyttade <3 det började med spa. hon och jag på centralbadet. bubbelbad och bastu och simma och prata och solterapia och chilla och för henne ansiktsbehandlas och för mig jag halvsova/läsa i en vilstol

nybadade gick vi mot hemligt lunchställe och johan

svenskt tenn!

 afternoon tea med tre kannor te och champagne. bara det finaste åt mammor visst!!! deras vegetariska smörgås var SÅ god

 sen en kaffe på eataly innan vi gick på bio och såg ring mamma som var så så så bra

 på kvällen hittade jag en söt ringklockesymbol i louises hiss när vi var över och hämtade mat inför nyår

 och så! nyårsafton! solig!

bara det är ett kriterie nog för att bli fotomotiv nu för tin. tog en alltså solig promenad och mötte upp yrsa och hämtade en spännande nyckel. som ett bra avslut för 2019 och som ett redo för 2020

vi hade nyårsmiddag hos oss!

med lite ost

jag gjorde ett decceniequiz med händelser och låtar som skulle prickas in årtal på. ingen mästrade men GUUUU vad jag älskar att göra quiz

soffe och carl hade gjort en splendid pavlova till efterrätt

dagen efter var jag och johan LITE trötta och LITE hungriga så vi beställde tre pizzor

magiskt vackra himlar det är 2020. årets signum

 såhär låg vi HELA nyårsdagen förutom när vi tog ett långt bad. mkt skönt.

sovmorgnar har det funnits. är det för privat att visa? vet inte gränserna. men de är det finaste som finns i katta och mannaminne så why not

i går åkte jag och ante och plockade upp våra alster från när vi var och drejade en fredagkväll för nån (några? känns så länge) månad sen. hennes blev perfekt. min var lite mer … artsy ↓

åkte och lämnade den på nyckelplatsen och visade ante var jag ska hålla hus nu. och ställde pennor i. sen drack vi öl på tullen och jag gjorde nyårsquizet på henne (obs hennes begäran hon älskarquiz lika mkt som jag). och vi pratade i mun på varandra över en två tre fyra fem? sex? öl. åkte hem med hjärtat varmt och munnen i ett fånigt smile huvet fullt av livsinspiration var tvungen att skriva ned innan jag somnade intill en sjukvarm johan. älskar henne så mycket!!!!

i dag var kall och sol som ju 2020 är mest hittills. vi gick en lång prommis jag och jorken som mådde lite bättre

<3 stå här det är en fin vägg tack

svanarna.

nu ska jag fortsätta samla material och inte hinna formulera det till denna blogg. dvs leva. puss och sjukt att du tog dig hela vägen hit ned vilken tapper läsare du är. puss igen.

14 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *