10 nya rätter

när jag läste mariells inlägg om att ge sig själv en höstutmaning bestämde jag mig för att på en månad laga minst tio nya maträtter dvs rätter som jag aldrig förr själv tillagat. det har varit himla bra för jag har märkt att det är så himla roligt att laga mat och komponerar oftare egna nya recept nu och det här är vad jag lagat

den första maträtten blev krämig tomatsoppa med curry och cashewnätter, med recept från samma blogg. bytte hälften av de krossade tomaterna mot färska tomater och johan gjorde vitlöksbröd till. det blev supergott.
den andra blev pad thai recept härifrån men jag bytte räkorna och fläsket mot kycklng

ciabatta med ingefärsmarineradkyckling samt gurk- och mangosallad, recept härifrån. det här var så himla gott verkligen. mangons söta + limens syrliga + chilins heta = dröm i munnen. + älskar ingefära och mynta och koriander så allt var bara så himla gott. 
sen gjorde jag räk och majsplättar. det var gott men svårt att steka dem bra så konsistensen kanske inte blev helt hundra procent perfekt.
vietnamesisk nudelsoppa med lövbiff jordnötter chili och koriander. m. 
grön ärtsoppa (med mycket vitpeppar)
pasta med krämig sås av rostad paprika (också från hjartesmil)
elsa billgrens smålandsrulle som inte ser så mycket ut för världen men oj så god den blev. hade ingen tahini så rostade sesamfrön och hade i dem och sesamolja i hummusen i stället vilket blev stört gott.
svamp och pestolasagne med mozzarella som ser torr och tråkig ut men var jättegod. har dock tappat receptet :'(
och slutligen denna kikärtscurry från david batras indiska kokbok som jag lagade till min mamma i går!
18 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *