svar på era frågor

ok här kommer det längsta inlägget i wilderness historia:
when are you going to post more drawings? they’re really very excellent
thank you! I do not have much time for drawing right now actually. but maybe i’ll show you some older drawings in which I´ve put more time some time soon. here’s one at least. I drew the sperm whale for johan in january 2011 and now it is on the door of his room.
 
topp-5: favoritfilmer? band/artister? låtar? maträtter? bloggar?
ok utan inbördes ordning och just nu (kan inte göra all time det blir för svårt):
favoritfilmer:
the life aquatic with steve zissou 
where the wild things are
juno
control
into the wild
arcade fire på popaganda 2011
favoritband/artister:
arcade fire
fleet foxes
breathe owl breathe 
youth lagoon
the xx
 
låtar:
wake up – arcade fire
hurricane gilbert – håkan hellström 
lakehouse – of monsters and men
blue spotted tail – fleet foxes
lazuli – beach house
chicken madras <3
maträtter:
mammas sjömansbiff
jordärtskockssoppa
vilken risotto som helst bara det är mycket parmesan
starka indiska grytor
sen säger jag pass för kan inte välja
 
bloggar:
 
vad är det du pluggar?
jag läser franska förberedande kurs på stockholms universitet. det är en nybörjarkurs (jag har aldrig läst franska förr) och jag gör det mest för att hålla mig sysselsatt + att det är ett fint språk. den är på 30 hp och en termin och jag ska gå igenom motsvarande steg 1-4 på gymnasienivå så det går ganska fort men det är roligt för det mesta. 
 
är du en sparsam person? har du bra knep i sådana fall?
jag skulle inte påstå att jag är något vidare sparsam i vanliga fall men har jag något att spara till är jag grym på det. så fort jag får pengar lägger jag undan minst hälften av det tills jag kan köpa/göra det jag planerat. annars försvinner pengarna ganska fort. 
har du funderat på att bli vegetarian/vegan?
jag försöker äta mycket vegetariskt! typ laga vegetariskt när jag lagar mat till mig själv men jag tror att dels att jag är bekväm dels att jag tycker kött är för gott skulle göra att jag inte skulle klara att äta helt vegetarisk kost. 
 
vad använder du för kamera?
en canon eos 50d (oftast med canons 50mm f/1.4)
 
hur redigerar du dina bilder oftast?
jag drar i kurvor i photoshop och det är i princip det. i bland blir det mediokert och i bland blir det fint känns lite som happy accidents. i bland lägger jag på en vinjett om jag tycker det passar eller gör bilden svartvit (med en gradient map) om färgerna är fula. och så sparar jag alltid bilden i rätt storlek innan jag lägger ut de här för när blogg.se gör de mindre försämras kvalitén så!!! det är nog mitt bästa tips att försminska bilderna.
 
vilket är ditt absolut bästa minne från gymnasiet och varför?
när jag alice och linnea kokade ihop en historia för en random lärare om att vi höll på med ett projekt om fängelser i samhällskunskapen (vi läste inte ens samhällskunskap) i ettan på gymnasiet för att få komma in i ett klassrum och kolla på alices prisonbreak-box på skoltid. det var i ettan och vi tyckte vi var så himla badass som gjorde det och fick värsta kicken när vi satt där inne och kollade på den lilla tvn och hoppades att det inte skulle börja någon lektion där inne. det är det bästa minnet för det sammanfattar mina år med de två fantastiska tjejerna. vi hade så mycket internskämt och påhitt som gjorde att varje grå tisdag blev så himla bra ändå och jag skulle nog inte klarat det utan dem
 
om du fick välja en stad att bo i för resten av ditt liv och aldrig besöka någon annan, vilken skulle det vara? (kort och gott vilken är din bästa stad?)
vilken gigantiskt svår fråga med tanke på att det finns så många städer jag inte sett men jag skulle nog säga paris om jag fick bo i en fin lägenhet med johan och alla som jag älskar fick komma och hälsa på. annars stockholm.
 
hur var din första kyss med Johan?
i hans nittiosäng och mitt hjärta bultade i tusen slag i minuten för jag låg ju ansikte mot ansikte med skolan snyggaste kille som jag varit hemligt kär i i månader. jag kunde inte ens fatta att han pratade med mig och så låg vi där med kinderna och näsorna och pannorna mot varandras i vad som kändes som en evighet och så plötsligt var det en kyss och en kyss som blev tusen och det var ca det finaste jag varit med om.
 
vad står det på din bucket list?
ingenting förutom att åka till indien. och smaka hjorton kanske! har ingen som helst uppfattning om hur det smakar
 

jordärtskockssoppa
ditt allra bästa recept?
jordärtskockssoppa. enkelt och svingott. grovhacka lök skala och dela potatis och jordärtskockorna och fräs i en klick smör i en kastrull. ha i en grönsaksbuljongstärning och fyll på med vatten så det täcker grönsakerna och låt koka tills allt är mjukt. mixa med stavmixer tills slät ha i en skvätt grädde och salta + peppra. MUMS
 
vad är du rädd för?
jag har ingen konkret fobi men är väl rädd för död och katastrofer osv
 
hurdant ska din bröllop vara?
jag ska stå bredvid den jag älskar och säga ja men mer än så är icke ännu planerat. 
 
hur ser ditt liv ut om – 5 år – 10 år – 20 år
5 år – bo i en fin lägenhet (inte nödvändigtvis i sverige) och plugga eller jobba med något jag verkligen vill (varför är det så svårt att komma på?) och resa mycket
10 år – är kanske gift och precis fått ett litet knytte (hugo om pojke lilly om flicka) och jobbar med något jag tycker om. 
20 år – ändrar helt karriärsinriktning och går en floristkurs och öppnar min alldeles egna lilla blombutik som jag lever i ungefär och har blommor överallt och vi köper ett stort hus med grusgång och lusthus och rosbuskar och med murgröna på fasaden när jag tänker efter kanske jag har min blombutik i trädgården. ja. så får det bli.
 
vem är din favoritsvägerska? :)))
definitivt louise rothoff! 
 
finns det någonting du verkligen vill ha som du inte redan har? kan vara vad som helst.
ett hem i stockholms innerstad som bara är mitt och johans och tillräckligt med pengar för att få det att se ut som vi vill
 
skulle du äta tio kilo falukorv för tio tusen?
 
tror du att du kommer att flytta utomlands någon gång i livet? i så fall vart?
jag hoppas verkligen det! men det spelar egentligen ingen roll vart bara johan följer med och han vill flytta utomlands mer än vad jag vill så det ska nog gå bra.
 
bästa konserten ever?
arcade fire på dalhalla 2010
 
bästa dagen ever?
vet ej? kan inte svara på den förlåt
 
hur är det att studera franska när man inte kunde någonting från början? är det svårt? är det värt det? skulle du rekommendera det till andra?
jag råkade hamna i förkunskapsgruppen så i början kände jag mig så himla dålig pga visste ju inte hur ett enda ord skulle uttalas och sen så hade ju jag aldrig pluggat på universitet tidigare och fick en smärre chock över hur mycket man måste göra själv hemma och planera osv. och jag var jätterädd för att uttala ord fel. så i början var det svårare innan man kom in i det. nu är det mest kul för mina lärare är så himla bra och jag gör ju det bara för mig själv så spelar roll om jag säger något fel för det är ju bara för min egen skull! om man vill lära sig ett nytt språk så är det ju råvärt det!!!! annars inte såklart.
 
såhär långt har jag kommit i utsparningen
håller du fortfarande på att spara ut håret?
det gör jag men alltså är så himla nära att varje dag bara klippa av det. det går ju så frustrerande långsamt. någon som har något spara-ut-håret-tips så är det mycket mycket välkommet. 
 
har du lärt dig uppskatta kaffe än?
det har jag faktiskt! blev tvungen efter att ha föreläsningar genom videos på datorn. håller nästan på att somna varje gång och det känns faktiskt som att kaffet hjälper (kanske är psykiskt vad vet jag men det börjar bli gott också)
 
vilka är dina favoritbloggar?
skrev det där uppe!
 
vad gör du när du har dödstråkigt?
något på min långa ”det här vill jag göra-lista”. har en sån som jag skriver upp saker jag vill göra på när jag inte har tid. kan vara allt från att rensa garderoben eller måla en teckning som jag haft i huvudet.
 
vad gillar du för musik?
lite sånt som jag skrev däruppe! är jättedålig på genrer och sånt så lyssnar på det jag tycker är bra och vågar inte säga i allmänhet. 
 
visst pluggar du franska nu? vad vill du göra typ nästa år? vet du vad du vill göra ”i framtiden”?
ja! det gör jag. och det är så himla frustrerande att alla frågar vad man blir då för man blir ju inget. vill bli något men vet inte vad så jag fortsätter med det här tänker jag till jag kommer på.
 
är du feminist?
ja!!! dumt vore väl annars
 
favoritresa hittills? och har du något drömresemål?
 paris med johan. drömresor har jag!!! och en lista i mina anteckningar i min mobil för att ej glömma: 
– indien och järnväg och taj mahal och marknader och MAT
– frankrike och landsbygden och en liten stuga och äta god mat och dricka rödvin och bada i en liten sjö
– island och norge och vandra och fota makalös natur
– roadtrip i nya Zeeland eller USA med blandband i bilen och en fin person bredvid

från vår resa till paris i juli 2010
vilka platser är det du och Johan varit på nu och vilket har varit bäst? 
vi har varit i paris london och nu budapest. och så har vi ju haft egna minisemestrar på landet och i göteborg och åkt på festival och så men det kanske inte var det du menade. det bästa var nog parisresan för vi bokade den när vi varit ihop i två månader och åkte när vi varit ihop i fyra och det var första gången jag åkte utomlands ”själv” vi bodde i en så himla mysig liten lägenhet och var så himlahimlahimla kära bara. fast allt man gör med johan är så himla bra.
 
 
stor eloge till den som orkade läsa hela. puss!
10 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *