frågor och svar del 1

här kommer svar på era frågor! vi tar dem i omgångar blir så väldigt långt annars.

hej! jag letar mycket glasögon just nu. dina röda, stora bågar inspirerar mig mycket! vilket märke är det/hos vilken optiker är de köpta? 
hej! båda bågarna är från synsam och de röda är av märket cheap monday.

jag är ny läsare här, men har verkligen fastnat på din blogg. bor du i Stockholm, har du då några bra tips på second hand-eller vintagebutiker?
jag bor i vallentuna vilket är en förort till stockholm. är väl inte världens expert på second hand-utbudet men jag gillar myrorna! den i ropsten är den största och också den bästa enligt mig. och så tycker jag om att gå på loppisar när privatpersoner ställer ut för det känns som att det är då man kan hitta de bästa fynden. håll utkik efter uppsatta affischer och lappar typ!

sophie på myrorna i ropsten

vad är ditt drömjobb? 
ha en egen blomaffär och vara florist.

vem har gjort din bloggdesign? sjukt fin!
tack! jag har ritat headern och det är min pojkvän som pysslat ihop designen. jag ska vidarebefordra komplimangen.

hej saran jag hade tänkt fråga dig massor av saker när vi sågs senast men sen drack jag så mycket öl att jag glömde bort allt jag skulle fråga. kan fråga här då! vad jobbar du med egentligen?? läser du fortfarande franska? ska du spara ut håret mer eller tänker du klippa kort igen? har du någonsin funderat på att skaffa en tatuering och i så fall vad och var? vill du fortfarande pierca tungan? visst ska du till hultsfred i sommar?? hoppas det för det ska jag med och till sist, tror du att jag skulle passa i lugg? den sista var lite löjlig men aja. puss.
hej madeleinen. bra frågor. här är svar: 

1. jag jobbar natt på ett inkassoföretag och min titel är nattoperatör. det innebär att jag håller koll på ”körningarna” (vet inte ens hur jag ska förklara det) på två olika servrar (vid en dator alltså) samt skriver ut sinnessjukt mycket papper. på en natt minst 10 000. och 1000 av dem sorterar jag för hand (är mycket fingerfärdig nu för tiden). annat jag gör på jobbet är att rita se på webtv samt äta. äter jättemycket. i tisdags åt jag två blodapelsiner en semla pannkakor med sylt och torsk med ris och spenat. det var gott. natten är slut när köringarna är klara vilket kan variera mellan ca 01.00 och 07.30 och då tar jag en taxi hem! jag trivs på mitt jobb. jobbar ju själv och så men det är skönt att inte ha någon som ”bevakar” en och så är det skönt att inte behöva jobba så mycket och ändå få en hyfsad lön.

två jobbinstagrambilder. en val och ett nattmål

2. jag läser inte franska längre. jag läste en 30-poängskurs på su i höstas men efter den valde jag att inte fortsätta. dock börjar jag en kvällskurs på måndag på berghs school of communication som jag är ganska pepp/lite nervös inför!

3.alltså planen har ju varit i ca 1,5 år att spara ut håret men jag tror det ryker när som helst nu. målet har liksom varit det här: men nu är mitt hår såhär och redan hemskt slitet:så jag tänker att den här längden ändå kanske är bättre (fast inte blond då):vad tycker ni?

4. ja jag har funderat på att skaffa en tatuering. isåfall skulle det vara en världskarta men jag vet inte var. dock vågar jag inte riktigt tatuera mig eftersom att jag är en person som ganska så fort tröttnar på diverse utsmyckningar.

bildkälla

5. jag vill inte pierca tungan längre för jag har hört att den kan gå av 🙁 och det vill jag INTE.

6. ja! jag ska till hultsfred i sommar! jag fick en biljett av mina föräldrar i julklapp och vad bra att du ska dit med för då ses vi där <3

7. jag tror definitivt att du skulle vara fin i lugg. + det är ju typ den enklaste frisyren att ”dölja” om du inte vill ha den bara att nåla upp ju. + att den växer ut fort om du ångrar dig. så jag tycker KÖR. alltid kul med förändring.

har du några bra tips på hur en får ~hans~ uppmärksamhet? hur en börjar prata med någon en inte känner över huvud taget?
åh jag önskar jag hade det. fick för mig att jag tittade kanske lite extra länge på johan i skolan och log i bland.

vilket är ditt favoritdjur och ditt drömresemål? 
tack för en fin blogg.
tack för en fin kommentar. mitt favoritdjur är kaskeloter. speciellt sovande (se bild nedan). mitt drömresmål är definitivt indien. jag tror att jag skulle älska att vara där för indisk mat är den bästa maten och människorna verkar så vänliga.

om du fick bestämma över din alldeles egna festival, vilka band/artister skulle du välja att ta dit och vad skulle namnet på festivalen vara?
bästa frågan! okej såhär skulle det vara: festivalen skulle äga rum på mitt landställe sågaretorp i småland. precis invid våra hus finns en stor åker. där alltså. festivalområdet skulle vara samma som campingen så att man kan dricka öl och vin och vad man vill på alla konserter. och maten skulle vara BILLIG och ASGOD. nåväl över till det viktigaste. de som skulle spela är: of monsters and men, fleet foxes, kent, håkan hellström, the shins, joy division, sigur ros, death cab for cutie, bon iver, the flaming lips, the xx, mumford and sons, the killers, timo räisänen, beach house, youth lagoon, future islands, markus krunegård, perfume genius, bowerbirds, bright eyes, wu luf, lana del rey, first aid kit, the national, danger beach, m83, the naked and famous, noah and the whale, shout out louds, dreamboy, broder daniel, okkervil river, breath owl breath, neutral milk hotel

och avsluta hela festivalen skulle arcade fire göra! dvs det skulle vara en blandning av vad jag lyssnar på nu och musik som jag älskat/betytt något särskilt för mig när jag var yngre. har säkert glömt en massa. men om en festival skulle ge mig denna line-upen skulle jag aldrig missa den.

arcade fire på popaganda 2011

hej, har du något tips till en flicka som har en liknande historia som du, dvs superdunderkär i en pojke i årskursen över. vi har aldrig pratat men varje gång vi ses i korridoren eller matsalen ler han alltid mot mig, och tittar efter mig. är så knasigt trött på att fylla varenda dagbokssida upp och ner med HONOM vill bara hångla. han tar studenten i sommar och sedan kommer vi aldrig ses igen. 
vad ska jag göra? hur överlevde du? ps kommer aldrig ha så mycket tur att han hittar min blogg hjälp ds
hej. alltså saken är att jag är ju verkligen ingen expert på sådant här pga det var johan som lyckligtvis tog kontakt med mig. men. vet du vad jag tycker? jag tycker du ska ta reda på var han har sitt skåp och lägga en lapp där i med ditt telefonnummer och typ skriva något litet typ ”hej. du är fin”. råkar veta att detta kan fungera då jag gav det rådet till johans bror en gång i tiden. annars finns ju alltid facebook och även om det kan kännas läskigt så kanske ett litet meddelande typ ”hej jag tycker du är söt vill du ta en kaffe?” är ett jättebra sätt att våga ta kontakten ändå. för något tycker jag du ska göra för även om det inte går vägen så är det ju bättre att ha försökt än att alltid alltid inte veta vad som kunnat bli.

det var allt för i dag nästa del kommer i veckan! pusshej

 
7 kommentarer
 • Elin

  Utan tvekan världens bästa festival-line up, dör!!!

 • Katrine

  Du borde göra verklighet av din festival. Bäst ju.

 • Julia

  Jag skulle ÄLSKA att gå på din festival, bästa line-up:en!

 • Lisa

  Lyssna inte på allt du hör om piercingar 😉 om man håller det så hygieniskt som möjligt i början när det läker så är det ingen större fara , allt har sina risker såklart men mycket är myter och för att tungan ska gå av krävs det rätt mkt, samma det här med att tungan kan ruttna som föräldrar ofta kör med 🙂 har piercat tungan två gånger, andra gången åt jag vanlig mat redan två dagar efter, första gången soppa tre veckor i princip… Det har gått bra för mig! 🙂

  Sen önskar jag verkligen att jag kan säga till den här tjejen som är kär i en soon to be student att go for it! Bara gör det. Annars kommer du ångra det resten av ditt liv och alltid undra vad som hade kunnat bli!
  När jag gick tredje året blev jag störtförälskad i en bartender på en klubb. Tills slut tog jag mod till mig och gick fram till honom, slängde mig runt halsen på honom och sa att han var skitsnygg. Sen gick jag därifrån. Mina vänner pushade på mig och det slutade med att jag ringde till klubben och frågade kvällen innan nästa gång jag skulle dit om han skulle jobba (i efterhand känns det lite som stalker-tendenser, men ung och dum måste man ju få vara – man är det bara en gång! Ung… Dum kan man vara oftare), och då åkte jag dit nykter, och slutade med att jag hade hans nummer på min arm och han mitt nummer i sin telefon innan kvällen var slut. Det var så oerhört berusande, för jag har alltid varit sjukligt blyg. En vecka senare skrev jag ett sms och vi skrev till varandra dagarna i ända, till slut gick vi på date och jag började dricka kaffe. Han bad mig vara hans date på balen, och jag var upp i det blå för det var ungefär allt jag kunde önska just då för jag hade ingen date till balen – snacka om att förvandla min tillvaro till en highschoolfilm, konstanta fjärilar i magen och jag var helt säker på att han var min själsfrände för jag hade aldrig varit med om liknande känslor förr.
  Vi gick på balen, några dagar senare var det studenten och efter det dumpade han mig och skyllde på studierna, i själva verket var det hans föräldrar som sa att han inte fick vara tillsammans med en svensk flicka. Jag var heartbroken en månad, och sen hittade jag en ny kille som visserligen var mer av ett renoveringsprojekt än något annat – och man kan inte ändra människor speciellt inte rasister om dom inte vill själv. Efter fem månader och flera panikattacker dumpade jag honom. Och en månad senare blev jag tillsammans med en av hans numera föredetta vänner(inte så snällt, men till mitt försvar så frågade den här killen mitt ex om lov först om han fick dejta mig – i efterhand ville han visst inte det). Det var drygt fyra år sen, och vi är tillsammans fortfarande och har köpt hus ihop.
  Min poäng är att man vet aldrig om något kommer föra nåt gott eller ont med sig om man inte försöker, ger det en chans.

  Det är oerhört berusande att kliva ut ur sin egen comfort zone för att jaga en dröm. För om man bara vill, så har man kapaciteten att göra vad som helst i hela världen.

  Ville bara dela med mig lite!

  Bra blogg, sådär lagomt personlig och så himla fina bilder! Blir såå sugen på mat också varje gång jag läser.
  Kram.

 • Anonym

  Fina frågor, fina svar, fina bilder, fin blogg!

 • Iris

  Hej hej, du steg just typ två och en halv meter i mina ögon, fantastisk line-up! Superfin blogg, är lite kär i dig, men bara på ett mysigt sätt (jag lovar). Ha det fint och fortsätt finblogga!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *