en torsdagskväll och en soppa

i torsdags lagade jag min favoritsoppa och jag tänkte lära er hur det går till då det är superenkelt och blir väldigt gott. först skalar en jordärtskockor och potatis (jag hade typ 600 g kockor och ungefär samma potatismängd och vi var sex personer som åt) och skär i lite mindre bitar. i med ett i en kastrull tillsammans med skurna schalottenlökar (jag tog tre har jag för mig). i med en stor klick smör och fräs ihopet en stund så det börjar lukta gott. på med en skvätt vitt vin som får koka bort och så fyll på med vatten och en tärning grönsaksbuljong.

sen får det koka under lock tills allt blivit mjukt och medan kan ni ju hänga med gästerna som kommit här är madde
alicia
och här är de allihopa förutom erik. ali madde och alexandra!
när vi tar av grytan ser det ut ungefär såhär. det tar kanske tjugo minuter eller så men det beror ju på hur stora bitar ni skar i början. nu är det dags att mixa soppan slät med en stavmixer och sen i med grädde (jag tog en halv liter kanske tog i lite men grädde är ju gott) och låt koka ihop och salta och peppra så smaka av. späd ut soppan med lite vatten om den känns för tjock. 
valfritt piff med tryffelolja och persilja och ät med gott bröd. tio av tio.vi fällde ut vårt klaffbord och satt i både fåtöljer och på klaffstolar en tager vad en haver
sen utvecklades det lite till drinkkväll när johan plockade fram flaskor från vårat barskåp. någon fläder mandarin -historia och madden
sen blev jora trött 
men vi satt kvar och pratade om viktiga saker efter han somnat (<3)
erik diskade herregud vad det uppskattas!!!! om någon mer vill komma hem till oss och diska är det helt ok
sen sa fina gänget hejdå! hejdå!
9 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *