svar på era frågor

jag tänker att du målar upp en ganska så idyllisk bild av livet (jag hoppas så klart den är sann!) men bråkar ni aldrig och hur kommer ni överens? kram 
absolut målar jag upp en bild och självklart är det inte bara på detta sett mitt liv ser ut. jag väljer ju bort vissa delar eftersom att 1) det är mitt privatliv och en måste komma ihåg att detta är ingen dagbok. berättar ju inte ens för alla jag känner om vad jag och Johan bråkar om så vore så knäppt att skriva det här där vem som helst kan läsa liksom. 2) jag vill ju inspirera! snabbnudlar till middag känns ju inte så inspirerande t ex så det kanske jag exkluderar hehe. men OBS! jag är en helt vanlig människa med humörsvägningar som bråkar med min partner och gråter emellanåt. även om jag inte fotar mig själv när jag är rödgråten. kram tebax <3
 
har du några särskilda ’skönhetstips’, typ vad använder du för hudvård och smink etc?
alltså förlåt men svaret är NEJ. är så lat/snål när det kommer till sånt. det jag använder är min eyeliner som är typ två år gammal från hm och jag har fått späda ut den med vatten typ fem ggr pga att den torkat. så har vi min ögonbrynsskugga är isadoras billigaste ögonskugga och en cover all mix (concealer) från make up store som jag inte ens vågar säga hur gammal den är. hehe. tvättar dock ansiktet med en tvål från clinique som är johans egentligen ibland! och så använder jag inte foundation bara sånt där mineralpuder (hade bare minerals förut och det ägde men när jag skulle köpa nytt köpte jag det billigaste jag hittade) i bland, kanske är bra att låta huden vila lite?
 
hur länge har du och johan varit tillsammans?
fyra år och fyra månader! eller 1577 dagar enligt wolphram alpha för att vara mer exakt. 
 
när flyttade du hemifrån och flyttade ni ihop direkt eller bodde du själv ett tag? 
jag flyttade hemifrån den sista november förra året! och han och jag flyttade ihop på direkten ju <3
 
att du är feminist har jag förstått, men hur är din inställning till feminism, hur länge har du varit feminist o.s.v. Ska du/har du röstat på Fi i valet/valen och om inte vad ska du rösta på? 
jag tror jag kallat mig feminist i ungefär två år. jag tror på att alla människor oavsett kön bakgrund etnicitet funktionalitet nationalitet sexualitet ska ha samma rättigheter och möjligheter och behandlas jämlikt. att du inte ska behöva straffas för att du inte håller dig inom de snäva normerna som råder. jag röstade på feministiskt initiativ och <3 soraya post <3  i europaparlamentsvalet men har inte bestämt mig för hur jag ska rösta i höst i riksdagsvalet.
 
vad gör du om du är totalt oinspirerad? 
jag vet inte om jag så ofta känner mig liksom ”tvungen” att vara inspirerad. är jag inte det så är jag inte det helt enkelt. ofta tycker jag inspirationen brukar komma när en har som minst tid men då istället för att bli stressad brukar jag skriva ner idéer så jag minns dem sen när jag har mer tid. annars tror jag verkligen på att försöka bryta mönster för att känna sig inspirerad. och att begränsningar skapar kreativitet! exempelvis kan du bestämma dig för att ta nya vägar till jobbet varje dag eller för att äta vegetariskt en vecka och bli tvungen att hitta nya recept. eller varför inte bara äta röda saker en dag? eller måla i en teknik du aldrig testat förut!
fototips! 
känns så knäppt att ge konkreta tips i foto. eftersom att jag fotat så länge så tänker jag inte så mycket när jag fotar det bara blir liksom. men lär dig din kamera utan och innan är nog mitt bästa tips för då är du fri att ta vilken bild du vill sen utan att distraheras av teknikaliteter. och öva upp din blick! leta vinklar och ljus och prova olika kompositioner det första bästa är inte alltid det bästa. och ta många bilder så du får en stor bunt att göra ditt urval ifrån. här är bra fotoinlägg: av flora wiström och av elsa billgren 
 
hur gör ni, du och Johan, när ni handlar, fikar, äter ute osv, betalar ni var för sig, turas ni om att betala för båda eller har ni ett gemensamt konto eller liknande?
vi brukar turas om och jämnar ut med att föra över med bankappen. alltså vad gjorde dem innan det fanns sånt??? äger ju. vanliga matvaror har vi ett gemensamt konto för som vi sätter in en summa på i början på månaden. 
 
jag har undrat lite varför du skriver Jora ibland och sen Johan, är det inte samma person?
haha jo men visst är det samma person! jora är ju mitt personliga smeknamn (trivia!! en blandning mellan johan och sara hehe) så det känns så knäppt att se andra kalla johan för det. borde kanske börja bara skriva johan för att undvika förvirring hehe
 
jag tycker att du och Jora verkar så nyförälskade även om ni varit ihop ganska länge. hur gör ni för att hålla igång förälskelsen? är den där bara av sig själv, eller arbetar ni aktivt med det?
jag tror att vi arbetar aktivt passivt liksom. det är inget uttalat men vi försöker vara snälla mot varandra. liksom acceptera om den ena blir sårad över något och inte vara långsint och aldrig ha långt till ett förlåt. och så hittar vi ju på saker tillsammans även om vi bor ihop och ses hela tiden. tror det är bra att göra det. och så att ge komplimanger kramas hålla hand och hångla är viktigt. visa närhet liksom <3 
 
hur har ni fått eran lägenhet? är det en bostadsrätt/hyresrätt förstahands andrahands??? 
vi tog ett stort jäkla lån (läskigt) och köpte den! en bostadsrätt alltså
 
två frågor: vart var räkfrossan ni var på? och vad har du på din godaste macka?
räkfrossan var på melanders fisk i täby. ska finnas i stockholm också tror jag! min godaste macka är rostat bröd med skivat kokt halvlöst ägg mjuk avokado och kaviar!!!! mmm
 
är det en tatuering som kan skådas på din överarm i ditt senaste inlägg (”Torsdagssaran”)? vad står det? när skaffade du den, vad är historien bakom (om det finns någon)?
nä jag har ingen tatuering. men det står johan med svart tusch på min biceps. historien bakom är att jag och madde skrev en lista och så började vi prata tatueringar och så kladdade jag hehe. 
 
hej, hur mycket mysiga kvällar ska vi ha i augusti, du jag och alle?
hej ungefär 31 <3
 
jag vill veta mer om din bästis Sophie. kan du inte skriva ett blogginlägg om henne nån gång?
det kan jag försöka ordna! frågade henne och hon gick med på att gästblogga! TJOHO
 
jag undrar om du ev. vill rita en tatuering till mig?
alltså den här frågan! jag har redan lovat flera stycken men det händer inget från min sida………. tror det är lite prestationsångesten…… men maila mig så kanske! 
 
skulle vara kul om du skrev en guide genom Stockholm och tipsar om restauranger och fik som du gillar eller har hört är bra. 
jag försöker skriva ut vad ställena jag är på heter men kanske kan sätta ihop en guide någon gång! ska skriva upp på ”inlägg att skriva”-listan
 
jag undrar vad du har för kamera? 
jag fotar med en canon eos 50d! har haft den sen 2009 och den hänger fortfarande med.
vad är det för arbetsprover du håller på med då och då?
jag gjorde arbetsproverna till berghs school of communication och deras linje grafisk design och nu håller jag på med proverna till forsbergs motsvarande utbildning. 

 

skulle du inte kunna visa lite av dina arbetsprover? vore så himla kul att se!
en liten bit kan ni få se. till berghs var uppgiften att öka valdeltagandet i riksdagsvalet. jag gjorde en kampanj som fick heta ”votera!” och som hade avsändaren valmyndigheten.
gjorde bl a dessa annonser: 
sen gjorde jag en fiktiv röstningsapp (OBS ingen hemlig uppmaning att rösta på just exemplet hehe)
och en folder som skulle gå ut till förstagångsväljare också! 

utöver det här ovan gjorde jag också en liten filmsekvens! såhär i efterhand har jag ca tusen saker jag vill ändra hehe men ja! så blev det…. :))))))
 
när ska du återuppta fotbollskarriären? vilken var din bästa tränare? 
haha tveksamt när! saknar det dock lite (obs för er som inte hänger med: jag spelade fotboll från jag var sju år tills jag var sexton). maggan var nog bäst!!
 
hur träffades du och Johan?
vi gick i samma gymnasieskola och jag spanade in honom och skrev om honom i min dagbok och så visade det sig att han läste min blogg <3 jag har skrivit ett inlägg om det här. 
 
vad pluggar/jobbar Jora med? 
han är grafiker på ett företag som gör appar! han designar alltså appar. t ex SEB’s bankapp!
 
hur redigerar du dina instagrambilder?
drar i olika reglage och filter i vsco-cam! lätt bästa fotoappen för iphone
 
det är så att jag och min pöjk kommer fira vår ettårsdag i sommar och vi har planer på att resa till någon trevlig stad i Europa. veta att du har sett dig runt en del och undrar vad du skulle rekommendera? (jag gillar att shoppa second hand, och han gillar god mat. Om det gör saken lättare 🙂 )
jag skulle nog tipsa om Paris isåfall! bästa second hand-shoppingen jag varit med om iallafall och god mat finns det också gott om. plus för världsromantiska staden också. annars älskade både jag och Johan budapest! hittade inte supermycket second hand där men annars väldigt trevlig och fin stad att bara vara i (+ megabilligt att äta och bo)
 
hvad er din yndlingsfarve? 
GRÖNT. som skogen <3
hvad er din yndlingskage?
denna var svår! är ändå inte så mycket för bakverk gillar mest glass. men jag säger wienerbröd! 
 
hvad er din yndlingsbog? 
spontant säger jag nog extremely loud and incredibly close av jonathan safran foer. läst den flertalet gånger och tycker mer om den för varje gång
hvad kan du aller bedst lide at lave i hele verden? 
om jag (google) översatt rätt så är det favvogrej att göra i hela världen? isåfall plocka blommor (hehe töntigt svar men sant <3)
 
hvis man besøger Stockholm, hvad ville du så anbefale at lave? 
jag tycker det är fint att gå runt på djurgården. kanske ta färjan till slussen och äta på hermans vegetariska buffé som har världsfin utsikt. fotografiska är ett fint museum och så gillar jag moderna museet! ät glass på stikki nikki eller arton smaker de har megagod glass. och liksom GÅ runt. så får en bäst en uppfattning om en ny stad tycker jag och stockholm är inte så stort så det går att görat också. 
hvis du var et dyr, hvilket ville du så være? 
en ekorre tror jag! de känns effektiva och ettriga och snabba. som jag
 
dere har så fint hjem! elsker stilen. hvor får dere inspirasjon fra?
jag brukar letar inspiration ÖVERALLT. människor/filmer/foton/illustrationer jag ser bloggar/tidningar/böcker jag läser. och som du märker så har jag ju en crush på typ 60-tal i inredningsstil. pinterest är megabra för inredningsinspo!
 
hur hade ni råd att köpa lägenhet, då ni är så unga? sparade pengar, föräldrar som hjälpte till etc? 
vår lägenhet är en bostadsrätt som vi köpte tillsammans dock äger johan den större delen då han sparat ihop mer pengar til handpenningen. vi båda har sparat pengar sedan vi började tjäna egna och vi är ju otroligt privilegade som kunde bo hemma utan att behöva betala hyra så på så vis hjälpte ju våra föräldrar. jag hade också en summa pengar från en fond som jag fått efter min mormor när hon gick bort (ungefär lika mycket som jag sparat själv). vi fick lån genom att banken räknade på våra inkomster om vi skulle klara det och det gjorde vi så ingen behövde gå i borgen för oss. vår lägenhet var dyr men räntan på lånet är låg och avgiften också låg så månadskostnaden är inte gigantisk. 
 
vad jobbar du med och hur mycket jobbade du när du hade två jobb? 
jag jobbar nattetid en eller ett par gånger i veckan på ett ekonomiföretag med att skriva ut stora mängder försändelser och att bevaka serverkörningar. sitter alltså vid en dator och knappar in koder/går mellan gigantiska skrivare/ser på webtv. inte världens mest inpirerande jobb men det är trivsamt och bra att ha som extrajobb nu när jag vill plugga. i sommar ska jag bara jobba där och alltså vara ledig en hel del, jag har ju jobbat dubbelt nu i vår och kunnat spara en del så det funkade. när jag jobbade på skolan också jobbade jag mellan 40 och 50 timmar i veckan.
 
är bara nyfiken på hur många småplantor du hade i varje burk när du odlade basilikan..? dom behöver ju lite plats, men det ser ut som om du hade flera i samma…?
ärligt talat har jag ingen aning om hur det ska gå till egentligen jag bara körde i med ett gäng frön ner i jorden och vattnade och lät de stå i solen och väntade och så vips basilika! har alltså inte planterat om eller så
 
hur gör ni för att få det att fungera? delar ni på sysslor och så i hemmet, eller har ni liksom några regler ni går efter för att slippa bråka om småsaker som städning?
vi har inga regler men jag lagar oftast mat (om vi inte lagar ihop) johan diskar och så städar vi tillsammans. johan tvättar oftast men det är bara för att  han stör sig mer än jag när det ligger tvätt överallt. men i veckan tvättade faktiskt jag!!!! har funkat bra hittills tror att det är för vi har ungefär samma lathets-/pedanthetsnivå. 
 
vad vill du bli när du blir ”stor”? 
jag vet inte! jag försöker tänka att jag inte behöver ”bli” något ”när jag blir stor”. jag kan bara göra det jag vill just nu. bara för att jag väljer en inriktning ett yrke för de kommande 5 åren betyder det inte att jag inte kan ändra mig när jag är trettio liksom och byta riktning helt. sen så har jag funderat en del på också om det verkligen spelar så stor roll vad jag ska jobba med. jag brukar vara ganska bra på att tycka det mest är kul hehe. ojojoj det var det långa svaret det korta svaret då kanske: formgivare av något slag eller florist
 
så undrar jag, som många andra om vad som är dina framtidsdrömmar?
vad gjorde du direkt efter studenten?
jag var ledig hela sommaren och på hösten läste jag en 30 hp-kurs i franska på stockholms universitet och började jobba natt där jag fortfarande jobbar vid sidan av! f ö så stolt över mig själv att jag klarade den då jag kunde typ två ord franska innan hehe
 
om du och jora vore varsin verktyg i en verktygslåda… vilka verktyg vore ni då?
vi pratade om den här frågan faktiskt!! enligt mig skulle johan vara en skruvdragare. supersmart grej som kan göra massvis men i bland kan vara lite knäpp att förstå sig på. enligt johan själv är han en såg för att han gillar att såga och för att det är svårare att såga än en tror. och att japanska sågar är coola. madde kom med förslaget att johan är ett vattenpass och det håller jag med om! liksom nogrann och det ska bli perfekt rätt allt
 
jag är nog en hammare! pang på vet vad jag vill och i bland blir det jävligt snett men oftast blir det definitivt och bra.  
 
tipsa om dina favvo-instagrammare! 
hjartesmil agnesregina nirdie anettepehrsson jermzlee (älskar mopsar och nu har de skaffat en till svart liten mopsvalp!!!!) olofgrind
och vilka är dina favoritbloggar (helst lite mindre som man kanske inte vet om, inte typ niotillfem)?
har skrivit om sex lite mindre bloggar här. men min abso favvo är nog lilly!!! sen läser jag nog samma som ni ungefär
 
vilken är din favoritbutik i Stockholm? 
vilken svår fråga!! handlar ju nästan aldrig kläder (vilket jag antar du syftar på?) men isåfall beyond retro COS &other stories weekday typ. eller vänta nu kom jag på! älskar en liten butik som ligger i vårat hus weekly by diamon heter den. de har alltid så himla fina saker!! typ prylar kaffe väskor kontorsmateriel och ja lite allt möjligt och ALLT vill en ha. våra pärmar som står överst i stringhyllan är därifrån till exempel. och min hinzaväska!
 
vad lyssnar du på för musik? 
just nu fransoise hardys album ”comment te dire adieu” edward sharps senaste album markus krunegårds nya singlar och lykke lis nya. mitt favvoband är nog arcade fire 
 
vad gör du en grå måndag då allt känns skit? 
försöker att inte vara själv. att vara bara med mig själv har en tendens att bli väldigt destruktivt när jag är ledsen. kramar nån extra hårt oftast johan då kanske lagar något extra gott till middag och köper glass eller godis. mvh tröstar mig själv med mat. kollar på någon serie/film som får en på andra tankar kanske. 
 
vad ska du göra i sommar? 
vara på landet! det enda bestämda. känns knäppt jag som alltid brukar planera och planera. och nästa vecka åker vi till london över helgen!
om du skulle resa någonstans utomlands, vart skulle du då resa? 
mitt drömresemål är att åka till indien eller island.
och om du skulle resa i sverige, vart skulle du då resa? 
till norrland och fjällvandra!!! 
vart hittar du inspiration för hur du klär dig?
männskor jag ser som är snygga från filmer från bloggar. men jag gillar ju verkligen 60-talets estetik som ni kanske sett hehe
 
du fotar så magiskt vackra bilder. Kan du dela med dig av dina bästa fototips? eller är de hemliga? 
saken är den att jag har fotat så länge så det känns så himla svårt att ge tips tycker jag. typ som att ge någon tips om hur en gör när en går. men ungefär det jag sa tidigare! träna ögat och leta efter intressanta kompositioner och ljus
jag skulle också vilja veta ifall du redigerar dina bilder och i så fall hur?
absolut redigerar jag mina bilder! det är ju en del av fotograferandet. jag använder photoshop till att ändra ljus och färger. mitt favvoverktyg är curves och det räcker oftast. i bland ändrar jag vissa färger i selective colors. ett annat tips är att spara bilderna i den storlek du ska publicera dem! iallafall blogg esse gör inte bilderna rättvisa när de komprimeras  
 
hvilket objektiv anvender du? 
oftast sigma 30 mm 1.4 men ibland canon 50 mm 1.4 
hvad er den længste tid, du har haft en plante? 
svår fråga! har inte riktigt koll på det men det måste ju vara min kaktus tror jag! minns inte ens när jag köpte den
 
läser du mycket böcker? 
det beror nog på vem du frågar. i år har jag läst 18 st enligt min läsdagbok vilket jag själv tycker låter ganska mycket men jag önskar jag läste mer. när jag var yngre läste jag HELA tiden men jag har så svårt att koncentrera mig nu och blir bara stressad av min långa lista på böcker jag vill läsa typ hehe.
 
rakar du benen? 
japp! dock inte lika maniskt och regelbundet som förr. vill tro att det är ett feministiskt statement men tror egentligen det handlar om att jag bara är lat och inte skäms lika mycket över min hårväxt som när jag var yngre 
hur har du råd med så mycket god mat och öl? 
jag har ett magiskt träd som det växer sedlar från. hehe nä men för att det är typ det enda jag lägger pengar på! köper nästan aldrig nya/dyra kläder t ex. jag älskar ju god mat så prioriterar de utgifterna.
 
hur ofta tränar du? tänker du på din vikt och ditt utseende?
tror att det är ganska omöjligt att inte tänka på sin vikt eller sitt utseende i ett sånt här samhälle där vi matas med bilder om hur vi ska se ut hela jävla tiden. även om min kropp går in under de typ snävaste normerna för hur en kvinnokropp ska se ut (vit och smal och normallång osv) så kan jag ofta känna mig otillräcklig. oftast släpper det dock ganska fort för när jag brukar tänka det i större perspektiv MEN SKULLE JAG BLI LYCKLIGARE OM JAG SÅG UT PÅ DET VISET? och svaret blir alltid nej. så då försöker jag skita i det. jag tränar noll till två gånger i veckan (oftast noll nu för tiden…. hehe) och om jag tränar så springer jag. vill träna mer för jag vill springa ett lopp i höst! så ska försöka göra det i sommar så jag blir snabb. hörrni tänk på att vara snälla mot er själva och om ni vill träna så träna för er egen skull för å må bra och skit i vad andra tycker om hur ni ser ut. det är ju du som ska använda kroppen för tusan. <3
 
15 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *