london dag tre del ett

tredje dagen i london vaknade vi till regn.
huvudena var tunga men vi kämpade oss ut ändå
tycker nästan allt blir finare i regn i och för sig. tex krukväxter
och dystra fasader
vi gick förbi fina matvarubutiker
och genom små parker. här har vi två jag tycker väldigt mycket om under ett och samma paraply <3
efter en stund slutade det regna och blev bara megafuktigt i stället och kvavt = ganska så jobbigt
men vi var nästan framme vid frukosten!
tada! efter en stunds väntan fick vi bord på café 338. vi var så otroligt hungriga att vi bara slängde i oss allt. jag tog halloumi pannkakor ägg och hash browns. så gott
alexandra!
vi gick förbi gulliga affärer. synd att det är svårt att frakta hem sånt här fint när en bara reser med handbagage </3
medans de andra gick och drack kaffe gick jag och alexandra hit till the shop vid brick lane. MASSA fina tyger <3
och annat pillerill att titta på
köpte några fina. sen tog vi bussen i väg från östra
kom hit! 
och gick över millenium bridge till tate modern
så otroligt maffig byggnad. de hade en matisseutställning som jag gärna hade gått på men tyvärr var det 3 h väntetid och det orkade vi inte med. vi tittade på de permanenta utställningarna istället. här är några av mina favvos:
”fascism – the most evil enemy of women. everyone to the struggle against fascism!”
såg min första monettavla ever irl!!!!! sexåriga sara grät glädjetårar inombords
efter titten gick vi i shopen och inspirerades av alla fina böcker. kliade i mina fingrar efter pennor och vita papper. det var början av dag tre resten kommer sen annars hinner ni ju aldrig vara ute i det soliga vädret kram <3
 
10 kommentarer
 • Anonym

  åhh <3

 • Anonym

  Alltså London är så himla fantastiskt

 • Clara

  Åh tate modern, så häftigt och fint där!

 • Karolina

  Åh tycker om din blogg så himlans mycket!! Den är så fiiiiin och så klok och inspirerande osv osv! Och nu när du ändå skriver om resor skulle jag vilja ställa lite frågor till dig om Amsterdam om det går bra? Såg bilder från när du och din mamma var där för ett år sen och blev så himla sugen på att själv åka dit och nu blir det så! 3 dagar och 2 nätter i juli med en kille jag tycker om. Har kollat Amsterdam-inläggen typ 4 ggr men undrar nu vilket hotell ni bodde på och om det var bra? Och vad som var bäst i stan och med resan? Och om nån av restaurangerna var mindre bra/ovärd eller om kanske alla är ett strålande alternativ? Tack ifall du orkar svara. Skulle uppskattas jättemycket! kram

  • sara

   först och främst: tack så mycket för allt fint beröm <3 och sen dessa är mina amsterdamtips:
   vi bodde vid rembrantplein, minns inte vad hotellet hette och det var inte i de roligaste området men helt ok centralt och hotellet var ok minns jag! mitt tips är booking.com eller hotels.com för att boka hotell, de brukar ha rätt bra deals och en kan se hur andra betygsatt hotellen. amsterdam är ändå en relativt liten stad så en kan ju ganska enkelt ta sig lite varstans. på rembrantplein bredvid starbucks ligger en matvarubutik som har SÅ mycket fina varor. tror den heter marqt. allt har fina förpackningar och mycket är ekologiskt. bra tips om ni ska ha picknick! och picknick kan en ha i t ex vondelpark som är den stor dödsfina parken i stan.

   sen gillade jag gatan utrechtsestraat, den hade en del restauranger och så, trevlig gata att promenera nedför. vi åt på en helt amazing tapasrestaurang där som är med i guide michelin men inte allt för dyr för det. den hette pata negra. JÄTTEGODA tapas.

   en kväll åt vi på hoofdstad brasserie som ligger i hotell de l’europe, som var jätteflott och hade dödsgod mat, dock har jag för mig att det var ganska dyrt. om ni ska lägga mycket pengar på en måltid så skulle jag föredra att åka spårvagnen till restaurant de kas. BÄSTA restaurangbesöket någonsin skulle jag tro. i den mån det går är det närodlat och alla grönsaker smakade helt amazing. jag bjöd mamma på lunch där i födelsedagspresent och drömmer om den restaurangen fortfarande. kanske att en behöver boka bord om ni ska äta middag där? kolla upp det så ni inte åker dit i onödan.

   marknaden vid floden som heter waterlopplein (typ..?) var också bra, mycket billiga kläder och prylar men en får räkna med att riva i högar.

   området kring de nio gatorna är SÅ fint och det finns massa små fina second hand-affärer där. vi åt på ett fik som hette pompadour som var väldigt fint i närheten.

   vet inte om du gillar vintage men the end som låg på nieuwe hoogstraat 27 var en fin butik, och så marbles vintage som låg tvärsöver på gatan.

   besök anne franks museum det är lång kö men värt det. och så älskade jag amsterdams botaniska trädgård. vi tog en kanalbåt också vilket var värt då en fick mycket berättat för sig om staden. vi var även på fotomuseumet, foam som jag också rekommenderar.

   sen tror jag att elsa billgren skrivit en amsterdam-guide någon gång, googla det! hoppas ni får en fin resa kram <3

 • Beatrice

  Blir så himla sugen på att åka tillbaka när jag ser detta! Fast utan föräldrar och bara med vänner. Så himla fint. Saknar Tate också, hann knappt med det sist.

 • Johanna

  Du har så underbart vackra och otroligt fina bilder! Älskart!

 • Flora Wiström

  Boken på sista bilden! Felix gav den till mig i ettårspresent. Knäppt! Den är ju limited edition liksom. Fint ni ser ut att ha haft det!

 • Karin

  åh reagerade precis likadant första gången jag såg en monet irl <3

 • Karolina

  Gud va söt du är som svarar så långt och bra! TACK!! <3

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *