norrbacka tryckeri och morgonsidor

 
i går var vi på studiebesök på norrbacka tryckeri med grafisk produktion-kursen. vi satte blytyper till en gräsligt satt text (lite charmigt ändå) och drog ut blytunga lådor med typsnitt tittade på en himla massa fina präglade och folierade trycksaker och alla filmade när de gamla tyska bokpressarna tryckte vår sida. 
 
annars har vi börjat med en kurs som heter idé och konceptutveckling och kursansvarige ak von malmborg gav oss i uppgift att fylla tre ark om morgonen och det är nästan som meditation. en ska bara låta pennan gå och inte bry sig om eller någonsin vare sig titta på eller visa någon annan vad som blir. i går gick jag ut och sprang efter dem på morgonen i spöregnet och log mitt största till alla jag mötte. låter ju helt knäpp nu men det var så himla härligt och jag var pigg hela dagen sen
3 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *