frukostvanan

jag är en sån himla frukostperiodare. köper hem något gör det varje himla morgon i typ en vecka och sen äter jag mig trött på det och gör samma sak med något nytt. mina senaste två är dessa (om en bortser från de mängder äggröra jag ätit de senaste dagarna. vi fick massvis med ägg av farmor till påsken <3).
chiapudding på kokosmjölk toppat med tranbär fryst mango och pumpakärnor. kokosmjölk (alpros) + ett par matskedar chia i en burk (hehe så bloggigt). förslut -> skaka -> ställ i kyl över natt. på morgonen: skaka/rör om igen och toppa. lättare kan det ju knappt bli.
ägg! stekt i massa olja på ena sidan så det är nästan friterat men med rinnig gula + hackad avokado med vitvinsvinäger + salt och peppar. så jäkla gott har ätit varje dag i en vecka. men nu börjar jag tröttna. har ni några standardfrukostar som är era bästa? 
15 kommentarer
 • agnes

  antingen soygurt vanlij + varma bär och krossade hasselnötter + juice/te. eller (hårt) tunnbröd med kronärtkokskräm + marinerad skivad tofu + nashipäron + kaffe/te.

 • Johanna

  Tänkte också säga att jag är periodare, men mina perioder är mer 3-4 månader. Nu är det havregrynsgröt med kokosflingor, russin, kanel och nån torkad frukt eller banan. Allt är med och blir uppvärmt.

 • elin

  den där frukosten som alltid (nästan) äts upp hos mig är gröt i massa olika former & färger. tröttnar aaaldrig!

 • Anonym

  Bananpannkakor <3 toppad med mandel och blåbär + chaite med mjölk och göteborgs postens kulturdel

 • Daisy

  Det första ser supergott ut!

 • Beata

  tack gullis, vi får ta en fika snart!

 • Emelie

  Antingen någon form av chiapudding, eller typ bananpannkakor<333 (föredragligen med jordnötssås/fluff och bär.) Äggröra är en klassiker för mig med och avocado mackor MUMSS<33
  KramKram<3

 • matilda

  på vardagarna äter jag ofta en skål med oatlys havregurt (bästa <33) toppad med en massa bär och frukt, chiapudding, raw bovetegröt som en gör genom att blötlägga en deciliter helt bovete kvällen före. silar, sköljer och mixar det på morgonen tillsammans med kanske lite vanilj eller hallon och toppar med något gott. smoothieskål är också något jag gör flera dagar i veckan. oftast någon grön smoothie. så fräscht, gott och uppiggande! brukar mixa exempelvis fryst mango, grönkål, spenat, havremjölk och apelsin/äppel/päron. och så toppas det med kanske müsli eller frukt. kalasgott. på helgerna kan det ofta bli bananpannkakor eller havreplättar, lite lyxigare sådär.

 • Anonym

  kvarg med hackade nötter och avokado på kanelknäcke, mums.

 • ISA

  haha, SÅ jag gällande alla måltider att snöa in mig på något och sen äta det tills jag aldrig mer vill se livsmedlet. haha 😉

 • nastasja

  Pocherade ägg på rostat bröd med salt och grovkornig peppar, gärna med creme cheese och avocado. Min bästa frulle!

 • jasmine

  haha brukar också snöa in mig, nu har det blivit havregrynsgröt i två veckor… fortfarande inte trött, men skulle behöva lite roligare toppings! är såÅååÅå kräsen dock så vet inte hur jag ska lösa det. men får väl testa mig fram.

 • Evelyn

  Bär med yoghurt+pumpafrön & kokos, smoothie på blåbär/hallon/kokosmjölk/yoghurt, juice på äpple/spenat/ingefära/kiwi

 • elise

  standard för mig som jag i princip ALDRIG tröttnar på (men så tröttnar jag sällan på rutiner): vaniljyoghurt med varma blåbär & hallon, mandlar/valnötter/hasselnötter/allamöjligafrön + finn crisp med lagrad ost + svartsomnattenkaffe.
  en annan favorit är vanilj jävla havregrynsgröt med skivat äpple, kanel/kardemumma, mjölk och frön. nom!

 • veronika

  Pendlar i stort sett mellan två olika frukostar. den ena är avokado macka med ett stekt ägg (brukar mosa avokadon och blanda med salt, peppar och citron innan jag sprider ut det på mackan). min andra favorit frukost, är davosgröt, fast istället för yoghurt så har jag i färskpressad apelsinjuice istället, då blir det mer fruktig och dessutom vegansk. sedan toppar jag den med gojibär, valnötter och den frukt som finns hemma.

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *