om hur jag bor i london

det är flera som frågat hur jag fick tag i och hur jag bor i london så låt oss reda ut det!

huset jag bor i ligger i sydöstra london i peckham/nunhead på en kulle intill en stor park. lägenheten med tre sovrum och ett vardagsrum delar jag med linnea elsa och ellen. linnea och elsa (som är ett par) är från sverige och till och med stockholm (men vi hade aldrig träffats innan). ellen är från essex här i england. jag hittade detta briljanta boende genom att vi har en gemensam vän vid namn erika som bodde i london förut och som jag bad om hjälp när jag letade boende. hon skrev till sina londonkompisar och linnea svarade helt enkelt eftersom att de hade ett rum ledigt just när jag skulle hit. sån fantastiskt bra timing.

lägenheten är på tre små våningar där den första bara är ellens rum. mittenvåningen har köket hallen och vardagsrummet och det är också på den våningen mitt rum ligger. övervåningen har badrum och elsa och linneas rum.

jag har blivit så himla fint omhändertagen inkluderad välkomnad i lilla kollektivet att det inte är sant. känns så himla sorgligt att jag ska flytta ut snart när nästa person (som är erika = vår gemensamma kompis = kul ändå) ska flytta in. jag visste inte att jag skulle få förlängd praktik förrän nyligen och då var mitt rum redan uthyrt. men jag blir i varje fall kvar i det här huset till den nittonde juni då jag får hyra ellens rum i två veckor. sen har jag turen att få hyra elsa och linneas vän ericas rum i lewisham de sista veckorna här när hon åker till sverige på semester.

jag har känslan av att det är ganska lätt att hitta boende i london (även om standarden är lägre än i stockholm och priserna högre så finns det iallafall rum och lägenheter att hyra). jag har ingen erfarenhet av att leta boende i london eftersom att mitt löste sig så enkelt men jag vet att lovisa ranta har skrivit en finfin guide om hur en flyttar till london som är länkad här. 

i morgon flyttar jag ner till ellens rum och på något vis känns det lite sorgligt. jag är ju kvar i samma hus men det är liksom som att utfasningen har börjat. att jag snart åker hem igen. så knäppt att mer än hälften av tiden har gått redan. tänkte att vi kan titta hur det sett ut i rummet där jag bott i morgon. lite som ett avsked.

men nu låt oss titta på små bitar av resten av hemmat som kommer fortsätta vara det i fjorton dagar till.

26det här är en bit av vår hallen precis ovanför första trappen. linnea har spikat upp krokar att hänga skorna på så att de inte tar så mycket plats på golvet. fiffigt och fint. golvet som är mystiskt beskuret (hehe) är brun heltäckningsmatta. inte så ögonskönt men bra för elräkningen tydligen. 36älskar den här affischen med knallblå fåglar med mkt vetenskapliga namn. såg nu när jag tog den här bilden att någon precis klämt fast ett litet fint vykort också.  27på andra sidan fönstret har vi rihanna post och vallmon jag visade i morse. den är lite överblommad nu. 28mittemot trappan ligger köket. här är fönstret en tittar ut ur när en diskar. i bland ser en räven.29finns blommor och grönt och fina burkar där med. 30och louise bourgois-citat.35 det andra rummet som nås från hallen är vardagsrummet. här inne finns en liten soffa tusen pinaler samt matbordet där en äter middag tillsammans och som alltid har något grönt på sig. och på väggen alltid upptejpat någons work in progress. 23 mot en vägg står en gammal fönsterdörr lutad. 24 och bredvid skivspelaren på den stora skänken finns massa böcker med väldigt bra bläddringspotential. 25i bokhyllorna med.33om vi går tillbaka till hallen och tittar uppåt med ryggen mot fågelaffischen så ser vi det här.

37
och går vi upp ett halvt plan ser vi ett skåp med mer böcker och gamla färgburkar i fönstret. allt agerar krukor här hemma. 38och bredvid hänger linneas foton och teckningar. fina va. här nedanför är också en låda proppfylld med fina tidningar att titta i. 32 tittar vi åt vänster när vi står med ryggen mot skåpet ser vi de här fina affischerna. älskar att det finns ungefär en miljon bilder att titta på och böcker att bläddra i här. 31och kollar vi rakt uppåt framåt ser vi en print av en målning av diego riviera. till vänster skymtar ni dörren till elsa och linneas rum och bakom den här väggen är badrummet. klart slut!

2 kommentarer
  • sara

    Hej Sara! Tack för en underbar blogg! Vad kul att du ska flytta till Lewisham. Har själv bott där och har ett ställe som jag MÅSTE tipsa om, nämligen Model Market. Du har säkert redan hört om det men det är helt amazing. Kan rekommendera hamburgarna hos Mother Flipper. Min kille studerar Grafisk Design på Nottingham Trent University och han har gjort desigen åt dem. Ät och njut! Kram <3

    • Sara Edström

      åh tack! vad glad jag blir för tips och vad fint din kille gjort. kram <3

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *