söndagen på landet del ett

1efter tre timmars sömn satte jag mig söndagen för en vecka sedan på overgrounden till clapham junction och sen tog jag tåget ut från london.  2att åka tåg och vaggas och titta ut på det gröna vet inte om det finns något mer behagligt. 18efter någon timme kom jag till haslemere. alicia matthew och matthews styvmamma hämtade upp mig på stationen och så åkte vi till deras hus. här är alician. <3

12matt och ali visade mig huset vilket verkade helt ändlöst. rum efter rum efter rum. 1,2till exempel fanns en sån här stång att glida ned på på ett ställe om en inte orkade ta trappan liksom. 3 4sen hängde vi med stan (hunden) drack kaffe och promenerade runt på gården. nästan så att en ser att jag var något trött och hade sovit tre timmar denna dag. då är kaffe och långsam lunk på landet mycket bra grejer. 11vi sa hej till de här gulliga5och tittade på utsikten över the south downs.  6så fint att få kvalitetshänga efter så länge isär. <3 7de visade en gammal gymnastiksal som var gigantisk och som fungerade som förråd för alla som matthews familj känner ungefär. 8matthew visade en massa av sina gamla minnen. här ungefär tusen olika slipsar av olika innebörd. den kreddigaste var senior prefect slipsen. hur harry potterigt?! 9så hittade vi denna också. sa ju det hehe.  10där fanns ett gammalt piano också. 13sen fortsatte jag och alicia nostalgin och tittade i matts fotoalbum när vi gått tillbaka in.  sen åt vi lunch med hela familjen.   15och kastade boll med den här.  14och boxades i luften tydligen alicia i varje fall.    17efter en stund snörade vi på oss skorna. 16sa hejdå till det här19och satte oss i bilen och åkte på såna här drömmiga landsvägar. alltså har fortfarande inte vant mig vid vänstertrafiken det känns så knäppt att åka med någon som kör på fel sida av vägen. 20vi kom till midhurst! en liten stad med ett tegelhus med gula dörrar och fönsterkarmar på t ex. 21och klättriga rosor. men obs inget ovanligt här skall jag säga er. SÅ mkt rosor överallt. det är fint.  22vi promenerade runt tittade i några charity shops och fotograferade. 23matthew fick blodad tand när han hittade en filmrulle bland sina gamla saker och laddade sin kamera med ny film.  24jag fotade med såklart som alltid. till exempel en trång liten kyrkogård mitt i staden  25och vildvuxna trappor.  26så skymtade vi en stor stenbyggnad från långt håll och gick ditåt.   28hittade ett slott! men missade att få gå in med fem minuter. typiskt.   30gick ju att kolla från utsidan med  31sen skulle vi titta på polo för mathew pappa hade tipsat om en poloplan i närheten men det var ingen match den dagen.27 vi lekte poo stick istället. det är den klassiska leken där du släpper en pinna på ena sidan av en bro och den vars pinne kommer ut först på andra sidan vinner. heter det något på svenska? sen åkte vi tillbaka till huset gick en lång promenad på snåriga stigar och längs med åkrar men de bilderna kommer senare.

7 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *