söndagen när vi åkte till brighton och hälsade på havet

1söndagen för två veckor sen tar vid vid victoria station. det var jag det var ebba och linnea det var morgon och vi köpte kaffe och söta pretzels med knäppa smaker som färdkost 2sen satte vi oss på tåget och susade förbi gröna åkrar.3linneas örhängen med delfiner hintar kanske om vart vi var på väg.4 nämligen brighton! havet! som jag längtat. 5först skulle vi hitta föda så vi promenerade från stationen67 vi skulle gå till billies ett ställe som jag fått rekommenderat av pascal på mitt jobb men det var så lång kö och vi var ju hungriga nu. här är ebba när vi överväger vad att göra istället.  11vi gick till ett bagelcafé.8och satte oss på deras innergård åt givna grejer samt drack iste/kaffe.  9vid det här laget hade vi fått utökning av den här pärlan. ellen! + hennes pojkvän will.  10fina fina linnean.   12mätt och belåtet gäng.  13så började vi utforska brighton.  14vi gick mot havet och hittade väldigt stor sand.  15på en strand med randiga solstolar. 16och en karusell. det var molnigt och duggregn i luften.17men fint också.  18vi gick till piren 19parerade måsvingar tittade på en miljard spelmaskiner och hätsk stämning inne på arkaden20och köpte brighton rocks. det vill säga i princip polkagrisar men med mer färgämnen i.  21 sen gick vi längst ut på piren till alla bergochdalbanor och snurrgrejer och hittade något gult och blått med en loop i mitten. den övervann vi. det läskigaste var dock inte själva färden utan att det kändes som att den var så gammal att den skulle ramla ihop vilken sekund som helst gamla turbo.22lite kickiga av loop. <3 24 efter piren gick vi till the royal pavilion.25= ett gammalt slott ungefär. en kunde gå in men vi tittade bara från utsidan.  26i parken utanför spelade ett band och linnea och ebba dansade sig fram.27 28vi tittade i lite butiker. hittade en poster med svensk hälsning *fotar allt svenskt* 29och en fin + knäpp popupbok i ett skyltfönster.  30sen var det dags för kaffe och ebba hade hittat ett bra ställe i sin kaffenördsapp.31det var en kombinerad vintage-möbler-butik samt kaffeställe 32med kantstötta gamla skyltar spelmaskiner61och barberstolar. tio av tio hipsterpoäng alltså. 34vi satt ute på gatan och drack vårt kaffe.  35ellen. 36will och fånig ebba.  37och ebba och en dinosaurie. vi planerade var vi skulle härnäst samt hjälpte en velig linnea att ta beslut huruvida hon skulle köpa ett par skor hon hittat eller ej. 33vi kom fram till att ja det skulle hon. så vi sa hejdå till lilla kaféet.39så vi gick tillbaka till butiken. går ju inte att lämna sneakers med mumin på och i. 38de åkte på på en gång. fint.   40sen bläddrade vi i second handbutiker och provade skor och kläder och köpte shorts.41och sen gick vi mot havet 42solen visade sig och ebba var peppad! 43linnean var landkrabba/badkruka/dokumentationsansvarig. 44så hoppade vi i jag ellen och ebba.  45så varmt ju!!! jag är van vid att bada i havet = bada iskallt (hej stockholm). hade inte alls tänkt på varma strömmarna som går utanför englands sydkust. trivdes som fisken i vattnet hehe. 48när vi badat tills hela bihålorna var rensade av allt saltvatten lade vi oss och torkade46linnea höll sig torr och tecknade piren.  47plockade stenar49 50och jäste en stund innan will och ellen sa hejdå och vi andra bestämde oss för glass. 51vi gick till ett ställe som hette gelato gusto och de hade helt otroligt god glass. 62jag tog kaffe och salt karamell. så gott.  53 sen gick vi för att äta middag (japp när glasstället stänger sex så måste en vända ordningen lite). det blev på ett indiskt ställe med buffé för fem pund! hur himla bra. här är (en av fem typ) förättstallrik. 54med naanbröd och grytor och starka små pickles mmm. och allt var vegetariskt! vi satt i flera timmar och pratade och åt och pratade och åt. så mysigt. 55sen var vi matkomiga och gick ned för att ta farväl av havet.  56 57hejdå havet! 58 59saknar dig redan.  60det hela slutade med att vi missade tåget på minuten och skulle vänta i en timme på nästa. och så när det var tjugo minuter kvar så kommer jag på att jag glömt påsen med plagg jag köpt under dagen på den indiska restaurangen och vi får skynda oss för att hoppas att den finns kvar och det finns den och så hinner vi med tåget ändå. puh. så fin liten semesterdag! <3

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *