när jag och johan hängde i går och åt massa goda saker.

bun bun foodtruckgårdagen var en sån himla typisk fullpoängs-matdag. t ex åt vi bahn mi från bun bun foodtrucken som står på skeppsbron hela denna vecka till lunch. johan rothoff anderssonjohan rothoff anderssonsatt och åt vid vattnet bredvid den här fina.  5och han satt bredvid mig (obviously) stockholms kulturfestivaldet var ballongpyntat med anledning av stockholms kulturfestival. det håller på hela helgen! stockholms kulturfestivaloch så fanns det pimpade pianon utplacerade till för alla att spela på.brillo boxsen smet vi in på brillo box (som är taverna brillos bageri och som också ligger på skeppsbron) pga luktade så gott och nybakat.brillo boxköpte med oss kaffe och tre sorters bullar och promenerade till skeppsholmen  för fikapicknick.brillo boxden till vänster med pistagekräm och hjortronsylt i och kanel utanpå och den bortre av smördeg och med svartvinbärsmarmelad och vaniljkräm. + en vanlig kardemummabulle. sen hånglade vi och läste alla artiklar tillsammans inklusive våra horoskop i dagens metro. johan rothoff anderssondet började regna så vi tog skydd under ett träd och väntade ut det. johan rothoff andersson johan har skaffat linser och nu tänker han på att köpa nya brills också. tyckte han var fin i mina visst?niki de saint phallenär det slutat regna promenerade vi runt skeppsholmen förbi niki de saint phalles skulpturer utanför moderna museet.  niki de saint phalleniki de saint phallefått lite av en crush på henne nu efter besöket på giardino dei tarocchi när vi var i italien. skeppsholmenförbi östasiatiska museet skeppsholmenoch båtarna nedanför  stockholms kulturfestivalså förbi mer kulturfestivalkalasande och hem igen.  odla chillipå kvällen skördade vi de chillisar som blivit röda medan vi varit bortresta.egenodlad chilliså perfekta små fina frukter. <3<3<3 och starka. behövdes bara en för middagen som var detta: huevos rancheroshuevos rancheros inspirerad av floras gamla recept! bönchilin gjorde jag genom att fräsa gul lök vitlök chili spiskummin cayennepeppar och koriandersjälkar (sparade bladen till servering) innan de fick koka ihop med  hackade körsbärstomater två kartonger svarta bönor och grovt skuren paprika. och så salt peppar och en skvätt limejuice.huevos rancherosi en form på tortillabröd och två stekta ägg och riven ost på toppen in i en varm ugn ett slag. vi brukar riva oststumpar som är kvar och frysa in för det är perfa för t ex sånt här. serverade med korianderbladen lime och gräddfil.  huevos rancherossmakade MKT MKT bra och mättade två mkt hungriga magar.  fjällgatanefter middagen gick vi till fjällgatan trånade efter stockholm som var rosa och fint och drack kaffe och åt en varsin glass min med smak av bl a vit choklad. som sagt: en sån himla typisk fullpoängs-matdag.

2 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *