söndagssammanfattning IV

söndag = söndagssammanfattning som vanligt kan en nog ändå säga nu.

Processed with VSCOcam with f2 presetfrida och sofia på medborgarplatsen. 

något jag gjorde den här veckan som var planerat:
gick på min farbrors bröllop i går (så fint och kul!) och klassfest i fredags. satt framför datorn och jobbade med skolarbete varenda kväll till ungefär klockan ett. blir jag inte krokryggig efter den här veckan så vet jag inte. gick på ljusmanifestation på medborgarplatsen för säkra flyktvägar in i eu och jobbade natt som vanligt i onsdags.

Processed with VSCOcam with a6 preset<3

som inte var planerat: 
den här veckan har varit så ospontan så det inte är klokt pga dåligt samvete om jag gjort något annat än skolarbete. men i morse gick jag och johan och åt frukost på greasy spoon och det var ett fint avbrott få andas lite bara

27sista bilden i johanna rubin drangers presentation appropå att det ofta handlar om att försöka få att se större mönster där vissa bara ser små beståndsdelar. 

och något nytt jag gjorde:
gick på öppen föreläsning på konstfack! det var joanna rubin dranger som hade en tvåtimmars förläsning om visuell makt som jag såg med pernilla efter skolan och innan jobbet i onsdags. SÅ jäkla bra och viktigt.

Processed with VSCOcam with a6 presetjag har i varje fall ätit glass framför datorn tar till alla morötter jag kan. 

ett tips från veckan:
christina hellström!!! = håkan hellströms mamma. har lyssnat på detta album konstant hela veckan och så också i detta nu. så nostalgiskt fint på något vis. + extratips: narcos. en serie som jag och johan såg första avsnittet av. verkar bra!

Processed with VSCOcam with f2 presetvi hade frukostpicknick i går morse när vi såg narcos innan jag fick ett nervöst sammanbrott : )))

Processed with VSCOcam with f2 presetgodaste maten jag lagade:
kan inte ens komma ihåg att jag lagat mat nästan? eller jo! jag och johan gjorde en god citrongrässoppa med nudelsallad till i torsdags. kan skriva receptet sen.

Processed with VSCOcam with f2 preseten del mer eller mindre lyckade post it-wireframes för en app en natt i vårt vardagsrum

bästa jag lärt mig:
en massa om rasistiska stereotyper i bilder både i och med föreläsningen på konstfack men också för att vi i visuell kultur i fredags såg spike lee’s film bamboozled och pratade om efteråt. i början på veckan hade vi en föreläsning om barn och media och reklam och för första gången har jag börjat reflektera över hur barn t ex objektifieras och blir satta i roller i bild hela tiden. och även reklam riktad till barn. så komplext perspektiv (liksom skydda vs ge tillgång till och ta på allvar) jag aldrig förr reflekterat över. och så en massa inspirerande UX-grejer av geniet anna lundqvist.

ralfabet har kommitralfabet blev inramat och färdigt i veckan! jag ska visa er bättre bilder sen i veckan.

veckans upptäckt:
artboards + förhandsvisning i telefonen i nya photoshopversionen i creative cloud!!

Processed with VSCOcam with a6 preseten liten kompis på sofias hand när vi var på exkursion och tittade på bilder i det offentliga rummet

veckans aj:
fortfarande den där stressklumpen bara är i övrigt frisk som en lärka. det är som jag och sofia pratade om det är så märkligt att i varje nytt projekt/uppgift/motstånd en gör/får så är det som den där väggen kommer och JAG KAN INGENTING varför ska jag göra det här jag kanske inte ska hålla på med det här? redo att kapitulera när som helst lite så har det känts.

Processed with VSCOcam with a6 presetsåhär

veckans känsla:
vet inte vad jag ska ta mig till. se ovan.

Processed with VSCOcam with a6 presetvardagsvi en regnig torsdagskväll. 

veckan tacksamhet:
johan himla ängel rothoff andersson. han är det bästa någon kan tänka sig när jag är den värsta.

betyg på vecka:
4/5. så mycket tårar och oroligt men fin bröllopsfest och så mkt viktigt som jag lärt mig och så jäkla kär som jag varit. har KÄNT så mycket. hellre +100 och -100 än stadigt på noll visst. visst är det väl så.

siri derkertvi avslutar med en liten del ett citat ur siri derkerts konstverk sverigeväggen som finns i kungsträdgården och som vi hittade på den där exkursionen. för jag tycker om det.

 • Klara

  Fy för att känna den där klumpen i magen – bland det sämsta jag vet så hoppas att det känns bättre för dig snart!!

  ps tack för en himla bra blogg som alltid inspirerar!

 • Rakel

  Älskar dessa inlägg!! Du är så himla bra och duktig på det du gör. Angående stressklumpen så vill jag bara säga allting ordnar sig nog. Det gör det alltid. Kram

 • ISA

  Bästa sortens inlägg! hoppas stressen lägger sig dock, annars måste du ändra något! Vill inte ha nått breakdown här, oki? kram!

 • Nastasja

  Först och främst: det här söndagsformatet av inlägg är så jäkla nice. Näst: ditt hår är så frickin ljuvligt. Nummer tre: det känns helt sinnes att du stressar över projekt och att inte kunna för varje gång jag kommer in här så tänker jag att du verkar ha full koll. Det är intrycket du ger mig jämt. Idéerna flödar, du är så himla vass och allt. Jag har precis börjat plugga och kommer syssla med ux med men har inte alls ditt huvud, så du kommer klara dig fint! mvh en beundrande stranger

  • Sara Edström

   alltså vilken himla pepp. tack för fina fina ord och lycka till med ditt plugg! pusskram

 • josefine

  men fint att du tipsar om christina hellström, hon hamnade på ”veckans tips” till mig på spotify denna veckan och jag gillade låten jättemycket! och jag förstår verkligen stressen, men tycker att du verkar vara så himla grym på allt! ralfabetet till exempel, så himla klockrent och snyggt! kram och heja dig!

 • Signe

  STYRKEkramar till dig! du inspirerar mig varje dag med kloka ord.

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *