hur jag hanterar höstmörkret + serierna jag och johan följer

ampel + mysbelysning ampel + mysbelysning 

det där himla mörkret. som suger energin ur när rastlösheten och orken att hitta på jag känner mig så fruktansvärt tråkig trött och oengagerad. oinspirerad. och det är så enormt svårt att kliva upp om mornarna. hur botas egentligen sånt? vet inte om det går riktigt. förra veckan var jag så otroligt led på allt hade kval och ångest över att inget blev gjort men nu försöker jag bara omfamna det istället. eller kanske hantera. tänker att sånt som inte blir gjort kanske inte behövdes eller så blir det det sen. det är inte så brått. och här är sånt som inte kräver så väldigt mycket energi men ger lite tillbaka. bara vara hemma på kvällarna så mycket det går och:

1. hänga upp ljusslingor över fönsterkarmen och tända ofta. vi har en med stora glödlampor från granit. extra mysigt blir det om en har en klingrig växt i samma fönster med grenar som växer och spretar åt alla håll och ramar in en från gatan.

2. göra enkel hemlagad middag bara med mixssoppa. dvs någon form av lök och alla bästa rotfrukter som fräs i matfett och sen låter koka ihop för sig själv ett tag med buljong och mixa i med grädde och krydda. vi åt potatis och purjo i dag med en massa vitpeppar. det värmer och rostmackor med ost kan en äta tre fyra fem sex st

till nummer 3. det sista: tv-serierna!! vi följer och äter alla måltider i soffan för det är ok. framför:

→ the knick – kostymdrama som utspelar sig i tidiga 1900-talets new york. det handlar om sjukhuset knickerbocker och deras läkare om rasism och kärlek och det är mycket kött och blod (de opererade inte direkt som i dag) och den är SÅ snyggt filmad. mkt handhållen kamera och känsla och nära.
→ downton abbey – senaste säsongen på svt play. också kostymdrama som börjar 1912 och inte lika nervigt som the knick kanske men ack så engegerande. trodde aldrig jag skulle tycka om den men den är ju så jäkla bra och bäst är maggie smith. sen vi maratonkollade på jullovet har jag missionerat för downtons räkning och försöker få alla att se hehe
→ the leftovers – en dag försvinner plötsligt 2 procent av jordens befolkning i tomma intet och ingen vet varför. the leftovers utspelar sig i usa en tid efter hur alla anpassat sig hur sekter skapats med olika teorier och allt är väldigt mystiskt. den är skapad av samma person som gjort lost och jag är bara lite orolig att den kommer spåra ut på samma vis. väldigt spännande och oförståelig
→ bron III – AH saga norén hur jag älskar henne. bron är så jäkla nervig grå smart och obehaglig. tips på alla fyra kan inte slita oss.

eller bara hamna i en loop och skrolla kilometer efter kilometer med onödiga grejer. det är så himla ok att inte göra något vara oproduktiv och inte orka lyfta lillfingret ens. puss.

8 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *