eggs florentine + tricket för hollandaissåsen

eggs florentine + tricket för hollandaissåsendet serverades lyxlyxfrukost hos oss i helgen. eggs florentine! min favvo. citat på från johan »jag tycker egentligen inte det är gott men det är roligt att laga det tillsammans«. cute. ska visa hur vi gör när vi gör denna lilla magnifika rätt.

eggs florentine + tricket för hollandaissåsenhar tidigare misslyckats med hollandaise och den skär sig men trixet är… STAVMIXER. så himla bra. ta mått från t ex detta recept. smält smöret. sen tar bara äggulan citronen lite vatten + salt och blandar. kör igång stavmixern i äggröran och sirla långsamt i det smälta smöret (som nu inte är kokhett längre) tills såsen blir tjock. och det blir den supersnabbt och med minimal visp-ansträngning. vsg för tips. OCH OBS OM DET SKÄR SIG ÄNDÅÅÅ —> lägg över den skurna såsen i en annan behållare gör en ny grund med äggula och använd den skurna såsen som *smöret*. har funkat för oss!

eggs florentine + tricket för hollandaissåsenegentligen ska en ju ha english muffins under spektaklet men vi hade bara frysta korvbröd (obs men ganska fancy liksom större och fluffigare och med mjöl på. lite som frallor). en tager vad en haver vet ni. bröden rostar vi i stekpannan och steker ett paket bladspenat i lite olja och saltar och pepprar.

eggs florentine + tricket för hollandaissåsenatt poochera ägg kan också verka svårt men det gick i varje fall bra nu. jag har hört att en ska virvla vattnet men det har gått allra bäst utan virvel för mig. kokhett vatten men ej stormkokande lite ättika och salt och sen själper du ned ägget med vitan före från en kopp. vänta i 3-4-5 minuter (var dålig på att ta tid) och ta försiktigt upp ägget med en hålslev.

eggs florentine + tricket för hollandaissåsenmontera. använd ALL sås. ha på lite cayennepeppar på toppen.

eggs florentine + tricket för hollandaissåsenmagnifikt var det.

 • Nastasja

  Ahhhh bästa tipset! Älskar pocherade ägg men inte vågat mig på såsen, men ska lätt göra det nu. Pusstack för detta!

 • kaneli

  Verkligen godaste lyxfrukosten, beställer typ alltid på semester! Borde kanske testa göra själv nu med alla bra tips haha.

 • lovisa

  åh men bilden när ägget var skuret i då? MITT BÄSTA HALLELUJAHMOMENT när äggulan rinner ut så satt bah och väntade på den förlösande bilden!!!

  • Sara Edström

   haha åh den missade jag denna gång!!! efter allt dokumenterande tog den nog max 5 minuter att äta upp mästerverken. ska tillgodose dina yolk-behov nästa gång! hehe

 • Annie

  Har försökt laga hollandaise på bakfyllan – då man behöver denna fantastiska sås som mest – men alltid misslyckats kapitalt. Ska verkligen testa stavmixer! Min favvo är att köra mosad avocado, pocherat ägg, hollandaise och sen gärna hash browns eller pommes till. Botar garrat baksmällan!

  • Sara Edström

   GUD vad gott det där lät MÅSTE absolut testa. hash browns <3 <3 <3 tack för tips

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *