en dag på kewarra beach

i slutet på juni efter tre veckors semester i australien med johans familj sa vi hejdå till familjevännerna wayne och heather som vi besökt på gold coast. de andra åkte hem till sverige igen men jag och johan vi flög uppåt till cairns för några isolerade dagar på ett resort på kewarra beach istället. levde helt enkelt klyschan i att ta semester från semester. var helt slut efter allt som vi hittat på varje dag i så många dagar.

kewarra beach dag ett 4 kewarra beach dag ett 5vi anlände till hotellet strax efter lunch. fick varsin juice och nycklar till rummet som vi skulle spendera kommande tre nätter i. den här drömmiga utsikten fick en alltså till frukost varje morgon.

kewarra beach dag ett 6 kewarra beach dag ett 7 kewarra beach dag ett 8 kewarra beach dag ett 9 vi utforskade omgivningarna och gick på alla uppbyggda gångar i det gröna. tittade på poolerna som skulle se ut som vattenfall och provade att powernapa på bädden på balkongen till vår bungalow.

kewarra beach dag ett 12 kewarra beach dag ett 13 kewarra beach dag ett 14kewarra beach dag ett 11sen låg vi och dåsade i varsin nedsutten solstol i kvällsolen på stranden. det var lugnt och fint och vi och en tant de enda vid vår strand.

kewarra beach dag ett 15 kewarra beach dag ett 16 kewarra beach dag ett 17 kewarra beach dag ett 18 kewarra beach dag ett 19sen tog vi ett dopp i poolen och duschade och gjorde oss i ordning för middag

kewarra beach dag ett 20 kewarra beach dag ett 21vi satt vid stranden när himlen var pastell och åt oliver och körde ner tårna i sanden

kewarra beach dag ett 22kewarra beach dag ett 23så satt vi där tills himlen gick från pastell till mörkblå med flygande rävar till kolsvart fullproppad av stjärnor. den här kvällen hade hotellet en astrolog på besök som nere på stranden berättade om alla stjärnor och galaxer och hur små vi är i det hela stora. svängde sig med hisnande liknelser som den att det finns fler galaxer än sandkorn på alla jordens stränder samlat och vi tryckte ner våra fötter ännu djupare i den och oh-ade tillsammans med nioåringar som räckte upp handen med extra fakta. sen fick vi stå på led för att se fyra av jupiters månar i astrologens gigantiska teleskop.

kewarra beach dag ett 26kewarra beach dag ett 24vi åt middag på hotellets restaurang som inte var en kulinarisk upplevelse men en av de finare middagarna ändå. kaffet var gott johan var gullig och det var kolsvart ute med djurläten från träden i bakgrunden.

och säg mig vad sparar en någonsin pengar till om inte för att efter den stressigaste fullproppadaste våren i ens liv åka i väg dit längst bort från någon annan än oss och glömma bort alla lösenord en någonsin skrivit in alla snabbkommandon och titta på stjärnorna med honom.

 • A

  Sista stycket alltså. Så mycket sanning 🙂

 • ISA

  det där är ju paradiset för tusan!? vilken ultimat semesterdag alltså!!

 • Tove

  Hej Sara!
  Vilka fina bilder, ser ju helt makalöst ut. Jag har en fråga om något helt annat än australien nämligen: soffor! Jag har spanat in Sixten-soffan från Stalands som ni har och tycker den ser himla fin och mysig ut så jag undrar: är ni nöjda med den? Har det varit ett problem att kuddarna inte går att ta av och tvätta? Har den blivit typ ”säckig” eftersom den är ganska mjuk eller håller den formen? (tänker främst på ryggkuddarna då). Kort sagt, skulle du rekommendera den? 🙂

  Tack för svar och för en fin blogg!

  Mvh
  Tove

  • Sara Edström

   hej Tove! vi har råkat slita loss knapparna på några sittkuddar (de är liksom ”fasthakade”) när vi fastnat i dem men i övrigt tycker jag att soffan fortfarande är fin. den har hållt formen bra! jag skulle rekommendera den! tack för fin läsare

 • marire

  ”och säg mig vad sparar en någonsin pengar till om inte för att efter den stressigaste fullproppadaste våren i ens liv åka i väg dit längst bort från någon annan än oss och glömma bort alla lösenord en någonsin skrivit in alla snabbkommandon och titta på stjärnorna med honom.” AMEN

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *