onsdaghejet + kortfilmsrekommendation

onsdagssara

hej kära ni!

känns som ett realtidsblogginlägg var så länge sedan på denna plats. så här har ni mig just i detta nu. på sängen för en mellanlandning och lite plommonätande (LYX att ha plockat själv hos mamma och pappa). jag har precis avklarat min tredje dag på nya jobbet och ska om typ en kvart åka och jobba igen men natt då.

är så glad och så trött samtidigt.

något förutom ny trivsam plats att spendera vardagar på som gör mig glad är att jag i morse bokade tågbiljetter hem från småland på söndag. älskar att åka tåg så mycket att jag nästan längtar mer till att åka hem än den faktiska resan till målerås i helgen (nästan).

men! ett tips var det innan jag glömmer: jag har upptäckt svt play’s samling av massa kortfilmer och insett att något jag älskar förutom tåg är just det. KORTFILMER. dokumentärer och fiktiva knäppa små historier. det blir ju som noveller fast i rörligt och det passar så bra till mitt korta attention span. mina favos på just svt hittills är hopptornet (personer som står och velar för att hoppa eller att inte hoppa från ett tiometershopptorn. mina fötter domnade typ pga svindel men också så rolig) & regn (en kvinna blir förföljd av ett regnmoln under en hel dag. så knasig och fin) & en som hette holkmannen som var ett personporträtt där filmskaparen följde sin pappa som fått mani på att bygga världens bästa fågelholk efter att oavsiktligt dödat en fågel när hans holk inte hållit måttet. men den fanns tydligen inte kvar på play. </3

har ni några tillbakatips på era bästa kortfilmer nu när jag fått blodad tand? hoppas!! nu ska jag packa matlådan och fara till jobbet. puss ha en fin onsdagskväll

9 kommentarer
 • sandra

  vill bara säga att 1. såg dig på popaganda och du verkade prick lika fin (dvs superfin) irl som på www!!! och 2. älskar din blogg just nu (alltså mer än vanligt, och jag älskar den i vanliga fall men just nu är den extremt bra!)

 • Anna

  min absoluta favorit är hotel chevalier, prolog till the darjeeling limited. du måste se den. och om du inte har sett the darjeeling limited måste du se den med.

 • f

  Hej,, åh gillar med kortfilmer,,,kolla in vaskduellen & nakenlekar, de killarna har gjort många bra. Tyvärr så ser jag att de bästa inte längre finns på svtplay. Men kanske kan du hitta de ändå,, minns inte vad den hette ( 🤔), men något säger mig att du kommer hitta den ändå,! Killarna spelar tjejer & vice versa i ett kontorslandskap. Mycket som Egalias döttrar( så bra bok fö)

  Vill även tacka för en utav mina favoritbloggar,,samlar tyger på loppis för att börja sy ( har lite ögonjox sjukdom men snart så! Peppen!) så Stort(!) stack för inspirationen & mönstrerna( very pedagogiskt, förstår allt !!! Tenderar att bli spontant blind & döv när något beskrivs för mig 🙄. Blir stressad pga inte så logiskt lagd)

  Ha en fin höst !

  – f

  • Sara Edström

   åh de har jag sett! så bra!

   men vad fint att kunna inspirera & peppa. det kommer gå galant och i värsta fall är det ju bara att sprätta och testa igen. toppen ju med loppistyger då som kanske inte är så dyra. kram & tack för fina ord <3

 • julia

  älskar den australiensiska kortfilmen ”blood pulls a gun”. den handlar om en ung tjej som bor med sin pappa på ett typ bed and breakfast (har jag för mig?). finns på youtube! puss

 • Mimmie

  Kul upptäckt med kortfilmer, älskar det med 🙂 Min hetaste tips är Nudisten av My Sandström!

  Så knäpp och underbar.

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *