vegetarisk sjömansbiff/ett recept utan resultatbild men med massvis av nostalgi

för ett par veckor sen fick jag för mig att vegetarianisera min favorithusmansrätt: sjömansbiff! inget flådigt eller piffigt bara mastigt och väldigt comforting. det är en perfekt torsdagsmiddag skulle jag säga. jag smsade mamma om recept och fick väldig enkla instruktioner tillbaka. känns nästan löjligt att skriva ut pga 1. så enkelt & 2. har inga som helst måttangivelser. men det efterfrågades så här är det!

vad jag hade i:
· öl (folkis)
· 2 svampbuljongtärningar
· två små lökar
· typ 10 potatisar
· 1 paket oumph strips
· fett att steka i
· massa salt och peppar

vegetarisk sjömansbiffskala och skiva potatis och hacka löken

vegetarisk sjömansbifffräs löken (obs behöver inte vara finhackat kommer ändå typ koka sönder vet att vissa t o m kör på skivor bara) i matfett. ha i potatisen och häll på vatten så det täcker dem och sen i med buljongtärningarna.

vegetarisk sjömansbiffvegetarisk sjömansbiffsen kommer det som ger sjömansbiffssmaken (antar jag bara? hehe) ÖL. ungefär såhär mycket hade jag i först vad kan det vara 2 dl? men sen hade jag i lite till när jag smakade av så ni får gå på känsla helt enkelt. smaka av med salt och peppar (mycket förmodligen) och sen är det bara att koka tills potatisen är mjuk.

istället för lövbiff eller annat kött som det brukar vara i sjömansbiff så använde jag oumph. men för att de inte skulle bli sega så stekte jag de för sig medan potatisgrytan kokade. på ganska hög värme tills de fick fick stekyta och pepprade och saltade massvis. när potatisen kokat klart hade jag på lite lite vatten på stekpannan med oumphen för att allt göttigt stekgojs skulle komma med med ner i grytan när de hälldes över innan servering.

sen kommer ingen resultatbild för särskilt aptitligt ser det ju faktiskt inte ut även om det är men jag gjorde en bildgoogling åt er om ni undrar hur det ska se ut ca.

vegetarisk sjömansbiffsen är detta verktygen du behöver för att äta: gaffel för att mosa potatis och fånga upp oumph och skeden för att kunna sleva i sig mycket mat mycket snabbt. :)))))) så mycket flashbacks till när jag kom hem från träningen och mamman lagat sjömansbiff som nästan kokat sönder och jag mosade i mig ca fem portioner i ett svep. aaa. smakade på pricken samma. <3

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *