lyft kvinns i designvärlden!

hej gullisar! vad kul att ni gillade mina saxar och att ni verkar uppskatta kreativa inslag. så här kommer mer på temat design!

jag fick nämligen ett mail av Kerstin som jobbar med hall of femmes om att de ska släppa en ny bok och denna gång med Barbara Stauffacher Solomon. hurra! hall of femmes är ett GRYMT intiativ för att lyfta kvinnor i designvärlden. dels genom längre intervjuer i bokserien men också genom intervjuer på sin hemsidan och podcasts. allt för att visa att det finns en hel radda med beundransvärda kreatörer att se upp till även om vissa människors historia/karriärer tenderar att falla i skuggan till förmån för andra (ofta snoppbärandes) personers.

när jag läste min tomoko miho-bok (som jag fick av sofian <3) på ett café i brixton i london

MEN de behöver finansiering för trycket av den nya boken med Barbara. jag vill så gärna att denna bok ska finnas så tänkte att jag skickar vidare ifall det skulle vara så att någon av er har möjlighet att bidra! HÄR hittar du deras kickstarter och bidrar du med över 200 kr får du boken när den trycks. TRO mig du kommer vilja ha boken för de är så fina.

såhär skrev Kerstin:

»Now that I happily live alone with my dog I have time to think, and I realise that I was always so frantically busy making money to live, taking care of my daughters and worrying about men, that I never had time to think, least of all about my work.

Orden är den grafiska designern och landskapsarkitekten Barbara Stauffacher Solomons, verksam från 60-tal till 2000-tal. Hennes formgivning, liksom så många andra kvinnors, fick inte det erkännande det förtjänade.

Under ett år har jag arbetat med Hall of Femmes och vår bok och hyllning till Barbara. Med den här boken vill vi ge tillbaka lite till alla de kvinnor som kämpat och fortsätter kämpa i en mansdominerad kultur.

För att boken ska bli verklighet behöver vi hjälp med finansieringen. Kanske vill du bidra eller vet någon som kan, tipsa hen! Eller dela vår kickstarter. För fler kvinnliga förebilder behövs. Tack!«

hall of femmesmin hittillsa samling böcker. jag har: tomoko miho leila vignelli ruth ansel och paula scher.

älskar hall of femmes. och! en av mina idolkvinns dvs min chef Ida är också intervjuad på hemsidan. och en massa andra fabulösa människor i bränschen. läs och förkovra er i erfarenhet och pepp i väntan på kommande bok (peppar peppar). hepp!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *