adjö 2016

då var det tid. sista dagen 2016. hejdå det här året. i år har varit sån oro och världen hur ska du klara dig.

det har mest känts så absurt. sjukdom och sorg och bara sånt som inte får hända och allt har liksom känts ostadigt. jag är så fruktansvärt tacksam över människorna jag får ha i min närhet. som kramar hårt och säger det ordnar sig och som villkorslöst tar sig an.

jag tog examen från berghs men våren den var verkligen något otroligt mycket. det var som till bristningsgränsen hela tiden. men det gick till slut och jag fick en lång lång sommar.

kanske har det också varit lite dimmigt. som om jag liksom gått och filosoferat hit och dit. å ena sidan å den andra och liksom inte kommit till konklusion. men nu närmar jag mig. avslut på sånt som tär och nystart på sånt som när och är peppande.

& om världen. som ja ju byggts upp på något vis under lång tid men som eskalerat och fanimig nu kan det väl inte få bli värre snälla säg att vi nått vår kulmen.

men i mikroperspektiv. mitt lilla liv.

 

cupidbow2016mina nio mest gillade bilder på instagram i år. där heter jag cupidbow. fr övre vä: ett egensytt set – sofia tar en paus och luktar på sin mästerliga pelargon under vår mest hektiska period i våras – sofia marcus & jag på vår examensdag från berghs – frukostutsikten vid kewarra beach i australien – jag som tar ett dopp i gölen på johans lantställe – en hög av älsklingar på mossa vid mitt lantställe – blommor hemma efter examensutställningen – flora på releasefest för sin debutroman – och slutligen jag och johan när vi var 16 resp 17 år. som jag lade upp på vår sexårsdag. <3

några saker jag i år har gjort första gången:
· lantställesemestrat med bokklubben. alltid när jag gör det vill jag bara fortsätta göra det förever bo med dem och isolera sig
· planterat en stickling
· formgivit ett bokomslag. floras. <3 men också ett två tre fyra till som kommer nästa år
· träffat och intervjuat massa intressanta personer i och med framtidsarkivet 
· och med det också producerat en bok
· tagit examen. så nu är jag diplomerad grafisk designer efter tvåårig utbildning på berghs HURRA
· varit i australien
· och där: sett gråvalar på riktigt
· klappat en känguru & hållit i en koalabjörn & en pademelon
· sett dem i det vilda också och varit bara lite rädd
· flygit i ett propellerplan
· snorklat
· besökt malmö
· druckit naturvin
· bytt persienner
· gjort brodyrmärken
· börjat tycka om senap
· inte klippt håret (förutom luggen med kökssaxen)
· sytt en skjorta
· gråtit framför nyheterna på tv
· pratat inför mer än 200 personer samtidigt
· varit kär i samma person i mer än sex år på raken
· och nu sist: sagt upp mig från mitt extrajobb som jag haft sen jag slutade gymnasiet dvs i fyra himla år. då jag jobbat natt en gång i veckan alltid samtidigt som heltidsstudier/annat jobb. så nu ska jag få sova normallänge varje natt om jag vill.
· & fått ett erbjudande om heltidsanställning (och tackat ja)

jag har inga löften för de bryter jag bara. nästa år vill jag i varje fall försöka att prioritera bättre. så det inte blir så spretigt åt alla håll utan med rak kurs dit jag vill. jag tror att jag så lätt vill vara duktig och behagar andra och det resulterar i orimliga krav på mig själv som ingen kanske egentligen bryr sig om men som stressar mig in absurdum.

nu är det jag som formulerar mina egna strategier och mål så jag inte bara famlar famlar och försöker anpassa när det inte ens är säkert vad det är jag försöker passa in i.

johan sa det som att en ibland kanske måste ta till mentaliteten som en tar till när en är arg. trots att en inte är arg. den här »NÄ nu gör jag faktiskt som jag vill hejdå« typ.

utgå mer från mig själv helt enkelt (ursäkta plattityderna men det hjälper för mig. hoppas jag. lite.)

och så vill jag börja skala av vad som är för mycket. egentligen hänger det ju ihop med prioritera men ja. följa vad som är relevant och det spelar ingen roll att en markerar som läst fastän en inte gjort. för ingen människa hinner/kan konsumera allt. jag tror det blir allt mer viktigt att sålla i de massiva informationsflöden som når oss för att en inte ska bli apatisk. »en måste inte alltid göra något produktivt« i all ära men alltså jag får panik på hur mycket skit jag matar min hjärna med. alla dessa flöden av ingenting det är som en drog. ska göra en lista på saker jag tycker om att göra och ta fram när jag hamnar i en ofrivillig loop.

alltså: relevans och prioritering.

men mest: 2017 ska få vara nystart omstart start bara. allt är upplagt för det och jag har längtat efter 2017 mer än jag någonsin förut längtat efter ett nytt år. hej 2017 du ska bli så spännande.


tack & adjö 2015
hejdå 2014
hejdå du (2013)

 • Hanna

  Hej! Jag började läsa din blogg i år och i en tid med tusen miljoner intryck och flöden och perfekta illusioner på sociala medier har jag verkligen blivit lugn och glad av att läsa just det du skriver. För det är så tryggt, mänskligt och bra för själen här inne. Och som en person som också brottas med prestationskrav och världsångest/skörhet inför typ livet så känns det fint att veta att en inte är ensam i det. Men ville nog egentligen mest bara skicka lite pepp och säga att jag gillar dig och din blogg. Och att jag också hoppas att 2017 blir en omstart och ett snällt år för världen, för om det är nåt 2016 har visat så är det väl att snällhet är det det viktigaste som finns.

 • Tora Hansson

  Så fint inlägg, du är så jäkla inspirerande Sara! Har samma förhoppningar som du på det nya året, att det ska bli ett bra och roligt och fint och spännande år. Det blir det nog! Kram på dig och gott nytt år<3

 • Sara

  Hoppas du får ett fint 2017!

 • Jessica

  Gott nytt år Sara! Önskar dig allt gott i 2017. Har läst din blogg i tusen år och tycker du verkar va typ världens bästa person. Heja dig och allt du gör.

 • Flora

  Älskling ser så mycket fram emot 2017 med dig och er ❤

 • marire

  så fint du skriver, Sara! og jeg er helt enig. prioritere, og det der J sa om å tenke litt som når en er sint. lurt!
  godt nytt år <3
  gleder meg til å følge deg videre i 2017, takk for at du deler med oss!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *