skimrande på läslistan

tjenamors. det här är bokrelaterat men ingen recension eller så nej kanske att detta skulle kunna kallas ett ytligt bok-blogginlägg. ytligt och presumtivt. men jag vill visa min läslista för de passade så bra ihop!

gemensamma nämnarna är att alla är folierade i guld/silver samt av författare som vunnit prestigefyllda priser. augustpriset gånger 2 & så noveller skrivna av nobelpristagare. vilken line-up va.

de polyglotta älskarna är månadens bokklubbsbok & den är faktiskt inte bara på läslistan utan också påbörjad. tycker den är så makalöst fin (på utsidan alltså jag får inte uttala mig om insidan innan vi har bokklubbsträff för det är inte kotym). när jag packade upp den ur postpaketet så satt jag liksom och tittade på den i flera minuter för att den är så perfekt. pappret och typografin mmmm. ska unna mig mer inbundna böcker i år och prioritera känslan av att ha en riktigt fin bok framför att pocket är så billigt när jag kan. för jag älskar det.

nästa bok på listan blir allt jag inte minns av jonas hassen khemiri. har velat läsa den så länge och nu äntligen fick jag den i julklapp av madde! tackotack maddzor. <3

slutligen ska jag läsa novellerna från novellix senaste serie med nobelpristagare som jag fick hemskickad som en present i december. så himla fina tack tack! ska komma ihåg att lägga i väskan så en kan ta en smakbit i kollektivtrafiken t ex. väldigt bra on the go-litteratur nu när jag ska börja köpa dyra tunga ömtåliga inbudna böcker hehe.

har ni nåt kul på er läslista? eller i varje fall något glimrande?

 • Sofia

  Inte så mycket skimrande som gul. Läser Populärmusik från Vittula av Mikael Niemi och förutom att boken i sig är så himla rolig, så piggar min pocketbok upp i denna slaskiga tillvaro med sin klargula färg. En blir som glad bara av att se den och ännu gladare av att läsa den. 🙂

  • sara

   den läste jag för länge sen men minns att jag tyckte den var så rolig! fint <3

 • Vicky

  läser ett litet liv av hanya yanagihara nu som är riktigt hemsk men ville främst säga att det har blivit så jäkla FINT HÄR INNE!!! tusen grattis alltså.

 • ebba

  du har det så fint här inne! ett önskemål, kan du inte skriva mer om böcker? behöver inte vara långa recensioner men kanske en lista över favoritböcker? senaste böcker du har läst? i stil med detta inlägget!! älskar att läsa om böcker. flora skriver ju mycket om er bokklubbsböcker men du kanske läser annat emellan också? kram!!

 • Ellen

  Ni borde läsa Min fantastiska väninna av Elena Ferrante i bokklubben! Min bästa bok förra året!

 • Fredrikapåvinden

  Åh jag älskar fina bokomslag på böcker. Sen jag jobbade på bokhandel för några år sedan köper jag nästan uteslutande inbundna böcker dels för att det är så himla fint och ger en så bra känsla och står så fint i bokhyllan men också för jag fick veta den sorgliga sanningen om bokhandelns kommande död 🙁 så deppigt… Men efter det är jag med i team inbundna böcker. På min läslista just nu står Elena Ferrantes senaste bok, Liv Strömquists senaste seriealbum och Flickorna. Känns som en väldigt bra läslista som vi båsa har. Hoppas du har fina lässtunder framför dig! <3

 • elise

  åh, ska också unna mig mer inbundna, pocket ger mig en lite ledsen känsla av någon anledning.
  ska snart börja läsa floras stanna och elise karlssons linjen!

 • amanda maria josefina

  älskar allt jag inte minns!!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *