veganvecka 1!

 

nedan följer ett inlägg med en massa mat jag åt förra veckan. jag äter ju veganskt i 21 dagar med start den 9 januari så därför har jag dokumenterat mina måltider orimligt mycket denna vecka. men kul!

i början på veckan fick jag finaste budet EVER. det kom från årstiderna och var fullproppat med massa ekologiska veganska härligheter. alltså tusen tack!

grönkål och ruccola och tomater och persilja och aubergine

och rotsaker bondbönor kikärtor pastasås blomkål mmm.

och vild kapris. vilken himla lyx med så mycket mat.

hur lätt är det inte att vara vegan när en får färdiga recept och matvaror hemskickat? nästan så det känns fusk hehe. de skickade även med en rabattkod som jag fick dela. så vill ni köpa årstidernas matkasse hem så använd koden CWKSSI på arstiderna.com/erbjudande för då får ni 20% rabatt på matkassarna (och jag tycker att ni ska välja den veganska såklart pga den var asbra).

nu kollar vi vad jag ätit för veganskt den här veckan.

första rätten i kassen var pasta med tomat/chillisås & oliver & kapris. dock hade olivburken krossats i leveransen så jag fick stödköpa en ny burk. det blev väldigt gott hur som helst!

dag två! rotmos på palsternacka och potatis + stuvad grönkål och misoglaserade morötter. varför har jag aldrig använt misopasta i matlagning förut!!! så gott ju. morötterna stekte länge tills de blev lite mjuka och penslades med miso uppblandat med lite vatten och citron. den stuvade grönkålen stuvades i soyagrädde och rotmosen blandades med lite olivolja. väldigt gott.

i fredags åt vi pizza från vårt närmsta hak (ok använde jag just ordet hak……) men de hade ingen vegoost så jag tog en utan. med vitlök och kronärtskocka. något som slog mig att den blev MKT krispigare än vanligt vilket var +++++

i lördags åt jag ju som sagt en asgod brunchtallrik.

& till middag nästa recept från kassen som var currygryta med bondbönor kikärtor blomkål spenat och russin t ex. basen i grytan var uppblötta cashewnötter som mixades till en kräm. så bra med tips och trix såhär första veckan! och alltså ljusa russin i grytor är så underskattat. måste börja använda mer. till detta blev det quinoa.

i söndags åt jag och johan lunch på teatern i ringen. jag tog bbq-burgare från the plant! den får 3,5 av 5. hade velat ha lite mer bbqsås pga älskar det.

sista måltiden i kassen var wraps med rostade kikärtor blomkål persilja och sumak. smarr.

men lite törrt utan sås? så jag mosade avokado och blandade med lite lime för gojs.

och det var första veckan det. verkligen nemas problemas & jag känner mig typ… som en friskare människa? är det konstigt. cruelty free-person.

nu ska jag gå igenom alla era tips på go veganmat i det här inlägget och peppa vecka 2 med helt vegetarisk kost! puss

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *