veganvecka 2!

nämen! vad är det här? tänker ni. är det repris? nej det är inte repris det är inte en dröm det är bara jag som fick en till vegansk matkasse från årstiderna! ah. magiskt. som sagt så känns det ju lite fusk att bara få allt hemlevererat med recept och allt MEN i och med det har jag ju lärt mig nya tekniker och hittat saker jag inte lagat förut/hade ens tänkt på att laga. tänker att mina tre veganveckor på så vis kommer fortsätta att infiltrera min kost och kanske börjar jag äta veganskt alltid tre fyra fem dagar i veckan? vem vet hoppas. nu kikar vi på vad jag lagade av all mangold svamp aubergine persilja tofu etc etc förra veckan.

det första var en hirssallad med oliver bondbönor spenat och vitlöksmarinerade ungsbakade tomat- och rödlöksklyftor. hade aldrig ätit hirs innan men det vinner ju verkligen över bulgur och couscous! mkt gott

till det var det en baba ganoush på aubergine och persilja. måste börja göra det mer! baba ganoush. och ungsbaka grönsaker och ha i sallad för det blir ju så himla matigt och gott.

en dag blev det burgare. portabellosvamp fick marinera i vinäger och olja och vitlök innan den stektes och varvades med tomat romansallat vegansk majo och friterade lökringar. majon = silkestofu dijon salt peppar citron och olja som stavmixas och de friterade lökringarna var SÅ enkla. bara att skiva gul lök tunnt tunnt i skivor doppa i mjöl och fritera i lite olja i en stekpanna tills de blir gyllene. rinn av på papper och salta med flingsalt.

 oh lord krispet.

en kväll så kom sofia hem till mig och åt misosoppa med silkestofutärningar nudlar shitakesvamp och broccoli. smakligt och mysigt.

och i dag är det ju tekniskt sett veganvecka tre alltså den sista för veganuary men kvällens middag den kom med förra matkassen så får vara med ändå: rice & beans! med bbqkryddad mangold/lök-stek och en avokado chili och tomatsallad. MUMS.

sen har jag ätit mycket ute den här veckan och blivit bjuden på god mat (t ex magisk bahn mi som louise lagade när vi hade bokklubb i torsdags).

ett äta ute-tips är den vegetariska restaurangen hermitage i gamla stan som utgjorde 3/5 luncher för mig förra veckan. för takeaway 95 kr får en tre behållare att plocka med sig mat i från deras buffé. räcker till lunch i tre dagar 🙂 perfekt.

hur går det för ert veganliv! eller äter ni veganskt? pusspusspuss

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *