tisdagen onsdagen torsdagen

i tisdags efter jobbet gick jag hem och drog på läppstift. kan inte det där fortfarande jag blir bara kladdig överallt? denna självporträttsserie betyder jag kommer inte överens med sminket och måste gå nu hejdå

hit gick jag. till barobao. där fanns erik och johan och så småningom också alex! åt baos naturligtvis och drack lite cava och alex åt väldigt vackra ostron.

sen gick vi på konsert på münchenbryggeriet. future islands spelade! otroligt vad bra de är. och så var de utklädda för det var halloween. stackars amerikaner att komma till sverige på den dagen

dansade jag kunde inte stå stilla så mycket att min väska råkade gå sönder. rip väskan du var en trogen tjänare och levde verkligen upp till de tjugo kronor jag betalade dig för.

 

i onsdags var det sofias födelsedag och jag stegade till bageriet när de öppnade och köpte bröd. träffade eva gick hem till födelsedagsbarnet och olle och överraskade. eva gjorde en brutalt god omelett med chévre och körsbärstomater och spenat mmmm. + att frulle tillsammans är typ det bästa sättet att hänga tycker jag.

jag fick också hänga med fölsikiddon på lunch. vilken lyx! jag käkade pizza och sofia en halloumifalafelhistoria och så pratade vi igen det som hänt sen sist.

på kvällen så anordnade fredrika bremer förbundet tillsammans med tidskriften historiskan en kväll på historiska museet. det var vin och läsmingel och panelsamtal om och med skapare av feministiska tidskrifter. hertha och historiskan och bang! och så fick en bläddra i gamla tidningar. kolla fina hertha (fbf’s medlemsbulletin) från femtiotalet. älskar älskar den vänstra.

lyckades värva sophie som medlem också :-))))) alltså till fredrika bremer förbundet som jag har fått den äran att hjälpa att ta fram tygmärken åt. jag fick några ref:ex igår som jag ska visa närmre när jag fotat tänkte jag

förutom panelsamtal så höll sissela kyle ett anförande på temat »inte utan min mamma«. hon berättade så fint och innerligt om sin mamma och jag grät + skrattade det var oerhört fint. extra fint blir det i en barockhall på ett museum med rader av kvinnor i olika åldrar som lyssnar och nickar och skrattar och jag tänker att jag vill höra varenda ett av deras också.

och med en av mina favoritkvinnor vid min sida.

och så blev det torsdag också. från i dag finns inga bilder men jag promenerade till eriksdalsbadet och simmade mina tjugo varv. i en simbassäng kan en inte göra någonting förutom just det. inga bilder går att ta till exempel. bara göra armtag sparka bentag och räkna längder. jag tycker i bland att det är svårt att hålla räkningen för jag börjar alltid tänka på nästa siffra om ni förstår? hur som helst så fokuserade jag genom att tänka på siffran i fråga och associera till saker som hör till. t ex på varv sju försökte jag komma på alla dödssynder (gick inte så bra visserligen) på varv tio så tänkte jag på ett sommarlov i mitt liv eftersom att det var tio veckor och sen när jag kom till fjorton så blev varje siffra upp till tjugo ett år i mitt liv. jag gick genom moppeår och första kyssen till konfirmationsläger och börja gymnasiet och träffa johan. det var en fin liten flashback.

och det var även dagboksrapporteringen för nu. i bland vill en bara spara sina dagar på detta vis. i morgon är det fredag igen. bästa dagen som ni vet. puss

 

2 kommentarer
  • annamariaa

    älskar hur du gör varje blogginlägg till typ ett tidningsreportage. alltså så fint med bilderna som hamnar på olika höjd och så. kram

  • Sofia

    Haha jag känner så igen mig, har också alltid svårt att komma ihåg hur många varv jag simmat! Bra tips med associationsleken.

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *