vardagslistan den alldeles ordinära listan

för det är viktigt ändå att komma ihåg allt mittemellan som inte är så glittrigt. var dag. det som inte är så extraordinärt men hela tiden mest.

något jag värderar högt i min vardag:
– att gå till jobbet med johan. alltid 20 minuter promenad tillsammans på morgonen och prata om nya saker som det ju ofta blir när en går framåt men kanske inte så ofta när en är trött precis hemkommen från jobbet. bästa sättet att börja dagen på.
– att mötas av en liten svart kisse som jamar för att hon vill bli buren och gosa. (vi är alltså kattvakter i ett halvår åt en liten svart kisse vid namn jane)

det här äter jag till frukost:
just nu: soyghurt med kokossmak med havrefras och ett stekt ägg. + svart bryggkaffe!

när går jag och lägger mig:
ambitionen: 22.30
på riktigt: 23.45

saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu och som jag aldrig gör:
– hitta en billig + ok frisör och gå och klippa bort de sletna topparna
– momsdeklarera mitt företag
– lämna in en affisch på inramning
– få bort en gammal byrå som bara står och tar upp plats i lägenheten på något sätt
– köpa en till hängare till en gardinstång
– sätta upp gardinstången
– fylla i mina nya kortuppgifter till dropbox och icloud så jag kan lagra grejer igen!!! varför gör en inte bara det så fort en får varning att kortet gått ut
– oj vad enkelt det var att komma på tråkiga saker jag borde göra vi går vidare

det här äter jag till lunch:
70% matlådor
20% mikrad gooh-rätt (dvs pasta i tomatsås)
10% går ut och köper något i gamla stan t ex vegobuffén från hermitage på samma gata som mitt jobb

något jag vill få in i min vardag:
mer träning och puls samt bli bättre på att ringa och kolla läget med de jag har kära. är så dålig på telefon. och mer läsning! innan jag somnar. men det är så otroligt lätt att börja scrolla istället *stating the obvious*.

något jag vill få ut ur min vardag:
ja det (onödiga) scrollandet dårå

när jag går upp:
ställer klockan på 06.45 och går upp 07.30. SNOOZmästare är jag

jag går till jobbet:
08.40

jag och johan när vi går till jobbet

jag kommer hem från jobbet:
17.30–18-ish

en vanlig vardagsmiddag:
köttfärssås och spaghetti (fast vegetarisk). nästan så en inte får föreslå det pga vi gör det så ofta. men på andraplats kvalar nog t ex thai house wok in. mycket hämtmat blir det

i går slog vi på stort och gjorde pizza dock! men i dag köttfärssås med extra kylsåpsrens i 

vad jag gör på vardagskvällar:
ligger i soffan och scrollar hehe. kollar på serier! just nu mest bron och black mirror. annars sitter jag framför datorn och svarar på nå mail och jobbar med små formuppdrag som jag har utanför jobbet (just nu bokomslag en illustration till en tidning och ett litet loggouppdrag!). eller kanske bloggar som just nu? i kväll övade jag massa spanska i duolingoappen också och klippte naglarna. haha ok nu spårar den här listan vi tar en sista punkt bara:

har jag söndagsångest:
kanske. om jag inte känner att jag är klar med helgen. men inte för att jag bävar inför måndagen. och det måste ändå betyda att vardagen får bra betyg just nu.

nu ska jag sova min realistiska sovtid. krampuss god natt

 • Matilda

  uppskattar så MYCKET att du bloggar!!

 • Ellen

  gillar detta så mycket!

 • Flora Wiström

  mmm underbart inlägg <3

 • yrsa

  äääälskade detta

 • Thilda

  Bästa bloggen!!

 • Sara

  Hej bästa Sara. Kan du inte tipsa lite om hur du hittar på roliga sidoprojekt att göra för din egen skull och hur du genomför det hela? Minns att du skrev i ditt nyårsinlägg att du vill jobba på det i år och jag känner precis likadant. Eftersom det mesta man gör är så resultatinriktat tycker jag det är lite jobbigt nästan att göra saker i ett annat syfte och det gör det svårt att välja VAD av alla grejer man ska lägga den där värdefulla tiden på. Så då slutar det bara med att jag blir passiv och gör något enkelt, typ ser på serier. Hur tänker du kring detta du som är klok?

  • sara

   jag gör inte många projekt för mig själv (är lite för upptagen med att göra det för andra) just nu. men ett tips för skapande (om det är det du menar med sidoprojekt?) är att om du har svårt att göra bara för din egen skull kanske du faktiskt ska göra det åt någon annan? till exempel ett mål som kan ju vara en födelsedagspresent bara. lite press är bra tror jag. annat tills är att göra saker som inte kräver så mycket insats. känns det råddigt att dra fram målarfärger för att det blir så bökigt? ta bara en tuschpenna och ett litet block. gör nåt bara så brukar det i alla fall för mig få igång mer. senhar jag börjat med att när jag får en idé som jag skulle vilja genomföra men inte har tid just då skriver jag ned på anteckningssidan på random kommande vecka i min kalender. det blir som en liten kreativ utmaning till sig själv den veckan då, när den liksom står där inplaerad! hoppas nåt av detta kan va till hjälp? & OBS jag kollar på serier 3/5 kvällar i veckan. det kan man också. puss

 • katarina

  tänkte ÄLSKAR DIN BLOGG när jag läste inlägget och det var jag inte ensam om <3

 • catrin

  du kan använda tiptapp för att transportera bort byrån 🙂

 • linnea

  favoritinlägget någonsin typ. så kul att fatta hur din vardag ser ut!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *