paris paris paris

det känns fel att blogga om sånt som hände förra året men de ligger ju här i utkast och väntar så det får bli lite laterblog.

den första helgen i december var jag i paris med johan och erik och madde. vi hälsade på alicia och thor och hamnade mitt i tårgas och på kvällen förbi utbrända bilar och krossade butiksfönster på väg till nattöppet museum. de gula västarna hade andra helgen av demonstrationer och jag fick en sådan stark känsla av att det händer nu och här och ändå är allt bara som vanligt för mig. tycker det är läskigt när en ser att folk är klädda för bråk. gasmasker och stora skidglasögon och maskeringar. och samtidigt very franska revolutionen. »let them have tesla-laddning!« skulle marie antoinette sagt om hon levde nu

det var så mysigt att vara med dem resesällskapet alltså inte demonstranterna. dricka vin gå tiotusentals steg och hänga det var så länge sen nu. köpa ost i ostbutiken och croissant på bageriet. uppvärmd uteservering efter uppvärmd uteservering och kolla på tusen saker på loppis.

erik från sitt och maddes hotellrum innan vi gick ut och åt middag.

  på lördagen fick vi erfara protesterna genom torra svidiga andningsgångar och fick hitta nya vägar att gå. det var lite lurigt 12 tunnelbanestationer var stängda och nästan hela stadskärnan från biltrafik. vi gick genom en park.

 alicia och madde!

  julgranar och eiffeltorn

thor fönstershoppar gran

    var ska vi äta lunch-diskussion

  hitåt!

 drack en öl med citronsirap i på amelie-caféet det var gott!

  och promenerade omkring i montmartre där det var lugnt och fint och inte krossade skyltfönster

alla valde varsin fin bakelse på pain pain

  pistage och citrus

 madden

 resten av gänget

   staden

sen gick vi nedåt igen

älskar denna bild på johan tycker han ser ut som en modell och att han borde ha den som profilbild överallt det går att ha en profilbild. fick honom till att byta till den på facebook i dag så halvt mission accomplished

 handmålade vackra bokstäver på en dörr

  regn och kallt betyder vinpaus snart

så det tog vi.

    lite go ost och så hemma innan vi gick ut på middag. och då hade jag inte kameran med men vi gick förstås till en bistro med uppvärmd uteservering. sen åkte vi till palais de tokyo och såg utställningen med tomás saraceno fram tills att de stängde vid midnatt. så fint var det! rekommenderar både nattmuseum och utställningen i sig. sen köpte vi en flaska vin i museibaren innan vi gick hem

   solkatter på fasaderna på söndagen

  förbi helgmarknaden och så åkte vi upp till clignancourt

  åt redig brunchtallrik på recyclerian en gammal tågstation

sen kikade vi på bakgården med tågspåren där de hade odlingar osv

och ett litet ekosystem med fiskar t ex

sen gick vi på loppis

  absinth-skedar. som vi sjukt nog hade behövt förra veckan när vi drack absinth.

  tittade på en miljon fotografier och prylar

  älskade denna spelmaskin! vad/var en nu ska ha den/till

ett rymdskepp bara vet ej om det var till salu dock

 ali!

  gul ginko!

lite mer mat och så shopping på merci och sen for vi tillbaka till stockholm. hejdå alicia och thor och paris! vi tyckte om er

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *