den 19 juni

såg de här bilderna och tänkte: jag är vuxen nu. ska jag se såhär trött ut nu resten av livet? men ska jag känna mig såhär trött? är kanske den stora frågan. när det är som varmast och världen som vackrast och jag i mina år

en kan också se på bilderna att i helgen då jag sov över hos mamma så erbjöd hon sig så snällt att klippa mitt hår. satte mig på en stol på hennes soliga balkong stack mig ett glas bubbel i handen och sade det är tur med ditt självfall det syns inte om jag klipper snett. tio centimeter kortare det ser mycket mindre risigt ut nu tack så mycket mamma.

en kan också se att trots att jag ju skulle rensa och vi tillochmed krängde massa grejor på loppis dagen därpå (1690 kronor fick jag ihop!!!) så har jag gått och köpt nytt igen. eller nytt och nytt men begagnat från myrorna. överdelar behöver jag ju ändå visst.

kanske använder jag en av dem nu på midsommar? det är något jag längtar till. jag älskar ju midsommar. den bästa högtiden. firar långa ljusa nätter och jag får ha blommor i mitt hår. i år ska vi fira hos damien och hanna och förutom några kära få så i sällskap jag aldrig varit och på plats jag aldrig varit. det ska bli kul!

något annat jag längtar till är att i juli så ska jag och johan åka till rättvik och dalhalla för att se the national. lyssnar på det nya albumet varje dag. konserten är en torsdag och jag har tagit ledigt på fredagen också så tänkte ta minisemester i dalarna i dagarna tre. vad tycker ni att vi ska göra? har skrivit upp vattenfallet njupeskär och gesundaberget på vår lilla roadtrip. inte bokat något boende heller så om ni har något tips så tar jag tacksamt emot! krampuss

10 kommentarer
 • Tilda Krohn

  Vad fint. Jag hängde i Rättvik för ett år sen när nick cave spelade och det var fantastiskt. Sån mysig (och underskattad!) stad. Vi hann inte göra så mycket där bara promenad glass antikaffärer. Tips är att boka boende snart då vi var sent ute och hamnade i en stuga utan el och värme mitt ute i skogen (alla andra alternativ tog slut). Vilket iofs var roligt men krångligt hehe.

 • Tilda Krohn

  JUSTE ett till tips har jag. Rättvik Gammelgård med gamla hus, kafé, liten affär där man kan köpa hantverk och kossor att klappa

 • Signe

  Dalatips:
  Finns ett mycket mysigt å drömskt vandrarhem i Älvdalen! Med en svingod frukostbuffe! Tre björnar heter det.

  Zornmuséet i Mora är ju trevligt.

  Likaså långbryggan i Rättvik.

  Plus! Typisk turistgrej! Köra bil genom den inte så genuina men däremot mycket pittoreska byn Tällberg.

  Har hört att Karl Töfåsens fäbod utanför Rättvik ska va mycket trevlig! Ej varit där, men står på min att göra-lista.

 • Elsa

  Tips om ni vill gå på secondhand är denna http://www.spadermadame.se i vikarbyn. Mycket fint!! Carl Larsson gården i Sundborn är också ett tips. 🙂

 • Emma

  Bruntegården i Rättvik! OTROLIG mat, rekommenderar stora/lilla menyn men även a la carte är fantastisk. Går att bo där också, helt ok rum och fantastisk utsikt över Rättvik och Siljan. Tror de har ngn deal också med tidig middag innan Dalhalla pga. många som ska dit bor där så kan vara värt att kolla upp 😊 Och Rättvikglass är såklart obligatoriskt!

 • Elvira

  Låter supermysigt med en helg i Dalarna! Jag och min pappa var vid Njupeskär förta året, så vackert och maffigt! Fulufjällets nationalpark var superfin generellt, så kan absolut rekommendera att vandra en lite längre tur där (asså längre än än till vattenfallet som tar typ 20 min) om man vill åt mer natur. Vi bokade en guidad tur från Naturum, tyckte det var väldigt värt, men man kan absolut knata själv också tänker jag. Om man ändå är där kan jag iaf tipsa om att gå upp till Old Tjikko, som är världens äldsta träd (!!). Om inte annat för att tanken är svindlande. Och där kan man se vattenfallet ovanifrån också. :):))

 • Karin

  Jag kommer från Mora och puffar varmt för mitt gamla sommarjobb Zornmuseet. I sommar visas en utställning om vänskapen mellan Zorn och Carl Larsson, lite gubbigt kanske, men boka in er på en guidad visning för att få se Zorngården. Gör det i förväg, för under högsäsong blir det snabbt fullbokat och en får inte besöka huset utan guide. I Mora fikar en bäst på Kaffestugan. Annars är Smidgården i Fryksås ett otroligt trevlig ställe för fika. Och angående boende så vill jag hålla med föregående talare ang Tre Björnar i Älvdalen! Jag känner Tini & Lennart som driver det och dom är underbara människor. Aningen långt att åka från Dalhalla mitt i natten när konserten är slut kanske, men det kan ju vara ett alternativ om ni ändå tänkte åka upp till Njupeskär.
  Hoppas ni får en underbar semester i Dalarna!

 • Amanda

  Rättviktips: Gulliga springkällan, obligatorisk fika på Fricks, bada i siljan, helvetesfallet.

 • sofia

  såg the national i new york för en vecka sen o d va sååå bra!!! är egentligen inte så stort fan, mest min kille som är, men jag blev helt överväldigad! avis på att du ska få se dom

 • Karin

  Sätergläntan
  Buffil Annas
  Nittsjö keramik
  Solrosgården i Nitttsjö – boende
  Tunnbrödbageriet i Rättvik
  Jobs handdtryck utanför Leksand
  Stjärnsund – permakultur-by, kanske om ni kör den vägen hem/dit

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *