sommarhelgen med semesterkänsla dvs inga planer men massa njut

har hängt med johan hela helgen. och vi hade ett vad. den som klarar längst att inte slöscrolla på telefonen. inget instagram eller facebook eller ens bara slö-gå-in på dn. obehagligt hur invand tumrörelsen att gå till något scrollknark är efter att ha typ svarat på ett sms. råkat öppna instagramappen flera gånger innan jag kommer på mig själv. alltså: inte använda telefonen som ett tidsfördriv eller som en tankeflykt. har endast använt min mobil som ett verktyg. kameran är ett verktyg visst? så det här gjorde vi denna helgen med mycket semestrig känsla (som innan gratis 4G i europa hehe):

 bestämda steg mot utomhus mot sol mot utsikt

 hit!

 satt i solen tills vi blev hungriga och köpte med tacos från la neta på vägen hem. såg de tre nya avsnitten av the handmaids tale med en mandarinjarrito.

 nästa bild är lördagsmorgon på innergården. så mysigt lummig den är nu. vi njuter till max nu sista sommaren här

det var rosa frukost med rödbetshummus grape-lemonad och vattenmelon. + iskaffe!

 musikkryss med hörlur i varsitt öra. hur semestrigt är inte det

 sen spatserade vi mot kungsträdgården där det var smaka på stockholm. göra aktivitet i sin egen stad hur semestrigt är inte det. gick under körsbärsträden och bestämde mellan typ hundra olika matställen och satt i solen med sophie och carl och åt oss proppmätta. jag tog indian street food som är min favo. deras samosas med massa gott. och så en bao på mathias dahlgrens ställe. med tofu från vallentuna därifrån jag ju kommer! mmm

 efteråt gick vi till sticki nikki med lite stopp på blomhandlare på vägen för soffen var blomsugen. satt i skuggan på en gräsmatta och åt glass och hade det ännu mer semestrigt. gjorde inte ens något att jag valde fel smak. sen promenerade jag och jorken hem till söder igen med varsin lur i örat nu igen. och där gick vi och lyssnade på musik som ingen annan hörde. först på klyschor som ted gärdestad ändå förbryllande hur enkelt recept vissa saker är för … semesterkänsla! och sen så lyssnade vi på musik varken jag eller han gjort förut det är fint att dela första gången av saker

 efter några timmars vila hemma på en fluffig säng i ett ljust rum och prata om hur vårat nästa hem ska vara så kunde vi gå ut igen i solen. men inte så långt. inte långt alls bara ned till nook som ligger i vårt hus. åt några snacks och solade nosen. grillade bönorna med tahini var drömmigt goda

 kolla äkta semestrig bild att ta. och kom på att vi borde gå och heja på johans föräldrar och bror (tillika maddes kille) som sprang lopp runt söder. så vi promenerade hem till mads

 hon hade fixat fint på balkongen.

 jag och randiga klubben gick ned till vattnet och spanade efter de hurtiga tre

pelle fick hifive när han sprang förbi. heja pelle!

 sen gick vi tillbaka och drack upp vinet. och sen var det slut på en helt perfekt lördag.

i söndags så jobbade jag på morgonen sen åkte vi till johans föräldrar och blev bjudna på grillmat och packade ihop allt vi ska sälja på loppis (som de så snällt låtit oss ha i sitt garage sen visningar och sånt av läggan).

och klappade katt. de har skaffat två kattungar!!! ovan mästergosarn selma.

och så slutligen avslutar vi med: sommardoft i en bild

körde hem med loppisprylarna till mamma som ska vara min kompanjon på drive-in-loppisen på solvalla nästa helg. och vi åt jordgubbar (semestrigt va)

1 kommentar

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *