senaste nytt i mitt liv

planerar och tänker på framtiden. årstiden kanske är slut men det är bara en liten friskhet i luften och regnet luktar fortfarande sommar.

vi bor ju hos mamma just nu. en del av mig längtar så mycket tills vi får flytta in i vårat egna men en del av mig njuter så mycket just nu. det är så skönt på ett sätt att inte ha alla sina grejer. jag har ju bara det jag behöver.

som de här två. nisse är en bra katt på det sättet att hon inte väcker en genom att jama. hon väcker en genom att gosa och kurra. såhär ser det ut varje morgon.

menar det.

vi åker roslagsbanan varje morgon och det känns som när vi åkte till gymnasiet tillsammans. vilsamt att få sitta ned lite på morgonen på ett tåg på vägen till jobbet. första veckan kändes lite som en sten mot huvudet tog verkligen tid att komma tillbaka till allt. nu känns det bättre

 ok sista kattbilden tänkte jag säga men det är nog inte sant

i torsdags traskade jag till fotografiska efter jobbet

ida och jonas (mina chefer på jobbet) hade release för sin bok PROCESS!

 boken beskriver 12 logotyp-projekt från första skiss till färdig symbol och med tankegången parallellt med varje skiss. så fin är den! på releasen visade de processen från när de jobbade fram fotografiskas logotyp för nio år sen. rekommenderar verkligen boken för alla som gillar loggor och kreativa processer i allmänhet grafiska sådana i synnerhet. finns att köpa hos förlaget här!

 i fredags började helgkänslan redan vid lunch. pizza i park

med sofia min sofia <3 första gången på hela sommaren! som jag längtat. luncher borde vara minst tre timmar när en ska ha dem med henne

och efter jobbet drack jag lite vin och hade lite bokklubb light med alex och chrissy! vi har varit dåliga på att ses i bokklubben senaste halvåret men nu känns stämningen pepp och vi e redo för höstläsning! snart firar bokklubben 5 år!!!

lördagsmorgon på mammas balkong. vissa åt frukost andra åt gräs

efter frukost gick vi på kyrkans loppis som är öppen fyra timmar på lördagar och tre timmar på onsdagar. verkligen fyndchans! jag köpte ett gammalt skolblock och en glasskål som vi har två likadana sedan tidigare för fem kronor styck. de har en väldigt bokstavlig logotyp som jag tycker är rolig

efter loppis så hämtade johan en skärm åt mamma på sitt jobb. jag tog en bild på mig själv i min favoklänning och han bar tungt. könsrollerna är cementerade skönt

sen kollade vi in lägisen in progress. inte mycket att visa just nu som ni kan se hehe

 vi åt lunch på reggev hummus. den lenaste godaste hummusen. jag tog med en auberginegryta på och johan toppad med pinjenötter

på lördagskvällen bjöd sophien in till plockmiddag på moderskeppet. vi åt vaxbönor och oliver och ostar och pickles och pommes och gurka som hennes föräldrar odlat! godaste krispigaste gurkan jag ätit

och en söt persika som såg ut som en gammal gubbe. den där vänstra sortens ost är tydligen drottning silvias favoritost hade de sagt till sophie i affären en gång

min mamma är ett energiknippe hon får en att göra saker. t ex springa över sex kilometer till vatten. ovan en fantastisk bild på två favoritpersoner i livet

senare på söndagen så gick vi och några andra gick på derby och såg aik vinna med 1-0 mot djurgården. på straff!

spännande

sen åkte vi och mamma på söndagsmiddag hos johans föräldrar och deras katter

i förrgår så provmålade vi och höll kartongbiten med färg mot ett väldigt långt ifrån färdigt badrum efter jobbet. men en kan ju föreställa sig ljuset. helt har vi inte bestämt målar två andra färger MEN vad fint det ska bli.

 i går gick jag igenom en hög med kläder som behövde fixas på olika sätt. lagade t ex jeans och sydde in en byxdress i siden som jag köpt på beyond retro men som var lite för åttiotal (axelvaddig). blev fin! hade en bra hårdag också men måste verkligen klippa det snart så torrt av allt klor och salt och sol i kroatien. får fråga mamsen

i dag var jag och johan på dejt det är ju den fjärde vår månadsdag.

vi åt en burgare och tog en öl på omnipollos flora i humlegården efter jobbet och sen gick vi på bio.

vi såg apollo 11 på sturebiografen. vi två och 6 andra medelålders män. filmen! alltså. HELT. GOLVAD. AV. EN. DOKUMENTÄR.

det är alltså en film om månlandningen (som ju firar 50 år i år!) med bara foto från 1969. all dialog all rekvisita alla statister som campar vid uppskjutningsplatsen. allt på riktigt. helt makalöst. känns som jag varit på månen nu. så fint klippt och fin musik.

att den mest spännande rymdfilmen jag sett skulle vara ej spelfilm! hade jag väl aldrig trott men jag hade högre puls än vad astronauterna hade vid uppskjutningen. seriöst ni måste se den.

sen var det slut på blogginlägg i och med en fin liten bukett i en ölburk. för nu. vi hörs nog igen snart! krampuss

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *