N Y C & den sista dagen

i oktober var jag i new york med jobbet! jättekonstigt känns det nu att jag var där. för det känns dels som år och dar sen dels som ett parallellt universum. fotade lite. inte så mycket. men några bitar av allt jag såg och vi gjorde:

jetlag gör morgonpromenader med en

vi bodde i ett airbnb-loft i williamsburg

en dag besökte vi en byrå och sen åt vi ramen till lunch

 simon och emelie i tub

vi gick till poster house! som hade en utställning med ghanesiska filmposters

de var handmålade på säckar och reste runt med filmklubbar tillsammans med VHSerna de var baserade på

de hade också en liten utställning med posters från womens march 2018. ”love hope peace I care about the world”

en morgon så promenerade jag bedford avenue. åt en SVINgod donut på ett hipstrigt ställe och kollade på böcker

cherry pie

en eftermiddag efter möten: high line park

gillade verkligen high line. jag och många andra.

zaha hadid-hus

älskade att rabatterna smälte samman med promenadstråket såhär

och grönt i stad är det bästa.

utsikt från whitneys takbar

öl på museum guide. deras grafiska identitet är +++++ eller kanske snarare de formgivare som använder den. det blir aldrig tråkigt fast det borde blivit det med helvetica och tunna streck

efter öl: konst

solen gick nedåt och vi sprang på galleri

såg fantastiska pärlade skulpturer

tyckte om färgkombon orange lila grön

emelie och stor hand

2 st fina skyltar

kväll!

morgon! kändes som vi var med i valfri amerikansk sitcom. alla bodde i varsitt rum och möttes i vardagsrummet. & brick stones som utsikt

jag åkte upp till upper east side själv en förmiddag.

promenerade runt i vitt ljus genom sköra blad

såg gulliga hundar i butiksfönster

& fina markiser. sånt fanns där.

met breuer. så OTROLIGT fin byggnad.

och de hade din restaurang flora! gillade menyerna

en sväng i höstigt central park

som en fotointresserad femtonåring gick jag runt och knäppte bilder på brandgula blad :—)

sen hit!

eller egentligen lite längre först: cooper hewitt. tyckte om. naturvetenskap kombinerat med design. som den gymnasienaturvetare och formgivare jag är. :—)

ett föremål med fin signatur. måste hitta på en ny till mig själv. min gjorde jag efter att ha fått mika häkkinens autograf och blivit inspirerad. det var på en kändisgolf i vallentuna när jag var tio (var väldigt coolt att hans hade en stor sväng så jag övade in en till mig med men den känns inte lika cool nu). får en ens byta signatur?

hus med cirkelformer är mål i livet. nån gång ska jag ha ett runt fönster.

originell bild jag tog

de tog säkert också en sån. på guggenheim.

sen kom typ den finaste stunden på resan tyckte jag.

när en var trött kanske lite lite lite bakis och väldigt hungrig så gick vi och åt på en diner:

förbi SVAs fina entré

till printed matter! älskade printed matter. ville ha allt. att köpa en stor bok för 400 kr kan ju ske men att köpa en som är 2*3cm känns lite … för mkt. men nu ångrar jag mig för jag tyckte om den så. vill formge en inbunden minibok någon gång.

tillbaka till brooklyn

sista dagen i midtown.

och spöregn och ånga.

det här tyckte jag om new york: stort. skitigt. en del amerikaner väldigt professionella andra inte. precis som genomsnittet av människor i världen i guess. roliga förpackningar i matbutik. gammal tunnelbana. polite människor. roligt med jetlag för en annars alltid morgontrött parvel. fruktansvärd dödsångest att flyga så långt så högt upp i luften så utan en kär bredvid. men det berodde nog mer på mig än på new york i sig.

det här inlägget kan vara lite som ett hejdå. för i dag är sista dagen. jag jobbade min sista vecka på jobbet den här veckan och inte bara för i år.

för två månader sen sa jag upp mig. va! vilken cliffhanger. har hon sagt upp sig från sitt heltidsjobb? ska berätta mer någon dag men inte i dag. för i dag är sista dagen och jag ska vara sorgsen och säga hejdå och för i dag är första dagen och jag ska fira! krampuss

8 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *