back to

första veckan efter helt ledig. i nästan två veckor har det bara varit vila frukost åka på en liten utflykt laga mat länge ta en liten fördrink och så återupprepas det igen. innan ledigt hade jag köpt tuschpennor och små block och tänkt rita varje dag. jag gjorde inte det. men nu är det back to work. då passar det bättre att rita.

men jag är snäll mot mig själv. går hemåt vid 3-4. för snäll? hur drar man linjer för sig själv. arbetsmoralen är rätt låg och det är ju sommar fortfarande. folk har fortfarande semester.

åt middag hos mamma i veckan (två gånger). en gång fick man en rolig smördegsrulle

& jag väntar på saker. känner mig disträ och tafatt. tänker i ena stunden på något jag ska göra och minns inte i nästa vad och står i kassan på coop men har plånboken hemma i hallen.

men jag är snäll mot mig själv. förstår att jag är lättretlig och lite utan konturer.

men ska ta tag i! brandlarmet måste fixas. routern ska få en hylla och inte balansera på en pall och med sladdar som hänger. brandsläckaren placeras rätt. nu ska här styras upp

vet inte riktigt när det börjar gå fel men det är nog redan på ica. irritationen följer och stegrar. i varugångarna. när pastavattnet kokar. går ned lite sen när vi äter. skruvar. skruven fastnar inte. nya plugg. pika: du gör fel (men inte själv vilja ta ansvar för hur man ska göra). när brandvarnaren ska upp blir det crescendo i bråk. lika högt som testtjutet

och sen. som ett litet körsbär på glassen. en tavla faller och landar på stengolvet och i tusen bitar. en tavelram utan glas och splitter på hela hallgolvet. inte ett ord. städa städa fixa

ser ett kuvert från naturskyddsföreningen i soprummet sen. »tack för att du är medlem!«. hycklare. alla miljövänner vet att kuvert med fönsterficka inte ska ned i kärlen för pappersförpackning.

i takt med trappstegen uppåt hem igen så mjuknar min irritation och jag i takt med känningarna i lårmusklerna. tänker på att vilja förändring i stort. göra sitt försöka dra ett strå men bara vara människa.

så ja lite otakt kanske. lite borta i tanken lite huller om buller om men jag startar smått. skriver listor och checkar av vissa saker (men stryker andra ogjorda. jag ska vara ”snäll” mot mig själv).

påbörjar min höst-to-do: nya glasögon (kan inte ta mig själv på allvar länge till i superlimmade bågar).

vill bara sitta på balkongen. köpte mellanmål för 60kr. är ju sjukt men jordgubbarna var som tur var de godaste på hela sommaren. helt söta och stora och röda och perfekta.

tryckande varmt denna vecka. och jag kan inte cykla lugnt. står upp i backarna för jag vill komma fram fort. så jag svettas.

och dricker kallt vatten i nytt stort glas med massa is.

och lagar pangmiddag en ensamkväll + dricker godaste alkofria ölen i ett favoritglas.

en enkel människa jag med.

i dag har jag jobbat hemma. lyssnade jag på sarah klang som hade en live på instagram och fick tårar i ögonen vid första textraden. längtar ihjäl tills jag får gå på konsert nästa gång

fick ett centimeterlångt snitt i ringfingrets spets när jag slant med skruvdragaren och funderar mest på är hur det ska gå med kräftätandet då i helgen? kommer svida satan. men vi tar lite sommar till

8 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *