bara babblar men låter stå för det gör inget

så: måndag morgon. och tredje gången jag skriver på detta inlägg och förmodligen blir det fullkomligt oläsligt men när det inte gick att somna i gårkväll och jag startade första bästa program i sveriges radios app så var det ett tecken. »så funkar det: för och nackdelar med ångest?« ett tio minuter kort program där de lättsamt svarade på frågan från lyssnaren sara som vaknar med stor oro på natten. det var utzoomningen som tog ned på jorden och bröt en loop.

jag började skriva ett inlägg när jag var själv hemma i tisdags. när jag hade allt att göra men inget att göra och ville berätta något. men kände aldrig att historien kom till en poäng så då fick det va.

nu på såhär på söndagen känner jag att poänglöshet är kanske den känsla jag letat efter för att beskriva hur jag känt mig de senaste dagarna. har träffat mina vänner och hittat på och hade jag visat er bilder från vad jag gjort hade ni bara ÅH var härligt. men ett moln har svävat över bara mig som i en tecknad film. följt efter och skuggat. inte kunnat se johan i ögonen bara behövt vara i en famn för det är som att en blick också säger hur mår du? och alla som känner just det är en leda att leva vet att den frågan kan vara den allra svåraste då. på balansgång hela tiden. och jag är så trött. så då kan jag lika gärna fortsätta där jag var. poänglöshet och så vidare. till exempel undrade jag:

tycker de som cyklar utan hjälm att de ingenting har att skydda?

varje gång innan jag cyklar ser jag en inre bild: mitt huvud som en krossad vattenmelon under valfri lätt lastbil för vilken jag inte väjat korrekt vid högerregel.

när jag kommer hem säger nisse mjau sträcker på sig och vill bli klappad. jag gör som hon vill för jag vill också. det droppar från oss. längs tinningen på mig (från att jag stått upp och trampat i backarna. ringvägen är mindre platt än en kan tro) och från munnen på henne (hon börjar dreglar när hon spinner mycket)

tycker om när låren känns och lungorna kränger. jag vill cykla till sundbyberg på lördag men det tar 45 minuter. kommer jag tycka det är värt? (facit söndag: det blev lördag och jag struntade i)

lyssnar högt på bob hund och rensar i alla små vrår och skåp och lådor och påsar i badrummet. slänger gammalt smink som torkat som jag fått nångång

kokar potatis och steker köttbullar. ska äta med lingonsylt jag fått från soffe men får inte upp burken och jag är själv hemma (det går sen med skedtricket efter en paus) .

tvättar en maskin för trosorna tagit slut

ska unna mig att nätshoppa schampoo nu när jag slängt gamla grejer (facit söndag: unnade mig inte)

är jag dryg om jag säger jag älskar att vara i mitt sovrum (när vi bor ihop? det är ju mitt men också vårt men också mitt?)

vad är det som är saken? att ha alla möjligheter framför sig och tänka att man vill men ändå inte göra.

har kramat min mamma ikväll.

klart och slut nu stänger vi veckan och lägger hoppet till nästa. hoppas på geist och sol och poäng.

skrev jag i går. nu tänker jag inte pjoska sara bara göra sara. HEJ NYA VECKAN

18 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *