ett jobb från i år: saskia corts identitet!

tidigare i år arbetade jag med att ta fram en logotyp till kreatören saskia corts nya företag. blev fint! vill visa er!

när saskia kontaktade mig fick jag briefen att hon behövde en identitet där formen relaterade till hennes keramik och scrunchies. samtidigt var det viktigt att inte göra den för bunden till just keramik som medium. identiteten måste kunna hålla för att saskias skapande tas i uttryck på andra sätt i framtiden.

efter flera vändor av skissarbete landade vi i denna logga. en ordbild baserad på en geometrisk sans serif som känns stilren men inte för stiff med sina specialritade O och I. en stiliserad ljusstake? eller: mjuka element som för tankarna till process och handarbete.

symboler som känns formbara. som av lera! eller en scrunchie?

jag formgav också saskias visitkort. den enda satta färgen i identiteten är RÖD. men sen kan den kombineras med oändligt antal färger. passande för en kreatör som inte vill låsa sig till en färg. : —)

det cirkulära formatet gör O:et lätt att använda som ett eget grafiskt element. t ex på stickers!

genomskinliga stickers blir fint både på bubbelplast

och färgat silkespapper.

för några veckor sen fick jag ett finfint paket. en kruka och två ljusstakar! härliga va! för mer av saskias alster → instagram.com/saskiacortofficial

så kul uppdrag! mer sånt. och ni vet var jag finns när ni behöver branding till er business.

PUSSKRAM!

9 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *