ett långt inlägg om katten nisse

det mest önskade inlägget på denna blogg kan härmed förklaras levererat: inlägget om vår katt. jag ska berätta om henne och försöka svara på frågor ni ställt. världens mest fotograferade katt.

då ska vi se. frågor:

undrar vad Nisse är för en katt? 
vår katt!

är hen en viss ras?
JA

är Nisse en devon rex?
JA

så måste bara fråga vilken uppfödare hon är ifrån?
Nisse är från devonovarex i kummelnäs. olga som driver det är uppenbarligen världens bästa uppfödare.

vad hette Nisse när ni skaffade henne? (ok erkänner jag la till denna fråga själv för jag ville berätta)
DevonovaRex MaggiQ

varför heter Nisse Nisse?
vi bestämde det innan vi träffat na. vi tänkte på kattnamn och hade pratat om att katten skulle heta något med kapten innan (för det är gulligt). så kom vi på att den kunde heta kapten nisse efter aiks gamla lagkapten nils-eric johansson!!! vi är ju båda AIKare at heart. och nisse är ett utmärkt kattnamn. nisse-kisse. sen visade det sig vara en honkatt som var ledig när vi skulle skaffa (+ att vi blev superkära i henne) så hon fick heta det ändå. ganska androgynt kan jag tycka och jag tror inte hon ens vet själv vad hon heter/är så hon bryr sig nog inte

varför blev ni superkära i henne? 
förutom hennes gulliga looks så var hon så kavat och busig och liksom helt orädd när vi träffade henne. hon kändes som en så himla trygg liten kisse.

mininisse i felicias knä. första dagen hemma hos oss. ♥ hade inte riktigt vuxit i örona

varför valde ni den rasen ni gjorde?
jag minns faktiskt inte exakt hur vi kom över rasen devon rex men tror att vi var nojiga att vi skulle skaffa en katt som inte alls skulle passa som innekatt. så det började nog med att vi sökte på »bra innekatt« typ. haha. vilket då alltså devon rex ska vara. efter att ha läst fler beskrivningar om devon rexar (och lurkat i facebookgrupper dedikerade dem) kändes det bara som att de verkade vara toppenkatter. ett starkt argument var att de är sociala och pratiga och lite som clowner. knäppa och lekfulla.

har någon allergisk person träffat henne? hur reagerade den isf? Vill så gärna ha katt men min kille är allergisk :.( hört att devon rex är bättre för allergiska men man kan ju inte chansa.
hon har träffat fler allergiska personer och det har varit lite olika. de har ju kortare hår och fäller mindre så det kanske hjälper? men har hört att det också är olika från katt till katt. ska man vara helt säker måste man nog prova att träffa just den katten man funderar på att skaffa.

Hur det är att ha katt! Hur var vardag innan hur är den nu? Hur mysigt är det hur jobbigt är det?
det är väldigt mysigt. sällskap alltid och kul ofta. tycker inte vår vardag har ändrat särskilt mycket pga henne faktiskt? skillnaden är väl att rensa kattlåda en gång om dagen och ge mat två gånger om dagen men det är ju inte särskilt krävande? tar tre sek. men vi leker med henne MYCKET men det är ju mest bara roligt

hur gör ni med Nisse och balkongen?
vi har henne i sele + koppel. om vi är där ute vill hon alltid vara med men hon har stor respekt för balkongen. så himla gulligt när hon legat på balkongsoffan och ska ta sig ned så sätter hon först i framtassarna i backen innan hon sakta häver sig ned. inga hopp eller rus som inomhus

nisse på aw

och hur gör ni med låda?
vi har en sån låda som hon hoppar in i från toppen så man slipper se bajset och så hon inte skvätter massa sand på badrumsgolvet. har alltid toadörren lite på glänt

Hur mkt kan ni vara borta hemifrån om dagarna?
enligt jordbruksverket ska man »se till« sin katt två gånger om dagen. går alltså fint att jobba heltid och om en sover hemma liksom. men nisse kräver ju att vi UMGÅS med henne och skulle aldrig gå med på att vi bara »såg till« hehe. men det funkar absolut att komma hem sent för oss också. om vi går ut och käkar middag direkt efter jobbet brukar vi leka extra mycket med henne innan vi går och lägger oss. hon klarar sig själv väldigt bra och sover ju typ 16 timmar om dygnet.

Blir hon lonely?
inte vad hon klagat på så tror inte det??

Är hon enbart inne?
japp! eller hon är på balkong i sele och när vi är på landet i sele i långlina. men inte själv utomhus.

Hårar det mkt?
nisse hårar inte särskilt mycket. sitter hon i ens knä och man har svarta kläder och klappar henne länge så märker man vitt ludd/hår men tycker inte det hamnar märkbart på möbler osv. upplever inte att vi måste städa mer sen vi skaffade henne.

Hur skulle ni lösa det om ni åker på semester?
vi löser det genom att hon alltid är mer än välkommen att bo hemma hos min mamma (som kallar henne baby hehe)

vad äter hon för mat?
hon har alltid fri tillgång till torrmat och får en halv påse blötmat på morgonen och kvällen. och är inte så intresserad av människomat (förutom smör som hon typ kan lukta sig till från anywhere). jag tycker dock om att bjuda henne på typ en droppe glass/sås/smör pga finns nästan inget gulligare än när hon slickar i sig det från mitt finger :))))))))))) på sin födelsedag fick hon tonfisk. det gillade hon.

var myser hon om dagarna?
hon brukar ligga som en liten höna på den röda sittpuffen eller ligga som en boll på vår säng. på mage på badrumsgolvet när golvvärmen är igång. förut låg hon alltid i den här rosa fåtöljen som hon verkar glömt ett tag. men i förrgår satt jag i den med henne i knät och i dag och i går har hon legat där så det kanske börjar bli en favo igen. (herregud vad är detta för blogginlägg)

är hon bråkig och jamig på natten?
för det absolut mesta inte. när hon var kattunge gjorde hon det! om hon jamar på natten nu så är det typ för att hon vill att vi ska maka på benen så hon får en skön plats att ligga på i sängen. då jamar hon en gång och sen klappar man lite på täcket och säger kom nisse kom här och då hoppar hon upp och kurar ihop sig.

vad gör hon för roliga nisse-saker?
det ska jag tala om!

hon är otroligt social och alltid med en. när man lagar mat. går på toa. städar. då sitter hon bredvid och kollar på.

har man gjort fint med en ny blombukett ja då är hon där och inspekterar.

när man ska sy kan man lita på att hon dyker upp och leker med en tråd eller lägger sig på tyget en ska klippa ut

lagar man pizza på landet håller hon koll.

när hon är vaken men man inte fixar och donar med något då vill hon ha uppmärksamhet för att vi är för tråkiga. hon har lite olika tekniker för att få den. t ex:

hoppa (med hjälp av sidobordet i hallen) upp på överkanten av badrumsdörren och ligga och jama och spana (tills man kommer och hon kan hoppa ner på ens rygg)

ELLER

sätta sig vid en planta stirra på oss och börja peta på plantan samtidigt som hon stirrar på oss. såhär:

ELLER

sätta sig framför oss i soffan och titta och vifta på svansen och jama. då vill hon att vi ska kasta råttor till henne så hon kan göra såhär:

om hon tycker vi är sega på att kasta så kan hon i bland bara hoppa rakt upp i luften för att visa vad hon menar.

japp hon älskar de där leksaksråttorna och att springa efter dem när man kastar. hon kuttrar som en duva när hon leker så.

om hon märker att vi lekt färdigt så leker hon själv med dem också: klättrar på pinnstolarna slår till råttorna och fångar dem igen. när hon lekt en stund tar hon med den till sin matskål och sätter sig och snaxar. leker att hon jagat den typ :—-)

det är roligt när hon tar ett LÖP genom lägenheten från vardagsrummet och längst bort till sovrummet och gör det ljudet som man tänker sig att katter gör när det har välts en soptunna i en mörk gränd i en film och en katt rusar därifrån. hehe.

hon älskar också att bädda

hjälper oss med det varje dag

hon tycker om att vara på axlar.

ska alltid upp upp

har gjort sen hon var liten.

när vi går och lägger oss så kan vi höra att hon börjar sin kvällsrutin: leker lite med en bjällrande råtta vid köksbordet → äter lite krispigt torrfoder → går på lådan. och efter några minuter hör man ett litet mjau följt av att hon hoppar upp på täcket och lägger sig till rätta vid våra ben. sen sover hon där med oss. när hon var liten låg hon och sov vid våra ansikten.

när hon hör brevbäraren komma så rusar hon till brevinkastet ställer sig på bakbenen och tar emot posten/lokaltidningen.

hon älskar att leka i lådor såklart som alla katter. tittut

och att sova i lådan när leken e slut

zzzzZzZZz

när man sitter i soffan och har benen på fotpallen så lägger hon sig raklång på ens ben. när man jobbar hemma kommer hon och hoppar upp i knät och lägger sig där och sover. hon spinner så hon dreglar när man kommer hem och klappar henne eller på morgonen när man vaknar och börjar klappa henne. man får klappa henne överallt men hon gillar mest att bli klappad under hakan och på kinderna. när man klappat ett tag brukar hon alltid börja slicka på ens hand ♥

hon har ett vitt S på det vänstra bakbenet. det är så det syns att hon är min katt

hon är rolig och gosig och knäpp och tillgiven och social och mjuk som bara den. kan inte råda nån att skaffa katt för jag har aldrig träffat en katt som är som nisse men är den det katten du tänker skaffa som henne: ja då rekommenderar jag det VARMT!

 • Nellie

  guuud vilket långt och bjussigt inlägg!! :’) uppskattade varenda minut av att läsa det. vill också ha katt!!

 • Tove

  Så mysigt inlägg!!

 • lisa

  Det här var det FINASTE inlägget någonsin! Gjorde min dag <3<3<3

 • Gabriella

  otroligt mysig morgonläsning :’) nisse ändå, vilken katt! och vilken tur att det blev just ni som fick varann,

 • Julia

  Finaste inlägget på hela internet! Blir helt varm i hjärtat över vilken GOSKATT Nisse är!

 • anna

  såååå mysigt inlägg!!! fina fina nissekisse

 • Jenny

  Gulligaste blogginlägget ever!

 • Flora

  årets bästa blogginlägg, du ska se mitt smajl nu!!!

 • Sophia

  Älskar att du bloggar så mycket nu! Du skriver så fina och mysiga inlägg. Blir glad varje gång jag ser att det finns något nytt från dig att läsa 🙂

 • michelle

  skrattade högt åt nisses tokerier, takc för att du delade med dig <3 så likt min katt som också är en rexkatt (la perm), de verkar vara lite åt det clowniga hållet? och det kuttrande ljudet är to die for. cats rule <3

 • ante

  världens bästa nisse <3 <3 <3

 • linnea

  alltså så mycket skillz i den där lilla kroppen, är mäkta imponerad! har (och har haft) många katter i familjen men aldrig sett så spänstiga hopp eller klättringar! hon är så fin med den lite smålockiga pälsen också!!!

 • Malin

  Bästa inlägget.

 • Sarah

  Så fint innlegg dette var<3 Tusen takk for at vi fikk lære Nisse å kjenne

 • Karin

  Har aldrig varit så sugen på att skaffa katt som nu när jag läst detta såå ljuvliga inlägg <3

 • elsa

  det här var det bästa inlägget på länge <3

 • Ella

  Tredje gången jag kollar detta inlägg idag? Japp. Där har du svaret på vad detta är för blogginlägg 🙂 Nu måste jag gå och gosa med min gubbkatt lite extra för att väga upp! Hur gammal är Nisse?

 • Lisa

  NISSE <3 vad fint livet med katt verkar!! Vill så gärna skaffa är ännu mer övertygad nuuu. tack tack för detta inlägg mvh en av önskarna.

 • Elin

  Nisse är läskigt lik min son som är 10 månader ❤️❤️❤️

 • Sofia Karlsson

  Tidernas bästa blogginlägg, alla kategorier!!!! <3 <3 <3

 • Therese

  Fin hon verkar. Kände en annan honkatt som hette Nisse. Så hon år inte ensam om sitt fina namn. 🙂

 • Elvira

  Alltså sååå gulli!!!
  Borde bli barn bok bums!!!😍❤️

 • Lo

  Nisse!! Älskade lilla <33

 • famapa

  kan man gå och bli kär i någon annas katt när man redan har en själv? jag tror det. iaf om det är nisse det är frågan om! jag skrattade högt åt filmen när hon sitter och slår på på växten; känner så väl igen den där störiga ”jag vet att jag är jobbig nu, men om du leker med mig så slutar jag” blicken. buddy (vår katt) tuggar på julgranen som nytt bus för att få uppmärksamhet. och de busarna får ju som de vill!

  p.s. jag tänkte precis ”findus” på den bilden nisse står i fönstret på landet och kollar läget. nisse rules <3

 • Susanne

  att jag skulle kommentera ett kattinlägg… så fin katt och så fin beskrivning i en så fin blogg! önskar allt gott!

 • Lena

  👌✨

 • victoria

  nej men så himla fint inlägg! <3
  och bra tajming eftersom vi har haft vår lilla katt hemma i en vecka nu och håller på att upptäcka hans små egenheter <3

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *