första adventshelgen

gick en promenad med mamma och ida och baby kerstin på lunchen i fredags. det var frostvackert.

på kvällen bakade jag och johan pizza och såg på spåret och ford v ferrari. racer-ferraribilar verkar varit riktigt snygga på sextiotalet.

på lördagen gick jag och johans mamma en promenad med baby malte tills fingrarna var iskalla. hon bjöd mig på en grillad korv med bröd. när jag kom hem doftade det pepparkakor i trapphuset och det fick mig att baka en mjuk sån

läste med en katt på benen medan jag väntade på att den skulle gräddas klart.

gjorde vanlig färskost-frosting med med apelsin istället för citron & hittade några pistagenötter i skåpet att strössla över. johan kom hem och var stolt att jag hade bakat haha. han var kall och jag med så vi badade skumbad och drack kaffe samtidigt. varm inifrån och ut.

sen ett juligt drinktips som vi drack medan vi lagade middag: glögg-gt. helt enkelt gin och tonic med lättglögg i och apelsinskiva som garnityr

och till middag adventshelgsvärdig risotto med saffran å ett gott rödvin. såg på så mycket bättre och efteråt spelade vi tvåmansvist och lyssnade av tidigare givna orsaker på jakob hellman

i morse åt vi adventsfrukosten från soffan. det blev stekt ägg på rostmacka med färskost och färskpressad jos och kaffe

+ mjuk pepparkaka förstås

hade med adventsfrukostgänget på skärm. vi brukar alltid turas om att vara hemma hos varann men går ju inte nu. lisette och simon och erik och madde och lilla malte (+ louise och robin som inte syns).

det snöade så det gav +++++ stämning

och tände första av fyra. också stämning

sen gick jag och han ut på dagens aktivitet: promenad. som även var gårdagens aktivitet. och aktiviteten dagen innan dess.

hur många varianter finns det på promenader i ens närområde

en del har frosttak åtminstone

och utsikt

som att leva i groundhog day. vissa dagar tycker jag det är svårare att tänka bort att allt jag vill är att stå i ett publikhav & höra & känna musik att få ha en redig hemmafest eller kanske gå på ett glöggmingel? få upptäcka en ny stad. haha ok förlåt ska sluta klaga folk har det sämre OCH SÅ VIDARE. men balanserar lite på en tråd känns det som och det blir ju inte mindre jobbigt för mig för det. åter till little things

vi köpte en krans i lingonris av semira på tjärhovsplan

den fick hänga i den redan gröna hallen. på toadörrn

köpte en snitt-amaryllis å

och tallris (med kottar i). luktar gott tycker jag och tycker puff

och plockade fram ljusstake till fönstret. adventsklart.

kanske är det då det är bra att skriva ned allt såhär bara. jag gjorde detta. och det. och det. inget som annars synts i efterhand. kanske inte hade mints det ens?

hur länge kommer hjärnan gå med på att längta efter samma sak varje helg? efter att öppna en flaska vin och laga en god middag ihop (gå en promenad räknas ju inte ens för det gör jag varje dag). det börjar krypa i mig. det ÄR mysigt men det kryper också i mig. tiden går så långsamt och det är jobbigt att fylla den. det känns som att jag bara går fram och tillbaka hemma gör samma saker och veckorna är på repeat.

fortsätter väl försöka med de små sakerna som får ses som upplevelser vad annars ska en göra liksom. som att rulla rest-risotton till bollar och fritera och att planera och beställa alla julklappar. frågan är bara vad en ska ägna december åt när en redan julbakat flera gånger köpt alla klapparna och pyntat? blir säkert bra julrim i år. och fint julkort

puss

8 kommentarer
 • Frida

  gråter Nisse är så så fin !!!!!!

 • Julia

  Åh, jag känner verkligen igen känslan av att ha för mycket tid att fylla. Skriver att göra-listor för varje kväll och helg med sådana saker som jag annars bara hade gjort i förbifarten, nu blir varje liten grej något som kan uppehålla mina tankar och få tiden att gå. Men jag tror på att dokumentera den här perioden och jag tycker att din helg såg väldigt mysig ut, även om det kröp i din kropp.

 • Matilda

  OBS OBS OBS!! Katter tål inte lökväxter!!! Jag hade ingen aning och vår katt bet i en lilja och blev inlagt i två dygn </3

  • sara

   jag vet liljor e supegiftigt!!! men amaryllis på snitt har vi haft förut? hm. jag har läst att den är ”mindre giftig” och som jag förstår det är det själva LÖKEN som är det farliga? nisse brukar inte tugga på blommor men vill ju såklart inte att hon blir sjuk 🙁

 • Hanna

  Du satte verkligen ord på hur jag känner i pandeminovember. Dagarna blir en grå massa men ännu mer så när hemmet är kontor, umgängesplats, hobbyplats, mat- och sovplats. En ny promenadslinga i närområdet är i princip de enda nya intrycken som går att få. Försöker också utnyttja tiden till pyssel jag annars inte tar mig tid till. Det är svårt men jag tröstas av att jag inte är ensam i mina känslor. Rörig och lång utläggning av mig, men tack för att du delar med dig, gillar verkligen dina inlägg och ditt sätt att skriva på <3

 • Flora

  smart med krans inomhus!!!!!!!

 • Emma

  Du sätter verkligen huvudet på spiken med detta kryp i kroppen, känner igen mig så mycket. Den där liksom tålmodiga väntan: håll ut, lite till. Men ja, för att i nästa stund tänka att man borde uppskatta det man har, det finns dom som har det värre. Vilket knepigt år helt enkelt </3

 • Emma

  Tröstsamt att höra om fler som kämpar på den här hösten. Fint beskrivet

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *