gjort gjort gjort på senaste senaste senaste

hej! det här blogginlägget är tillägnat flora som trots att vi ses varje dag har påpekat att det var längesen jag bloggade. varsågod min kära.

vi börjar såhär. man ser att det är en gammal bild för solen är med i den. på senaste när jag gått ut när det är meningen att solen ska stå som högst är det bara helt grått. svart sen jämngrått sen svart. ingen soltimme i december ännu

det e jag som skriver. sara.

jag går eller cyklar till kontoret nästan varje dag. med mig där sitter flora. hon vet var adventsstakarna finns och tar fram.

vi har några växter i fönstret. och ibland glömmer en bort att vattna lille höblomstret.

i bland jobbar jag från köksbordet.

och springer gör jag. flera gånger varje vecka. försöker hålla fysiken igång för psyket intakt. antingen med flora eller med johan eller med mig själv

bengt
söders
bästa
farsa 

hade ni sett att det stått om det inte reflekterats så. gjorde mig gråtmild. mycket gör mig gråtmild nu för tiden. när jag lyssnar på p3-dokumentär om massakern på himmelska fridens torg och tänker på hur små människokroppar inte är något mot totalitära stater och militärt våld. när jag tänker på att någon gång kommer vi få bjuda hem våra vänner igen. när jag tänker på att hur vi firar jul i år påverkar vilka som kommer ens att finnas för att fira jul nästa år

man tänk också på att nisses gulliga tår finns.

en dag åt vi en konstig middag. men god. hamburgare med friterade bollar på potatismos-rester. serveras med en klick majo och en klick bbq-sås.

en annan dag hade jag canadian tuxedo

och en annan en promenad vid årstaviken

så nu måste jag då klippa in denna bild på flora i sin nya tröja som ni förstår

ja. den andra advent drack vi termoskaffe vid parkteatern med gänget. lisette och simon och louise och robin och erik och johan. hundar: nelson den store och hebbe den lille. inte i bild: baby malte (för jag var barnvagnsförare)

nisse har suttit i kartong. hälsar massa tack för alla komplimanger i hennes egna blogginlägg 

den kavajen som är mjuk som en kofta har jag på mig ungefär varannan dag.

och den här jackan också för den delen. men mer varje dag. en avkortad kappa jag köpte på en loppis för mången år sen. fick komplimang av kassören på bolaget för den. blir alltid misstänksam då för jag tänker att de MÅSTE vara trevliga på bolaget? och så fin är den väl inte att den behöver uppmärksammas

men ja. hade den på bilden på en promenad med han. johan.

han är bra på att öppna kokosnötter.

det är tur för det krävdes den dagen då vi båda ganska otippat ville laga en räk-rätt till middag. att det skulle sammanfalla. det var ett kokosris som man bakade de marinerade räkorna i ugnen med. räkorna var marinerade i koriander chili lime vitlök med mera. mycket gott. men jag fick inse att jag är en rookie på att köpa räkor de var ju supersmå. ska man äta räkor en gång i halvåret så får en faktiskt pallra sig till fiskaffären och handla stora fina så det ska jag försöka komma ihåg till nästa gång.

receptet är från denna underbara kokbok (och rätten vi lagade till vänster på bild nr 3 i den länken. sjukt med tanke på att det finns typ tusen recept i den boken)

så tacksam att jag får krama johan. laga mat med honom. ha honom nära. den vackraste personen jag vet inifrån och ut

en dag i veckan var skyltfönstret i konstnärshandeln på bysistorget som en magnet för mig. jag bara drogs dit. så vackert med alla smällkarameller jag ska jag göra till vår gran med

i morse satt min skrivande vän där när jag kom.

och höblomstret hade rest sig igen.

och min hand fick vara modell åt mig själv för ett jobb som jag ska rita ja en hand till. please note hur tillfredsställande att handleden linjerar med mönstret i skjortans manschett

ja vad mer. jag fortsätter väl lista vad jag gjort:
· lyssnat på författarsamtal med tone schunnesson om dagarna dagarna dagarna
· och haft bokklubb om den boken! över video då förstås
· jag har sett livet är en schlager
· och the undoing och the crown och I may destroy you och julens hjältar och the theory of everything och grand designs sverige och så mycket bättre och första dejten och på spåret. 2020 året vi sitter ned soffan
· har haft en aw med alicia och madde
· & läst ut året med 13 månader som jag verkligen tyckte om
· haft ångest inför hur julen ska firas
· och blivit på riktigt uppspelt av att det är mer än halva priset på en basvara vi äter varje dag. max 5 per hushåll köpte 5 sparade åttio spänn.

ja lilla livet. ikväll har jag lite kläder som behöver några hål fixas eller läggas upp och så ska jag ta ett glas vin med alice och linnéa över video.

vad man hittar på

18 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *