julhelgen & mellandagarna

den tjugotredje var hemmat fullt av juldoft. johan bakade julvört. hela köket var fullt av bröd. och se så fin!

vi hade uppesittarkväll med julmust ost och bingolotto. brillat savarin för det var queenies födelsedag (soffe och carl har sagt att det är HM silvias favoost). vi rimmade på våra julklappar åt saffransdrömmar och hade alla fyra ljusen tända.

julafton var så otroligt fin hos oss. helt solig och frostig

jag och johan firade vi två fram till lunch hemma hos oss. stack ut på en springtur. och sen körde vi till vallentuna och träffade johans familj utomhus innan jag firade hemma hos mamma. inte många bilder från mobilen betyder oftast desto fler från kameran! så julafton kommer det mer av.

vi hade bil och jag körde och hämtade johan så vi var hemma igen vid midnatt. då satt vi uppe och drack vin och visade varandra vad vi fått i julklapp. jag fick en mjuk scarf i suffragett-färger från johans pappa. han sa att han tänkte att den passade mig. tyckte jag var fint

och otroligt lyxig hårvård av mamma! aldrig haft så fint schampoo etc. har inte provat än (tvättar håret max 2 ggr i veckan pga blir torrt) men hoppas på underverk

fick också ett nytt täcke och rutiga sängkläder. så otroligt skönt med nytt täcke och det blev så fint ihop med vårt gröna. särskilt när johan bäddar jag orkar aldrig bädda lika nogrannt som han

av johans mamma ett litet garnystan som visade att jag ska få en stickad tröja av henne! funderar på färg och mönster. vill ha en med hög krage och stora ärmar. stora maskor! kanske stora ränder? har ni mönstertips får ni gärna säga.

en bra mellandagsrätt: toast på vörtbröd med cheddar och senap.

på juldagen firade vi utomhus hos pappa med farmor och farfar. åt julmat i snöoväder. det var en första gång. kallt men mysigt. & gjorde en snögubbe!

annandag i soffan. spela mario i pyjamas

och passa på att åka på utflykt när vi lånat bil

vi åkte till hellasgården och gick runt sjön i winter wonderland

fint var det. och bada badkar var skönt efteråt.

såna har dagarna varit. kolla på film och serier gå en promenad eller springa och bada badkar. i går var projektet att laga något ur min nya kokbok som jag fick i julklapp. vegetarisk kinamat varje dag. blev guldmyntsägg med ris och smashad chiligurka. intogs framför nya jönssonligan-filmen. mycket gott. ok film.

i morse precis när vi stigit upp var det strömavbrott. så vi klädde oss för att gå ut och köpa kaffet och frullen. surdegsfralla och solbulle från delseius. & i skrivande stund sitter jag här. det är så mörkt i dag. tror det fortsätter som senaste dagarna. kanske läsa? och spela mario. kanske sätta ihop 2020-quizet till nyår?

och just det! vi har planerat nyårsmiddagen! matalteljén delade recept i buffétidningen och vi har plockat ut våra favvosar. eftersom det bara blir vi två känns det mysigt att ägna kvällen åt att laga god och fin mat. det blir sexrätters:
1. picklad potatis med crème fraîche och tångkaviar
2. burrata med citrus och fänkål
3. råraka med hummer och tomatmajonnäs
4. jordärtskockskräm med svamp och lingonvinägrett
5. granité på citrus med crème fraîche och maräng
6. efterrätt nummer 2 som är en liten tartlett med passion och kokos som johan ska baka!

meen vi ska köra smetana istället för cremme. så blir det en french 75 och en grapedrink som johan ska göra. och champagne och 2020-quiz över zoom! blir fint det

puss

12 kommentarer
 • Jonna

  Jag gjorde granitén på julafton, ljuvlig var den!! Tips är att klippa lite färsk mynta över!

 • Sophie

  Ser ut som en underbar jul. Får ta och tipsa om Petiteknit! Hon har otroligt fina (och bra beskrivna) mönster för en skälig slant 😊 de säljs utöver hemsidan även på ”ett litet nystan” (typ den enda garnbutiken kvar på söder?) vilket är smidigt. Kram

 • Linnea

  Tack för alltid så mysiga inlägg.

  Fråga till dig och alla läsare här i kommentarsfältet: vad gör ni på nyår? Jag kör också hemmafirande med min partner men skulle uppskatta tips på vad en fyller hela eftermiddagen och kvällen med. Vore så kul om du/ni kan dela med er här så kan vi få inspo allihopa 🙂

  • sara

   vi lagar ju femrätters så tänker att det absolut är sysselsättning som kommer ta tid. men innan på dagen ska vi gå en promenad med ett par vänner och skåla i bubbel utomhus. duscha och fixa sig länge. alltså till tänderna verkligen göra sig fin. göra en go fördrink och snacks! förbered ett quiz? vi samlar våra kompisar över video och quizzar tillsammans. eller introtävling bara ni två! charader kan väl funka på två? viktigt med bra musik för feststämning tänker jag. pynta generellt! blommor? typ tända värmeljus på toan. det ger festfeels. spela beerpong! hångla! skriv ett brev till er själva att öppna om ett år? vid tolvslaget har jag fått inspo från en (tror jag?) rysk tradition som är att skriva en önskning på en litet papperslapp > elda upp den och ha i askan i ett bubbelglas. sen måste det drickas innan 12.01. haha vet inte vad det ska vara bra för men kändes rituellt och roligt. sen ska vi göra hotshots också B-)

 • Ingrid

  kjempefint, håper du har hatt en fin julefeiring <3 sjekk ut petiteknit sine oppskrifter, kanskje du finner noe som kan passe der? puss fra norge!

 • Elin

  Vill tipsa om att norska Rauma har fantastiskt fina ofta grafiska stickmönster. Deras häften finns digitalt på deras hemsida, bla jättefina arkivmönster. dock tror jag bara det finns på norska och kanske kräver lite skulle, jag kämpar mig fram med en liten tröja till min dotter därifrån, men vilken dröm att få i present!

 • Linny

  davines är satans bra!

  • sara

   haha trodde det var ett stickmönster först. insåg efter en googling att det var schampoot jag fått :)))))))) har testat nu! & håller med!

 • Elin

  Här finns perfekta tröjor! Stickbeskrivningar alltså. Eller jag vet inte om man måste köpa själva mönstren på Ravelry, det gjorde jag: https://goodnightday.bigcartel.com/ Ravelry-kontot: https://www.ravelry.com/stores/tara-lynn-morrison

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *