julavslut

i går skulle jag vara på kontoret för sista gången innan jul men det visade sig på kvällen att jag hade missat ett dhl-paket. så i dag får jag snällt sitta här och vänta 8-17 och ta emot. hoppas på förmiddagsleverans. hoppas att det är det jag tror i leveransen så det är värt. adventsljusstakarna är tända i stora fönstren och det är inte ljust ännu.

jobben är stängda för året. jag har fem post-its fint uppradade på mitt skrivbord som jag förberedde igår. ett med vardera projekt som framtidsjag ska arbeta med när jag kommer tillbaka den 4 januari. mise en place

den här bilden och inlägget är från mitt uppsägningstid. nästan en månad efter att jag sagt upp mig från min heltidsanställning på designbyrån.

jag är så glad att jag gjorde det. ibland känns det som att jag leker jobb men är inte det hela grejen med att ens vara vuxen? när en börjar göra sånt som vuxna gjort men fortfarande är en ju samma inuti. jag jobbar ju. jag är ju företagare.

och jag kan liksom slås av att jag älskar att jobba? vissa dagar till och med det som inte SKA vara kul. när det bara går av farten och en känner sig superproduktiv. svara på mail. skicka fakturor. betala räkningar?

men självfallet. det bästa. få glada tillrop från kunder. en bok färsk från tryck. en förfrågan om ett nytt uppdrag!!! förbereda en presentation. och skicka iväg! sätta på en podcast och sitta och rita en logga i flera timmar. dra i kurvor eller jobba friare med penna.

promenera till kontoret

cykla till kontoret

börja prata rakt ut till flora som är mitt uppe i nåt

oj förlåt glömde ska inte störa

FÅ POST?

när jag skriver det här är dagen så bra. jag är helt uppfylld. men så är det förstås inte alltid. det är förstås också en oro. är jag bra nog? kommer jag ha jobb om tre månader? ta ångestsamtal eller behöva jobba om gång på gång på gång på gång.

lära sig hur mycket som är för mycket och hur lite som är för lite. gas och broms. men i det stora hela som jag sagt: FRITT. och jag älskar det.

är så himla peppad på 2021.

är det jinx?

men jag har så roliga uppdrag inkommit

jag och flora planerar något roligt ihop

kanske kommer jag sälja något mer själv?

älskar att ha fler projekt samtidigt

så jag kan jobba på momentum och inte hinner övertänka

älskar att lösa problem

älskar att läsa ett manus för en bok jag ska formge

älskar att jag kan jobba sent

och älskar att jag kan gå tidigt 

jag och flora hade konferens om man skulle ge sig själv ett ledord för nästa år: KBK

det ska jag göra. köra bara köra.

 


nu! (efter inte allt för lång väntan) paketet kom!
det var snusisar från ny producent – hoppas ni ska gilla dom
så nu stänger jag fabriken för jul
(hoppas den blir kul och vit inte gul)

kan ni märka att när jag tiden fördrev
var det julerimmen jag skrev

(skulle ändå säga att de blev lite bättre än dessa. hehe. PUSSHEJ kontoret vi ses i januari!)

6 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *