gindrink med thaibasilika & kokosskum

sist vi hade cook-a-long med soffe och carl gjorde vi en panggod drink. experimenterade oss fram för att den skulle likna en favvo som carl druckit på asian post office. i går gjorde vi den igen! syrlig av citron och lite lakrisig av thaibasilikan. söt och efterrättig med kokosskummet. här kommer drinkrecept:

det behövs:
· en kruka thaibasilika
· en go gin
· ett par citroner
· socker
· äggvita
· kokosmjölk (kyld så den hårdnat)

sockerlagen gör du som vanligt genom att koka upp lika delar vatten och socker tills sockret löst sig. jag gjorde på 1 dl socker och det hade räckt till tre drinkar. låt svalna. när sockerlagen är kall plockar du en kruka thaibasilika och mixar bladen med sockerlagen. spara ett par blad till topping. vill du göra den extra fin kan du ju sila sockerlagen men det gjorde inte vi.

skummet förbereder du genom att vispa äggvita med socker tills det blir ett fluff. vispa det hårda av kokosmjölken separat. sen vänder/vispar du försiktigt ihop dem till ett skum. ju mer kokosmjölk desto kompaktare skum & desto mer kokossmak. man får prova sig fram lite vad man gillar! men vi körde typ 50/50 sist.

per drink:
· 5 cl gin
· 4 cl pressad citronjuice
· 3 cl thaibasilika-sockerlag
(obs ungefärligt jag höftar alltid. uppenbart: mer sockerlag för sötare och mer citron för syrligare)

skakas med is!

hälls upp i glas med is.

toppas med skummet!
(för extra flådighet spritsas det)

och garneras med ett blad.

så. gör sockerlag och ställ in med kokosmjölken i kylen nu så gör du denna ikväll! puss

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *