helgen i det lugna i det gröna

det var en första vecka på jobbet efter semestern. mycket som skulle fås ihop. kroppen inte riktigt van vid att prestera igen. men det blev fredag från liljeholmen åkte jag och andrea ut på E4an.

fastnar lite länge på middag på max i nyköping för vi två kan aldrig sluta prata. kör i spöregn och under rosa dramatiska moln och i kolmörker. och så. så fort vi körde över lilla bron över bäcken försvann allt jobbigt.

frukost på bänken i morgonsolen och ligga och läsa på stora svarta filten. bada i fallet. bikinin åker nästan av av vattnet. naturen masserar nacken. ante plockar svamp för första gången och får orimliga förväntningar fr o m nu. hittar alla gula ställen.

vi äter augusti på tallrik till förrätt till middagen: två kräftor var som pappa fångade i bäcken och kokade härom veckan och rostat bröd med våra skatter. ante rensar svamp långsamt och noggrant och suger ur varje minsta bit ur kräftan. pasta alla norma och sen lägga sig tidigt.

jag vaknar alltid lite innan henne.

man ser det är sensommar nu. morgondagg ser ut som tusen diamanter i låg morgonsol speciellt när jag inte satt på mig mina glasögon ännu.

plockar några hallon (de är få i år) kokar ägg och kaffet. sätter mig med koppen och läser i solen medan hon vaknar. läser om en artificiell vän en robot som betraktar människorna runtomkring för att förstå sig på sina känslor. ser allt så klart.

efter frukost i solen igen badar vi i naturens pooler. sista doppet för i sommar? och sista lunchen på det svarta varma överkastet? lyssnar på sista sommarpratet innan vi packar ihop oss och lyssnar på kent hela vägen hem.

tänk när vi var små och gjorde det hela tiden. skolkade och köade till konsert istället. låtar som vi inte minns att vi kan texten till. var i huvudet ligger de och vilar när de inte dras fram?

kom hem. plockade gurkan som tack vara alla lägenhetsvakter blivit stor och grann. riven potatis blir råraka med kantarellerna till middag och gurkan får vara med lime och mynta.

tack ante min älskling för den här helgen jag behövde den.

och nu back to work! förutom mina egna projekt så jobbar jag med flora med NYCK. en fin grej vi tagit fram och ska sälja! vi ska förhoppningsvis berätta mer i veckan (vi väntar på en försenad leverans från tryckeriet) men innan dess så är det ont om annat att trixa med. så roligt att jobba med henne. som att spela pingis med kompispass att jobba med flora. man skickar över något som hon träffar lätt och slår till och skickar tillbaka

ping
ett namn
pong
en skiss på logga
ping
en manifesttext
pong
materialprover
ping
kontakt med fotograf
pong
offerter
ping
moodboards
ping
pong
ping
pong

6 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *