saker i mitt huvud & inga bilder

jag och johan har köpt en barnvagn på marketplace men helt ny. vi åkte till vårby och köpte den av ett gulligt par som ångrat sig och som väntade sitt första barn som vi. har det gått lätt för er frågade han? efter tre missfall för dem berättade de så enkelt och fritt och jag tänkte på hur orosfria de kändes. insp.

på vägen ned till malmö åkte jag och sofia förbi lunds konsthall för att kolla på lokalerna. vi ska göra ett jobb för dem! så glad för detta och det är underbart att vara i skissfasen tillsammans idéa och komma fram till ett gäng tillsammans som vi skissar ut och pratar om och jobbar om tillsammans. sofia var här i dag och vi påbörjade presentationen och det är roligt att jobba ihop igen. hade glömt!

så roligt att jobba över huvud taget. svårt att säga nej till uppdrag som verkar kul. tur att barnet kommer ha två föräldrar. vi ska få allt att funka säger johan. säg ja säger johan.

det enda som är jobbigt är piggt sinne i kombination med en allt tröttare kropp. att ta sig till kontoret känns som en insats bara i sig. vill sova mycket.  släpar mig till gravidyoga en gång i veckan (för jag vet att det är värt det efter). en tår ner för kinden när vi mediterar med barnet. och kaosdagen som var när jag slitits åt olika håll huvudet som spretat blir till en lugn kväll. måste minnas att det alltid är värt det.

mina lungor andas för dig också och mitt hjärta slår inte bara för mig. i den tryggaste av plats kanske min unge just nu lyssnar på sitt tryggaste ljud. mina hjärtslag. det är väl det som behövs tänker jag. att fantisera och formulera för att på nåt sätt känna en koppling. börjar undra vem du är. är du lik mig eller johan eller ingen alls bara din egna? vad kommer du vilja göra?

tänker att jag vilar upp mig genom att vara med de mina och bara REKREERA på helgerna men förstod efter malmöhelgen att man blir trött av det också. allt gör en trött. men man måste bara säga när man inte orkar när man inte orkar så går det bra.

förra helgen hade sophie och carl bokat mig och johan och bara sagt att vi ska packa myskläder och badkläder och sängkläder. de tog hand om oss och lagade oss god mat och hyrde en stuga med bastu.

den helgen var det fullmåne. vi stod under den med handduk runt oss och kropparna ångade i mörkret. kanske kommer vårt barn under nästnästa fullmåne tänkte jag då. sju veckor kvar nu sägs det. sju veckor går fort. men mycket ryms i sju veckor.

och för några helger sen så var jag på spa med farmor och farfar och mina kusiner fanny och agnes. vi drack drinkar och badade kallt och bubblade och sov i mjuk hotellsäng.

och då efteråt fick jag anledning att åka roslagsbanan från vallentuna strax efter klockan tre en måndag. en tid som jag inte åkt roslagsbana på på länge och hur novembersolen är då vid den tiden på eftermiddagen bara drog mig tillbaka. jag säger solen men kanske är det hur allt blev som gör det så tydligt nu 

förbi sträckan mellan täby kyrkby och visninge
minns att jag och j någon gång fick för oss att gå den
nu finns gångvägar bredvid spåren men då gick vi i diken och små skogspartier
vad dagarna var långa vad mycket ingenting som vi hade att göra

när tåget stannar i tibble är alla gymnasieelever så små
ser mig själv utifrån. jag är en sån vuxenvuxen nu.

förbi betongklossen med röda karmar.
där man kunde råka få en glimt av dig i dörren när din klass hade säkert fysik b eller nåt i samma sal som vi gick in i för matte. möta en blick i centralhallen. 
ÅVA GYMNASIUM
och nu sparkar vår unge rakt fram och uppåt

in på stockholms östra till spellistan du gjorde till mig innan vi träffats
nästan tolv år sen jag var sexton
halva livet sen dess nästan

annat i mitt huvud: måste bestämma mig för prints till julmarknaden. vad goda lussebullarna som j bakade i veckan var. vill visa vår nya rullgardin som soffe hittade på loppis. längtar efter flora. måste vaccinera mig mot säsongsinfluensan. jag vill gå på thielska och på nationalmuseum och på arkdes. tänker på armi raita. hur jag ska avsluta lapptäckesprojektet (vilket kantband? vilket mönster ska jag quilta i?) & kommer jag orka hålla geisten uppe tills det är klart?

11 kommentarer
 • Julia

  Så fint så fint. Från gymnasium till en unge, livet va!

 • Tove

  Så fint inlägg ❤️

 • Anna

  Åh vad fint du skriver. Blev tårögd av hela inlägget, så mycket känsla. Kram till dig

 • Miriam Alveberg

  så fine ord å lese! håper du får slappet av med god samvittighet.

 • Hanna

  Älskar bloggen din, och älskar att ha fått äran att följa dig från flickrum till egenföretagare, från gymnasist till mamma snart, från wilderness till sara och vidare genom din kreativa bana framåt. Du har inspirerat mig mycket genom mina tonår och första vuxenår. Tack för det! <3

 • Yrsa Keysendal

  sara <3 dina ord, som alltid

 • CB

  Jag blev mamma i tisdags- efter 9 månader av oro (och trötthet och ont mot slutet herregud helt unreal).
  Önskar jag hade njutit mer- man kan bara lita på kroppen och barnmorskorna och tro på det bästa. Allt blir bra till slut på ett eller annat sätt, speciellt om man har personer runtom som stöttar en, jag lovar.

  Stort lycka till <3

  PS vi har också en liten ginger blonde katt, så roligt första syskon för både bebis och katt hehe lite annan dynamik i huset nu SOS

 • Maria

  Jag har fått flera missfall o vågar garantera att det paret inte är orosfria (snarare tvärtom) däremot tror jag man blir bättre på att prata om saker som ex missfall, som annars kan kännas lite läskigt o känsligt att prata om annars. Vilket ju är bra, då det bör pratas mer om

 • Flora Wiström

  älskar dig o ditt skrivande

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *