november 2021 i mobilbilder

jag fotar så mycket med telefonen men vad gör jag ens av allt? så dålig på att lägga upp på insta nuförtin. och här blir inte ofta. men jag har tänkt försöka lägga upp någon bild om dagen på insta hela december! som min egna adventskalender. men det var inte det

men jag känner att jag vill ha november 2021 samlat någon överskådlig stans. & fastän jag sållade massa så blev det i snitt typ två bilder per dag. så ni vet vad ni har att vänta. gå och ta en kaffe kanske? för det blir ett långt inlägg.

det hela började med att sofia fyllde trettio år. jag fick äran att äta lunch med henne. vi testade lao lao på hornsgatan efter rekommendation från flora och det var svingott.

och en kväll åt jag middag på en aw med fanny. fanny min kära kusin fanny. vi käkade på yuc latasian som jag inte särskilt kan rekommendera pga mina vegetariska rätter smakade typ ingenting. men fanny. rekommenderar verkligen fanny en novemberkväll.

ett mellanmål på sängen. blodapelsin och äpple.

innan vi flyttade in i sovrummet igen när det var färdigmålat. skrufsig katt älskar nya sängen (tror jag). och till vänster ser ni månadens bokklubbsbok. inte så mycket har jag läst den här månaden men jag har en vecka till på mig och fått för mig att den går fort

novembers signaturfrukost! var denna. kokoschiapudding med chokladgranola och mango och passion (som jag köper fryst men tinar ihop i en glasburk i kylen). smakar som kokosyoghurt/en dessert

har droppat ut små droppar av serum på skinnet. känns skönt. fick den av min personliga hudvårdsdealer (fanny jobbar på emma s.). innan denna har jag fått krämer från deras sensitive serie och goa masker och tvättar. hon skämmer verkligen bort mig.

en fredag åt jag pizzaslice på 800 grader och gick på bio med ante. vi såg pleasure som var asbra men jättegrov.

en solig helgdag framför tvn why not. jag och johan har under november klämt nya säsongen av the morning show. en serie jag gillar!

och tänt ljus vid mormors grav och blivit bjudna på middag och spelat ticket to ride hemma hos min bror.

har stekt en helgfrukost helt i min smak

och varit på spa med fanny och agnes och farmor och farfar. försenad försenad innan-pandemi-present. nu kunde riskgruppare och barnbarn bubbla tillsammans. drack drinkar och åt middag och hade det gott.

måste lägga in en vilobild då och då så ni förstår att jag ligger här också. ganska mycket. med en varm katt med sur uppsyn men kurrande kropp.

skruvat upp sänglampor. verkligen känslan av master bedroom med varsin uppskruvad vägglampa.

kaggen växer. ser så extremt stor ut vissa dagar tycker jag??? kan den göra så från dag till dag? öka och minska? haha

november har varit några dagar av bara helt förstörd också. alltså verkligen inte orkat någonting. gråtit. men känns som att förhållandet mellan bra och jättebra och dåliga dagar är på en hanterbar nivå (pepparpeppar varje gång jag säger det …)

kontrollmätt hissen har jag gjort

och därmed: vi slagit till på ett nytt fordon (vårt första gemensamma)

jobbat med sofia och bo. man får både en höggravid och en föräldraledig designer till priset av en i våra gemensamma projekt. hon börjar jobba när vårt barn kommer så det blir perfekt timing.

en torsdag var det pizzafest och bubbel hos oss

bachelorfinal med gänget för tusan!!! här ser ni en väl beskrivande bild över hur alla upplever detta tv-program. jag fasade för carls mående nu när det är bachelorette istället och cringenivån har ökat 1000%. nästan så att det är som en parodi på bachelor? väldigt underhållande.

en dag jobbade jag eftermiddagen med johan från hans kontor. förmodligen en trött dag men ville ta mig ut (och hans kontor ligger mycket närmre oss än mitt). har köpt nya skor förresten! utan snörning tänkte det kunde vara praktiskt. men de är inte så varma så det är ju inte särskilt praktiskt ändå.

tåg har jag åkt! till malmö! bo och sofia på samma

vi stannade i lund och kollade in lokalerna på konsthallen som vi jobbar med.

sen var det malmösemester för mig och j.

gul toalett på moderna museet

vi badade på ribban

och cyklade på lånecyklar i hamnen

ett fint bokomslag på någon loppis

och utsikten vi fick varje frukost

en outfit som jag gillade!

sista malmöbilden då! från sista malmödagen som ni inte sett ännu. men det kommer ska ni se.

tillbaka på kontoret och jag fick ref-ex av tygkassar från fyrisbiografen som jag gjort ny grafisk identitet till. andra jobb som syns delar av på denna bild: marika delins trädgårdsbok som kommer ut på natur och kultur i vår och peo hansens bok som i dagarna ges ut på leopard förlag.

min mamma som en extremt gullig liten lucia

och med sin hund.

de fotade jag en kväll när både jag och kerstin mitt glädjeämne till brorsdotter var på middag hos mamma/farmor. jag blir så glad av kerstin! tack för jag fått hänga med dig både en och två och tre gånger i november. en sån lyx.

en novemberhimmel en eftermiddag som var så fin så jag tydligen missade att mikael persbrandt mötte oss på gatan

sophie och carl hade bjudit oss på middag och sleepover en fredag. vi fick sova i deras säng och de sov på madrass. vem gör ens så. på morgonen fick vi pannkakor till frukost. den här morgonen kan vara min bästa stund i hela november.

en lugn morgon hemma hos sophie och carl.

sen for vi iväg! de hade sett ut loppisstopp på vägen och gjort oss lunchmackor och hyrt oss en stuga. sen hade vi ett dygn ihop med bastu och mys.

för att jag och johan ska bli föräldrar gjorde dom det. tänk att få ha såna gullisar i sitt liv.

en fin bild på en av loppisarna. man gillar ju att lägga foton i fina former.

det känns ändå som att november varit ganska soligt? och kallt. sol på nosen och frost på halsduken från andetagen. här en dag när jag knatade på lunchdate med yrsa och ellen

gick förbi ett ovanligt rosa hus. får för mig att jag någon gång läst att det finns ett gäng färger som inte är ok som fasadfärg i stockholms innerstad? var får jag det ifrån? men skulle inte fler ha roliga färger annars?

här sitter dem och skriver böcker (yrsa) och skapar örhängen (ellen)

mycket sånt här har det också varit i november.

och jag har haft x antal sömnadssessioner på ett långkörarprojekt som testat mitt tålamod något enormt (och som mot all förmodan verkar hållit?!). tror det blir klart i dag. kanske blir första bilder på min decembersvit på insta. skrytbild på vad jag sytt.

november har också kantats av att jag ungefär varje dag har frågat johan när han ska baka lussebullar till mig. så plötsligt en kväll hände det. man kom hem till en jäsande deg. jag åt upp sex stycken i ett svep. ingen bakar som han

en dag på jobbet. helsvart och kavaj

som kompensation för trött person

en bra novembermat är en mustig löksoppa. gratinerad med bröd och gruyére.

nisse sitter gulligt och skedar johan som somnat på soffan.

och jag har fin randig utsikt från min viloplats på sängen. ska visa närmre!

det har blivit lite av en tradition att jag och j bokar tidiga tider och går ut och äter frukost efter barnmorskebesöken. här på fabrique sist. vill verkligen rekommendera deras chiapudding med passionsgojs. flora köpte en sån till mig som mellis en gång och den är SATANS god alltså.

har förberett en presentation med bo. han hade inte riktigt den fingertoppskänsla som vi annars kan kräva av våra designers på firma sara edström men jag tänker att man måste ge alla nya anställda en startsträcka för att komma in i det

en fredag återinvigde vi lp-spelaren som johan köpt ny fungerande sladd till och jag drack alkoholfri julmust sour från omnipollo.

sen gjorde jag lingon tonic. johan fick med gin också.

har varit i ett fint trapphus. vi gick en profylaxkurs. så annorlunda sammanhang man kan råka hamna i pga ett barn som växer i magen

jag har gått på julmarknad på norrbacka tryckeri med två bakhuvuden. både jag och alicia och madde köpte papper och sen fikade vi på kaffeverket.

rotade fram en stretchig gammal klänning i garderoben som lämpade sig för julbord på tyrol med familjen på pappas sida

köttfest där (men ganska fint på vegobordet också). julstämning (med eldar utanför och varm dryck) och efterrättsbuffé HELT i min smak dock. utöver denna tallrik fanns glass också. tack och bock

i söndags bjöd louise och robin och malte på adventsfrukost. väldigt juligt för att vara november visst? men inte klagar jag. varde ljus!

sen ägnade vi dagen åt att gå på stan. jag skulle vara personal shopper till johan. vi såg på NKs julskyltning och på personer som såg på NKs julskyltning och jag sa köp den köp inte den till johan i olika butiker. sen var vi helt slut.

så: näst sista bilden. en nisse på min mage.

och den allra sista. den första advent. min och yrsas pandemipyssel-stjärna fick komma upp i år igen.

& nu minns jag varför jag inte gör något av alla mobilbilder. måste vara inläggslängdsrekord och jag måste fortsätta jobba. men november 2021 är nu här förevigt. förpackat och arkiverat. krampuss för nu

20 kommentarer
 • Yrsa Keysendal

  saraaaa snälllla gör det fler gånger det var underbar läsning och tittning

 • Emma

  Din blogg är nog min mysigaste plats på le webb just nu <3 Mer mastodont-inlägg!

 • Elin

  så mysigt inlägg dock!!!! mer av detta tack

 • Hanna

  Vart kommer Sofias glasögon från? Tänker på det varje gång hon dyker upp här på bloggen, hur fina de är.

 • ante

  <333333333 så mysigt å läsa detta

 • Nelly

  Så härlig inlägg!

 • Hedvig

  Jag älskarrrr din blogg Sara!! Så så fint och klokt och mysigt! Njöt i fulla drag av detta inlägg<33333

 • Julia

  mmmm tycker så mycket om din blogg. och vilket lyxigt inlägg <3

 • Linda

  Hej Sara! Från en formgivare till en annan — får jag fråga var du trycker upp dina snusnäsdukar? Jag blev så inspirerad av dig att också ta ut något motiv man har långt bak i nån mapp men aldrig gör något reellt med! 🙂 Tack!

 • famapa/fatima

  😍 ❤️ tack för perfekt underhållning medans jag satt och väntade i 14 min på att tåget skulle komma till old street ❤️😍

 • Sofi

  Din fina kjol på första magbilden, var är den ifrån?

  • sara

   den bruna? den är från monki! väldigt skön men noppar snabbt. är inte en gravidkjol så blir mycket längre bak än fram ju längre tiden går också hehe … men har använt supermycket!

 • Filippa

  Men väldigt fina skor även om de var kalla! Vill du säga var de är ifrån?

 • Marie

  Profylax-trappuppgången ser precis ut som huset jag växte upp i. Deppigt att man inte uppskattade den lyxen som barn.

 • Annie

  Mmm så trevligt inlägg, tack! Vill så himla gärna se mer av Sofie och Carls lägga också, de verkar ha otrolig stilkänsla!

  • sara

   den är underbar! men känns lite väl gränslöst att göra en houstour hemma hos en vän och lägga ut på internet. hehe. får bli glimtar när vi är där. hoppas du förstår!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *