tillbaka i stan

pia somnade om och sover vidare i sovrummet. jag är föräldraledig den här förmiddagen, jag och johan delar på måndagar.

(skrev jag igår sen vaknade hon efter den sista meningen. nu sover hon i vagnen som jag gungar med foten istället och det är tisdag)

semestern är över sen en vecka. vi var på landet. först två veckor på mitt lantställe i norra småland och sen två veckor i johans familjs stuga vid gölen i glasriket. fuktig dal och hallon och bäck och sen torr barrskog och blåbär och svarta gölen.

varannan dag sprang jag två varv runt gölen. hetta nedifrån de kuperade barrstigarna. tagit mitt livs dopp.
stod så jag precis bottnade
andades in och bröstkorgen flöt upp
andades ut och hamnade på botten.
in och ut i stora tag med mina springtrötta lungor.

köpt barnstol och badbalja för småpengar. det vi behöver från loppis har gått från att behöva motiveras till att faktiskt letas efter. mindre pynt och mer praktiskt. badat ungen i badbaljan utomhus i kvällssolen. plockat blåbär med henne på ryggen. spelat patient med henne i knät.

känt livet i sophies mage utifrån.

en annan morgon. på sågis: johan sover med pia hennes första tupplur efter att ha haft henne tidig morgon. jag sitter på ljugarbänken i solen och dricker mitt kaffe. hann läsa. läst mycket denna sommar och haft stora läsupplevelser.

suttit ute tills det skymt och blivit svart.
sett månen skymta i skarven vid skogen och åkerhorisonten. sett den stiga. min första månuppgång.

och sen tillbaka till av tropisk hetta stinkande sopbilar. tillbaka till doften av solvarmt hundkiss och alfaltsbil.

men också hemma till varmt på balkongen äta hämtmat efter nattning. tomater som klarat sig och växer i klasar. pia aldrig varit så stor i vårt hem man ser att saker hänt och tid gått av kontextbytet.

aldrig har en semester gjort mig bättre. jag kan se fram emot saker. göra planer igen.

pia döptes i förrgår. hade releasefest med tårtbuffé. hon firades av så många kära.

det är skört och jag tar inget för givet. livet. man kan inte värja sig för nåt. allt får komma. allt ska komma. allt ska jag ska vi komma igenom. inget ska komma åt.

vidare vidare fortsätta fortsätta.

18 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *