frågor och svar del 2

jag är intresserad av att börja fota med analogkamera och undrar lite om hur man vet vad det är för film man ska köpa till respektive analogkamera! och hur mycket kan en negativ skanner kostar! kramar.
vilken film som behövs beror på vilken kamera du använder. jag har fotat med kameror som tar vanlig 35 mm film men det finns ju oändligt många olika. ta med kameran till en fotoaffär och fråga! är verkligen ingen expert inom det här området utan testar mig liksom fram jag med. angående negativscanner så vet jag faktiskt inte. den som jag fick låna av anna kostar ca femtusen tror jag men det bör väl ändå finnas billigare vill jag tro. googla det vettja
 
analogt foto från våren 2011

skulle du vilja bo i något annat land? 
ja det skulle jag verkligen! jag och johan pratade senast om det i helgen. var och när är frågan men det får nog vänta ett tag.

jag och min pojkvän ska åka till budapest i april och undrar vilka platser man borde besöka, sevärdheter, second handbutiker osv. skulle du kunna berätta lite vilka platser du och din pojkvän besökte (vilka som var värda ett besök och de som kanske inte var det)? egentligen skulle jag vilja att du gjorde en liten guide hihi
åh vad kul att åka till budapest. tyckte den staden bara var så himla fin. och billig mat och billig öl också. dock har jag bara varit där en gång och då i tre dagar så någon guide kan jag tyvärr inte göra tror jag. szimpla kert var bästa klubben och godaste pastan åt vi på en italiensk restaurang som hette il terzo cherchio. så var vi på en second hand affär i en källare som jag tycker var bra också. jajcica hette den. sen är ju budapest känt för sina många termalbad och de ska nog vara värda ett besök (även om vi aldrig gjorde det). hoppas ni får det fint!

den här klänningen köpte jag på jajcica!

vad är det bästa du vet? 
sjunga med högt och falskt till gamla hits i bilen med agnes fast ingen kan texten. bli väckt av kyssar. frukost på sängen. att landa i ett nytt land. slå sitt rekord på milen. ha en sådan himla bra idé och ha tid att göra något av den. god mat. få höra något fint om en själv som inte var meningen att en skulle höra. när han kallar mig smeknamn som han just kom på. bland annat.

vad har du för tips till någon som inte vet vad den vill med sitt liv? 
tack för sån himla fin blogg!!
tack för att du vill läsa den!! till frågan: jag önskar någon hade ett sådant tips till mig. men jag tror faktiskt att det viktigaste är att inte stressa och inte vara rädd prova på olika saker. liksom inte tänka att det du pluggar nu måste ju inte vara det du gör hela livet! passar det inte är det ju bara att byta. johans faster bestämde sig liksom för att plugga något helt nytt när hon var runt 60 så en kan ju byta ”karriär” hela livet. 

tycker du om att läsa och vad läser du isåfall helst?
jag tycker om att läsa och har alltid gjort. när jag var liten slukade jag böcker och har alltid fått kommentarer från lärare typ ”det märks att du läser mycket”. jag tror att det är något bra. men det känns som att på senaste tiden har det inte blivit så mycket av det. jag tror det började i gymnasiet när jag var så stressad att jag helt enkelt inte tyckte jag hann med att läsa och sen har det liksom inte riktigt kommit tillbaka. men nu ska jag försöka ta tag i det igen. i går läste jag ut sista boken i 1Q84-triologin. jag gillar murakami i allmänhet men tyckte att just sista boken i denna triologi blev lite seg i mitten. en annan favorit är jonthan safran foer! och när jag var yngre läste jag allt jag kom över av per nilsson. älskar hans sätt att leka med språket och så kände jag så mycket igen mig i hans böcker. lästips mottages tacksamt!näst ut på läslistan: just kids

började läsa din blogg ganska nyligen så skulle vara kul att veta lite allmänna grejer om dig, typ hur gammal du är och vad du pluggar/ jobbar med?
jag är nitton år men fyller tjugo om på pricken två veckor i dag. jag jobbar natt på ett ekonomiföretag och började läsa en kvällskurs om grafisk design på berghs i måndags. bor i vallentuna hos mina föräldrar och tog studenten i våras. 

vad gör man om man är rädd för att skapa?
jag tror att rädslan i att skapa kanske ligger i att en är rädd att resultatet inte är bra och för att bota rädslan att skapa måste en kanske helt enkelt släppa kravet i att det som skapas måste bli perfekt. jag gör tusen saker som aldrig blir bra men jag älskar att sitta och rita/sy/klippa/limma och lyssna på musik bara för ATT liksom.

vad lyssnar du på för musik?
senaste tiden har det mest blivit det jag har på vinyl då jag varit utan dator och ej har spotify premium. mer specifikt: arcade fire (funeral och suburbs) fleet foxes (första albumet samt helpnessless blues) of monsters and men (my head is an animal) shout out louds (work) och the xx (xx). men så lyssnar jag ofta på musik med johan och senaste förälskelsen (för oss båda tror jag?) är tanlines!

bästa bakverket?
wienerbröd!!!! älskar det gula kladdiga i mitten

vilket är bästa stället, var som helst på jorden? 
din blogg är superfin!
tack! johans nacke och mitt landställe. helst kombinerat men här är en bild på endast sågaretorp i varje fall

hur blev du bästa vän med din bästa vän? 
jag och sophie blev bästisar första dagen på sexårs och har varit sedan dess. våra största intressen vid den tiden var att hitta på danser till a-teens måla djur på stenar leta meteoriter ha hemliga klubbar åka med hennes lådbil blixten (och krascha) samt att sminka oss med hennes mammas smink. nästan det det vi gör i dag alltså fast med vårat egna smink och riktiga bilar istället.

när jag och soffe festar nio respektive nitton år gamla. båda bilderna från sophies instagram!

vad vill du bli när du blir stor? vad du jobba vill med alltså och vart du vill bo och sånt?
det är lite sådant jag själv klurar med just nu. men alltså att jobba med att få skapa och använda sin kreativitet vore himla fint. i måndags började jag som sagt en kort kvällskurs om grafisk design på berghs och nu är jag ganska så sugen på att söka den stora utbildningen som är på två år. men vi får se hur det går med arbetsproverna. just nu vill jag bo i en fin lägenhet i stockholm med johan men jag tror att när jag skaffar familj osv vill jag ha ett hus. ett stort hus med en stor trädgård.

vem var du när du var 15 år?
jag tror att jag var ganska lik mig själv som jag är nu fast lite mer osäker och ja naturligvis yngre och mindre erfaren. tror johan är den personen som rått bäst bot på det förstnämnda och det andra kom väl med åldern. fotade mycket sydde mycket  osv och ja här är några foton från femtonåriga saras liv:

såhär såg jag ut:det här är något jag åt:det här är något jag sydde:det här är något jag ritade:det här är något jag bar:

vad har du för kamera och i vilket program redigerar du dina bilder i? såg dina bilder från prag och tyckte de var så himla fina och fint redigerade. har du tumblr förresten?
tack! jag använder en canon eos 50d och redigerar fotona i photoshop cs6. jag har ingen tumblr.

hej! döbra blogg verkligen! jag ska åka till prag om några veckor och undrar vad ni gjorde för kul när ni var där? och vad kostar allt, är spriten dyr?
hej! tack! ärligt talat gjorde vi inte så mycket förutom att äta och promenera! haha. men vi gick upp i det höga astronomiska klocktornet vid gamla stans torg och så gick vi och tittade på slottet. det finns hur mycket museum som helst i prag så googla det! spriten är jättebillig. en öl ute kostar typ tio kronor. också vill jag tipsa om en italiensk restaurang som heter pasta fresca. risotton var så. god.

lunch på pasta fresca i prag

fem är din favoritkusin?
alla mina kusiner är mina favoritkusiner ju. 

skulle du vilja göra ett inlägg om bloggar du gillar/läser? gärna fotobloggar. behöver nya tips! 
det skulle jag absolut kunna göra. håll utkik! 

3 kommentarer
 • Anonym

  du ska få lite boktips eftersom du bad om det. måste bara säga att jag verkligen tycker om din blogg och din instagram. de är så fina. jag heter arawkindofbeauty på instagram om du undrar.

  lite boktips:
  igelkottens elegans – muriel barberry
  kärlekens historia – nicole krauss
  en dag – david nicholls
  the perks of being a wallflower – stephen chbosky

  och jag vet inte vilka murakamiböcker du läst men har du inte läst kafka på stranden så rekommenderar jag verkligen den.

  hoppas tipsen kommer till nytta! kram.

 • Lina

  jag vill också boktipsa lite! För det första så är Just Kids min absoluta favoritbok så börja läs direkt! Annars gillar jag till exempel:
  Igelkottens elegans, Alla mina andetag bär ditt namn, Fördjupande studier i katastroffysik, Den vidunderliga kärlekens historia och Drömfakulteten. Och så har jag precis börjat läsa The Casual Vacancy (äntligen!) och den verkar väldigt fin, men så älskar jag ju verkligen JK Rowling också.

 • Carro

  ÅH Sara, jag blir verkligen så otroligt himla jäkla glad, Älskar dina bilder med Girl!!!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *