fredagen och lördagen

i fredags efter världens längsta dag åkte jag hem till mel för att fira. hon fyllde år i söndags. tjugo!!!! hurra!!
där var sofia och madeleine till exempel

vi drack tequila. lite för mycket för mitt sjuka huvud men vem tackar nej när det finns citron och salt? inte jag iallafall

fina nike. efter en stund kom jen också och de gick ut och dansade men jag åkte hem och det var cirka mitt bästa beslut någonsin tror jag. 

på lördagsmorgon vaknade jag tung i huvudet pga gårkväll och sjukdom men pallrade mig hem till farmor och farfar. farmors systers mans faster (det blev långt bort) har gått bort och istället för att slänga alla fina saker hon samlat på sig under sin långa livstid tyckte farmor att jag borde komma och se om jag ville ha något för ”du som tycker om gammalt skräp” tackade verkligen inte nej. speciellt inte när man blir erbjuden ett så fint bord som på bilden till exempel.

fastern bodde i en fin hyreslägenhet i hjorthagen. är avundsjuk på den som står först i kön. vackra tavlor och det här skåpet till höger ska jag få! undrar var jag ska ställa det dock har lite för få kvadratmeter till mitt förfogande

fick porslin från arabia och rörstrand fina brickor och burkar och ser ni handskarna? de hade hon virkat. hon var lärarinna i handarbete hela sin livstid och lägenheten var fylld av broderier och vävningar.

fint kök var det också.

jag fick en himla massa fina sybehör och ett syskrin i trä

vi tittade i gamla fotoalbum och vad jag älskar sådana här gamla porträtt. det känns som att det lades ned så mycket mer tid på varje bild förr.

min fina farfar

<3

carl malmsten-soffan skulle dock säljas. väldigt fin ändå.

efter vi gått igenom lägenheten åkte vi till farmors syster (till vänster) och drack kaffe och åt mandelsockerkaka. tycker de är så himla lika och gulliga farmor och hon<3

de hade en megafin katt

hon bor i lägenheten där farmor växte upp och det var fint att se när farmor berättade tonårshistorier som att hon alltid glömde nyckeln när hon varit ute och fick kasta sten på fönstret klockan fyra på morgonen. sen åkte vi hem!

jag fixade i ordning gå-bort-present till soffen. tips att göra egen vinflaskeetikett istället för kort! blev lite knöggligt pga hittade inga bra självhäftande etiketter men det är ju tanken som räknas.

den här snyggingen kom hem till mig

innan vi gick hem till sophie som skulle firas i kvällssolen

här har vi finisen

bubbel i trädgården<3

samree (sophies mamma) hade gjort friterade dumplings som tilltugg så megagott 

och ca tusen andra lika goda rätter

det var SÅ. gott

sophie hade gjort sin klassiska tårta till efterrätt. marängtårta med rice crispies och smörkräm den är så god

sof

vi satt och drack rosebubbel och pratade (utomhus!!!!) hela kvälla

det var fint!
 
fredag och lördag alltså. blev så långt att söndagen får vi ta en annan gång. nu ska jag dricka upp kaffet och sedan måste jag komma någon vart med mitt skolarbete innan jobbet. puss!
8 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *